Hae
Colour Outside the Lines

Lahjavinkkejä 5-vuotiaalle

*Sisältää mainoslinkkejä

Meidän nuorimmainen täyttää tämän kuun lopussa viisi vuotta ja pähkäillään täällä mitä hänelle ostaisimme lahjaksi. Lahjakyselyitä tietysti tulee myös sukulaisilta, joten niitä lahjatoiveita mietitäänkin kuumeisesti.

Minä: Mitä haluaisit syntymäpäivälahjaksi.

Vivia: Ihan mitä sinä haluat antaa.

Meillä asuu selvästi hyvin vähään tyytyväinen lapsi, jolla ei ole selviä lahjatoiveita. Hänellä kuitenkin on hyvinkin selkeitä mieltymyksiä, joten olen koonnut tämän lahjatoivelistan niiden perusteella. Nämä lahjavinkit toimivat hyvin sekä syntymäpäivillä että jouluna noin kaikille noin 4-6-vuotiaille.

Koska tämän ikäisillä lapsilla on leluja yleensä jo todella paljon, olen koonnut listaan kaikkea muuta kuin leluja. Luulen, että vanhemmatkin arvostavat enemmän muita lahjoja kuin leluja. Mukana saattaa olla kuitenkin muutama juttu, joka periaatteessa saatetaan laskea leluksi.

lahjavinkkejä 5-vuotiaalle

 

*HAMAHELMET

Ostettiin Vivialle hamahelmiä elokuun Tampereen reissulla ja hän rakastui niihin ihan täysin. Nyt niitä on tehty niin kotona kuin päiväkodissakin, joten ainakin hamahelmet olisi meillä kova juttu!

*PALAPELIT

Vivia tekee ahkerasti palapelejä ja hän osaa jo tehdä yksinään hienosti jopa 120 palan palapelin. Ikäsuosituksissa taitaa olla noin 49-60 palaa 5-vuotiaalle, joten sitä pienempää en ainakaan ostaisi.

*GEOMAG-RAKENNUSSETIT

Geomagit on magneettisia rakennuspalikoita, jotka yhdistetään toisiisa ja niistä saa rakennettua mitä ihmeellisempiä teoksia. Nämä on siitä kivoja, että ne on tosi pitkäikäisiä ja niillä tykkää leikkiä vielä huomattavasti isommatkin lapset.

Myös erilaiset magneettikirjat ja esimerkiksi *jääkaapin oveen laitettavat magneettikirjaimet on tosi kivoja lahjavinkkejä 5-vuotiaalle!

KIRJAT

Meillä tällä hetkellä suosittuja kirjoja on esimerkiksi *Tatu ja Patu, kaikki *Ryhmä Hau-kirjat, *Prinsessa Pikkiriikki ja isin iltasaduksi lukema *Ikkabog. Vivia rakastaa sitä, kun hänelle luetaan ja hän saattaa uppoutuakin kuuntelemaan satuja pitkäksi aikaa myös äänikirjapalveluista kuten *Bookbeat. Hän myös oikein mielellään katselee kirjoista vaan kuvia itsekseen, koska ei osaa vielä lukea.

ELÄMYKSET

Koska lapsi ei oikein halua mitään lahjaksi, on elämykset ihan mahtavia lahjoja! Ne on myös sellaisia, joihin ei välttämättä näin opiskelijana itsellä ole kovin usein varaa lasta viedä. Hoplop-liput, teatteriliput ja leffaliput on juuri sellaisia elämyksiä, joita lapset rakastaa! Kuopiossa esitetään teatterissa tällä hetkellä Prinsessa Pikkiriikkiä, jota me ollaankin menossa katsomaan piakkoin.

*LEGOT

Legot toimii aina ainakin meidän lapsilla. Vaikka vahingossa osuisi samanlainen paketti, voi legoista rakentaa niin monia erilaisia asetelmia, ettei se oikeastaan edes haittaa!

Tällä hetkellä meillä on lemppareita Lego Friendsit ja Cityn autotielaatat. Myös aiemmin hankituilla Duploilla (jotka on niitä isompia Lego-palikoita) Vivia rakentelee usein, mutta en ehkä enää ostaisi niitä 5-vuotiaalle lahjaksi lisää.

Värityskirjat ja askartelutarvikkeet

*Värityskirjat, *värikynät, *maalaustarvikkeet ja kaikenlaiset *askartelutarvikkeet on nyt kovassa huudossa, kun melkein 5-vuotias opettelee innoissaan kädentaitoja.

*MUOVAILUVAHASETIT

Muovailuvaha on yleensä 5-vuotiaiden mielestä huippujuttu! Meidän hajuherkkä 5-vuotias ei kuitenkaan voi sietää sitä miltä muovailuvaha haisee ja siksi sitä ei meidän kotoa löydy.

Isommat tykkäsivät kuitenkin muovailuvahasta juurikin tämän ikäisenä, joten se olisi varmasti hyvä lahjavinkki jollekin muulle 5 vuotta täyttävälle.

 

*KRISTALLIEN KASVATUSSETTI

Me ostettiin kesällä Vvialle setti, jossa kaivettiin kristalleja taltan ja harjan avulla. Ostettiin samalla kristallien kasvatussetti 9-vuotiaalle ja kristallien kasvua ollaankin seurattu innokkaasti koko perhe. Tämän takia ajattelen, että tuollainen kristallien kasvatussetti saisi 5-vuotiaan seuraamaan kasvua ihan haltioissaan.

 

*ROOLIASUT

Meillä leikitään ahkerasti milloin prinsessaa, milloin noitaa ja milloin taas lohikäärmettä. Mielikuvitus on parhaimmillaan juuri tämän ikäisillä ja siksi rooliasut on ihan mahtavia lahjavinkkejä 5-vuotiaalle.

*ERILAISET SOITTIMET

Tämäkin tietysti riippuu ihan lapsesta, mutta jos lapset tykkää musiikista, tykkäävät he yleensä myös soittimista. Meiltä löytyy ksylofoni ja ukulele, joita Vivia rakastaakin soittaa. Hän haaveili viimeksi lelukaupassa kosketinsoittimista, joten sellaiset olisi oiva lahja.

Muita hyviä lahjavinkkejä 5-vuotiaalle

Me ollaan usein pyydetty lahjaksi rahaa lasten ulkovaatteisiin, koska aina se seuraava vuodenaika sieltä saapuu ja lapset kasvaa sitä vauhtia, että yleensä esimerkiksi talvivaatteita ei voi käyttää kahta talvea peräkkäin. Meillä asuu niin tyylistään varma 5-vuotias, että hän ei suostu enää pukemaan haalaria päälleen, joten tänä vuonna lahjarahat menevät uuteen *talvitakkiin.

Myös *lämpökerrasto voi olla usein tarpeellinen tai vaikka uudet *sadevaatteet, jos aika on niille otollinen. Kannattaa aina kuitenkin varmistaa lahjansaajan vanhemmilta vaatteita ostaessa mikä olisi se tarpeellinen juttu ja minkä kokoisena, ettei vaatteita tarvitse sitten vaihtaa.

Kivoja ja käytännöllisiä lahjoja on myös esimerkiksi *pyyhkeet, *pussilakanat jollain kivalla kuosilla tai vaikka *juomapullo.

Ja tiedättekö mitä mä aina sanon lahjavinkiksi ihan minkä ikäiselle lapselle vaan, jos ei muuta keksi viedä? KARKKIPUSSIN. Se saa aina hymyn huulille ja kelpaa yleensä ihan jokaiselle lapselle vaikka lahjassa ei olisi mitään muuta. 

Toivottavasti tästä listauksesta on apua kaikille, jotka tuskailee lahjaideoiden kanssa. Kerro toki kommenteissa, jos keksit jonkun, jonka minä unohdin listata. 

Mitkä on sun mielestä parhaita lahjavinkkejä 5-vuotiaalle?

 

LUE MYÖS: 

MITÄ LAHJAKSI 2-VUOTIAALLE? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *