Hae
Colour Outside the Lines

Epäonninen my day viime viikolta

Jaan tosi paljon ajankohtaisia fiiliksiä Instagramin puolella tarinoihin, mutta tänne niiden jakaminen välillä jää. Nyt ajattelin kertoa teille yhdestä päivästä viime viikolla, kun Instaan kerroin mun päivästä ja siitä tulikin epäonninen my day loppujen lopuksi.

Aloitin päiväni heräämällä herätyskelloon 7.20. Olin nukkunut koko yön ihan superhuonosti  ja aamu menikin ihan silmät ristissä. Vein lapsen päiväkotiin jäisellä autolla, koska jostain syystä meidän lämmitystolppa ei ollut toiminut ihan niin kuin olisi pitänyt.

Kotiin palattua tein itselleni aamupalaksi munakasta, johon laitoin munia, mantelimaitoa, kirsikkatomaatteja pilkottuna, aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua fetajuustoa ja kalkkunaleikettä pilkottuna.

Kävin suihkussa, meikkasin ja puin päälle. Tähän asti meni kotona ihan hyvin. Otin tavarat ja lähdin liikkeelle. Autoa jo ajaessani muistin, että unohdin ottaa mukaan koulun kulkulätkän, jota ilman ei pääse mihinkään kampuksella. Käännyin siis takaisin ja kävin hakemassa kulkulätkän. Tässä vaiheessa tiesin myöhästyväni tunnilta.

Meidän lähellä olevat liikennevalot on ohjelmoitu tosi ärsyttävästi niin, että joka kerta vaihtuu punainen vaikka toisesta suunnasta ei edes tulisi ketään. Jouduin siis pysähtymään liikennevaloihin ja tottakai mun kassi levisi lattialle. Kun pääsin perille, keräilin tavarani lattialta ja kävelin koululle.

Kuten olin arvannut, olin myöhässä tunnilta. Meillä ei oo täällä koululla mitään logiikkaa siinä miten tunnit alkaa. Välillä ne alkaa tasan 10.00, välillä 10.15 ja välillä 10.30. Ihan opettajasta riippuen. Eikä lukujärjestyksessä ikinä lue tätä. Tänä aamuna mä olin arvellut tunnin alkavan tasalta ja oli ihan mun oma vika, että olin myöhässä, mutta välillä on myös ärsyttävää olla luokassa viittä vaille ja huomata, että opettaja saapuukin paikalle vasta puolelta.

Mä olin menossa siis HR-kurssin tunneille, joita olisi ollut koko viikko, mutta en ollut tietoinen tehtävästä, joka piti olla tehtynä, että kurssille saa osallistua. Tän takia mulla jäi koko kurssi kesken eli jouduin lähtemään kurssilta pois. Linkkaan tuonne alas postauksen, jossa oon selittänyt tästä enemmän ja jossa kerron myös miten mun opiskelut sujuu tällä hetkellä.

Menin sitten koulun kirjastoon etsimään itselleni korvaavaa kurssia ja tekemään muiden kurssien tehtäviä. Onneksi kirjastossa oli tilaa ja löysin rauhallisen paikan helposti. Istuin kirjastossa pari tuntia, jonka jälkeen lähdin viemään kirppikselle tavaroita. Auto oli onneksi sentään sula, kun ulkona oli kaunis ilma.

Mä ajoin kirppikselle viemään tavaroita ja hain Rustasta suklaata, koska edelleen ärsytti tosi kovasti tuo kurssihomma. Tutoropettaja onneksi laittoi vielä samana päivänä viestiä, että voin ilmoittautua kesäkurssille, joka korvaa HR-kurssin.

Tein kotona itselleni salaattia ja laitoin edellisyönä tulleen Oscar-gaalan näkymään telkkariin. En ihan ymmärrä tuota Ylen leikkausta (tai Oscareiden jakamista), kun meille ei näytetty ollenkaan elokuvien trailereita, joita näytettiin ”mainoskatkoilla”. Esimerkiksi Pienen merenneidon traileri, jota itse odotin, oli leikattu niin, että näkyi kun Arielia ja Ursulaa näyttelevät Halle Bailey ja Melissa McCarthy kävelivät lavalle ja takana näkyi Disneyn logo, mutta samantien leikattiin suomalaisiin kommentaattoreihin ja tän jälkeen tuijotettiin ainakin minuutti Oscareiden logoa. Kummallista.

Jouduin kuitenkin laittamaan lähetyksen kesken kaiken paussille, kun hain Janin töistä ja 6-vuotiaan päiväkodista. Itse asiassa odottelin Jania parkkipaikalla puolisen tuntia, jonka jälkeen totesin hänen tulevan bussilla kotiin, koska mun on pakko keretä päiväkodille ja hän jäi ylitöihin. Koska Oscar-gaalan lähetyksessä ei ollut tekstitystä, oli sitä vähän vaikea katsoa lasten tultua kotiin, joten katsoin sen loppuun vasta lasten mentyä nukkumaan.

Katsottiin 6-vuotiaan kanssa Oscareiden punainen matto, koska sitä oli helppo katsoa myös ilman tekstityksiä ja meidän 6-vuotias rakastaa prinsessamekkoja, joita lähetyksissä riitti yllin kyllin. Yritin samalla viikata pyykistä tulleita vaatteita ja selvitellä tuota meidän olohuoneen vallannutta Lego-kaaosta.

Vaikka päivän alkupuoli oli vähän huono ja tästä meinasi tulla epäonninen my day sen ansiosta, oli loppupäivä kuitenkin ihan hyvä.

Kiinnostaisiko my day-seurannat enemmänkin?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA OPISKELUJA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Kuinka mun opiskelut sujuu ammattikorkeakoulussa just nyt?

Mikä arkiruoka maistui lapsille parhaiten viime viikolla?

Mitä meillä syödään usein?

Mun uudet silmälasit x2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *