Hae
Colour Outside the Lines

6-vuotias sai oman huoneen ekaa kertaa elämässään

Meidän esikoinen muutti elokuun alusta Helsinkiin ja kahden nuoremman lapsen kannaltahan tämä tarkoitti sitä, että he saivat omat huoneet. Meidän kodissa on kolme makuuhuonetta ja aiemmin meillä oli yksi makkari, esikoisella oli oma huone ja kaksi nuorempaa jakoivat huoneet. Nyt 6-vuotias sai oman huoneen ekaa kertaa elämässään.

Ensin 6-vuotias nukkui meidän kanssa ja ollessaan noin 2-vuotias, hän muutti samaan huoneeseen keskimmäisen kanssa. Nyt siis elettiinkin tosi jänniä aikoja.

Ollaan asuttu tässä asunnossa nyt hieman yli seitsemän vuotta. Ennen meidän muuttoa makkareiden seinille oli laitettu vaaleat tapetit ja me ei olla tehty täällä mitään remppaa koko asumisen aikana. Tämän takia makuuhuoneiden tapetit olivat aika hirveässä kunnossa. Saatiin meidän vuokrayhtiöltä remppatarvikkeet ja Jani maalasi jo aiemmin keväällä toisen huoneen ja nyt esikoisen vanhan huoneen. Saatiin valkoiset maalit eikä jaksettu alkaa sävyttämään niitä, joten seinät on molemmissa huoneissa valkoiset. Ne on kuitenkin tosi paljon siistimmät kuin vanhat ja revenneet tapetit.

Yritettiin aikalailla käyttää vanhoja kalusteita ja ostettiin vaan muutamia juttuja. 6-vuotias sai esikoisen vanhan sängynrungon, joka oli jo aiemmin ollut lasten enolla käytössä lapsena. Maalattiin sängynrunko vaaleanpunaisella kalustemaalilla ja sänky oli taas aivan kuin uusi.  Lapsilla oli aiemmin kerrossänky ja olin ajatellut 6-vuotiaan sänkyyn sopivan saman patjan, mutta runko olikin 10cm kapeampi ja jouduttiin ostamaan hänelle uusi patja.

Kierrätettiin tähän huoneeseen myös esikoisen vanha koulupöytä sekä lelulaatikko lasten huoneesta. Mattokin oli meidän kodissa jo aiemmin lasten huoneen edessä. Ikeasta me ostettiin työtuoli sekä vuodekatos, koska lapsi oli sellaisesta haaveillut. Lapsi haaveili myös, että huoneessa olisi paljon kukkia, mutta se on vielä hieman työn alla.

Löysin molemmille lapsille vielä tähtivalot viime joululta ja laitettiin ne roikkumaan kattoon. 6-vuotias on ollut niin onnellinen uudesta huoneestaan ja nukkunutkin siellä ihmeen hyvin vaikka hieman jännitin, että kuinkahan se onnistuu.

Hankintalistalla on vielä ainakin päiväpeitto. Mulla on yksi kiva kukkakangas valmiina ja oon suunnitellut siitä jonkinlaista tikattua päiväpeittoa, mutta en ole vielä saanut sitä aikaiseksi edes mitattua. Tarvitsisin siihen myös jonkinlaisen pohjakankaan.

Meillä on myös eteisessä turhat ilmoitustaulut magneeteille ja toinen niistä laitetaan ehkä 6-vuotiaan pöydän päälle seinälle.

6-vuotias sai oman huoneen nyt ekaa kertaa elämässään ja kyllä hän on ollut siitä onnellinen ja ylpeä. Hän viettää aikaa onnellisena omassa huoneessaan, piirtelee, tekee siellä läksyt ja leikkii. Ihan mahtavaa miten hienosti hän on ottanutkin oman tilan ja sen suomat mahdollisuudet vastaan.

Millainen sun unelmahuone olisi?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA. LÖYDÄT MINUT MYÖS TIKTOKISTA JA YOUTUBESTA

LUE MYÖS: 

Mä annoin 6-vuotiaan päättää kauppaostokset

Paljonko me käytettiin rahaa yhteensä hiihtolomareissuun 6-vuotiaan kanssa?

Kuinka sujui eskarilaisen kouluun tutustuminen tänään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *