Hae
Colour Outside the Lines

Ilahtuisitko sinä käytettynä hankitusta lahjasta?

Joulu on aikamoista kulutusjuhlaa ja lahjoihin saa kulutettua ison summan rahaa, jos kaikki lahjat ostaa uutena. Meillä lahjojen hankinnassa säästetäänkin paljon rahaa ostamalla suuri osa lahjoista pitkin vuotta alennusmyynneistä ja kirpputoreilta. Ensimmäiset lahjat ostan yleensä jo viimeistään kesäkuussa, joskus jopa aiemmin.

Omille lapsilleni ostan paljon tavaroita muutenkin käytettynä ja tuntuu luonnolliselta, että myös lahjoista osa hankitaan käytettynä. Eivät lapset edes osaa kaivata niitä kaupan pakkauksia leluihinsa, kun avaavat pakettejaan. Meillä keskimmäinen ei jotenkin edes jaksa kiinnostua leluistaan kovin kauan ja vaihtaa leikkiä monta kertaa tunnissa, joten hänelle on toisaalta ihan sama mitä sieltä paketista löytyy kun paketteja vaan on paljon. Taaperon luulen rakastuvan muutamaan joululahjaansa ja niistä saattaakin tulla uusia lempileluja. Tälläkin hetkellä hänellä on ne muutamat lempparit, joilla leikitään pitkiä aikoja.

Tänä vuonna meidän lahjapaketeista löytyy käytettynä hankittuina ainakin kirjoja ja muumitalo. Taisinpa paketoida jonkun prinsessamekonkin sinne. Niissä olen säästänyt huimasti rahaa enkä ehkä olisi samoja enää edes löytänyt kauppojen valikoimista.

Meillä kierrätetään kaikki vanhat lelut ja vaatteet kirpputorille, jos ne vain ovat vielä hyvässä kunnossa seuraavalle käyttäjälle. Olen nytkin siivonnut lastenhuoneen kaappeja myymällä lasten vanhoja leluja Facebook-kirpputoreilla ja joitakin leluja ostajat ovatkin kertoneet laittavansa joulupakettiin.

Bea jouluna 2015 repimässä lahjapakettejaan auki. 

Voiko toiselle antaa käytettynä hankitun lahjan? 

Jotenkin itse karsastan ajatusta käytettynä hankittujen lahjojen antamisesta muille kuin omille lapsilleni. En ehkä niinkään siltä kannalta etteikö lapset niistä ilahtuisi vaan mietin ehkä enemmän aikuisten reaktioita. Tulee olo, etteivät aikuiset olisi niin onnellisia lapsen saamasta, käytettynä hankitusta lahjasta.

Olen ostanut esimerkiksi kummitytölleni usein kirjoja ja serkkuni lapsille joitain leluja kirpputorilta. Nämä kirjat ja lelut eivät kuitenkaan ole yleensä päätyneet joulupakettiin vaan olen antanut ne muuten vaan kylässä käydessä. Näistä ovat olleet sekä aikuiset että lapset iloisia, joten tästä voisi päätellä heidän ilahtuvan myös lahjapaketista löytyvistä leluista.

Toisaalta taas minulle ei ole väliä vaikka itse saisin lahjan, joka tulisi antajan omasta kaapista, jos lahjan antaja on ajatellut sen minulle sopivan. On ihanaa saada lahjoja, jotka ovat juuri minulle valittu, koska pidän niistä.

Ajatushan lahjojen antamisessa on tärkeintä.

Ostetaanko teillä kaikki lahjat uutena?
Olisitko iloinen käytettynä hankitusta lahjasta?  

Yksi kommentti

  1. Laura/ iloa, eloa! kirjoitti:

    Aika iso osa ostetaan kirppikseltä, etenkin omalle perheelle. Todellakin ilahtuisin kierrätyslahjasta, jos se olisi muuten kohdistettu itselle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.