Hae
Colour Outside the Lines

Koti on siellä missä Puijon torni näkkyy

Me päätettiin aloittaa meidän kesäloma maanantaina vierailemalla Puijon tornissa. Puijon torni on se yksi isoin Kuopion maamerkki, joka näkyy aina, kun Kuopiossa ajaa esimerkiksi moottoritietä.

Käytiin Puijolla noin kuukausi sitten lasten kanssa kävelyllä ja meidän harmiksi torni oli vielä sillloin kiinni. Huomasin kuitenkin Puijon nettisivuilta, että torni aukeaa ensimmäinen kesäkuuta ja suuntasimme sinne heti avaamispäivänä. Olisimmehan me tietysti voineet odottaa ja mennä myöhemminkin, mutta Bea oli lähdössä äidilleen kesäloman viettoon samana iltana niin ajattelin, että tehdään tämä yksi kiva juttu pois alta, ettei se unohdu. 

Puijon torni


Puijon torni on ollut osa Kuopion maisemaa vuodesta 1963 ja se on viimeisimmän kerran saneerattu 2019. Puijon torni on 75 metriä korkea ja se sijaitsee Puijon mäellä, joka on 150 metriä korkeammalla kuin Kallaveden pinta.

Minä muistan lapsuudestani kivat visiitit Puijon torniin ja haluan, että minunkin lapseni muistavat ne. Torniin pääsee pientä pääsymaksua vastaan. Meiltä sisäänpääsy maksoi yhteensä kahdeksan euroa, koska itse sain opiskelijalipun ja Vivia pääsi vielä ilman maksua. Torni on avoinna kesäkauden joka päivä 10-18.

Sisäänkäynnillä sijaitsee myös pieni matkamuistomyymälä ja Puijon tornista voi lähettää vaikka postikortin. Me lähetimmekin mummille Joensuuhun kortin. Huipulle noustaan hissillä, (tai portaita) joka vie kahvilakerrokseen. Kerroksesta näkee ulos kauniisiin Kuopion maisemiin.  Meidän harmiksemme kahvila oli kuitenkin kiinni. 

Kesäisin hyvällä säällä Puijon tornissa on auki myös ulkoilmatasanne, jonne noustaan kahvilakerroksesta portaita ylös yksi kerros. Olen vienyt Melissan Puijon torniin monia kertoja ja nyt sekä Bea että Vivia pääsivät torniin ensimmäistä kertaa.

Puijon torni näköalatasanne

Puijon torni

Puijon tornissa toimii myös a la carte-ravintola, jonka erikoisuuksiin kuuluu, että ravintola pyörii tornin ympäri samalla kun nautit herkullisesta ruoasta ja upeista maisemista. Ravintola on minulle lapsuudesta tuttu, mutta Jani ei ole siellä koskaan käynyt, joten se on ehdottomasti meidän listalla kesäksi! 

Puijon torni on myös Kuopiossa paikka, johon vierailijat on kiva viedä, koska sieltä näkee maisemia mukavasti. Kävimme esimerkiksi opiskelijaporukalla hollantilaisten vaihto-oppilaiden kanssa joskus Puijon tornissa ja heille se oli oikea elämys. 

 

ONKO SINUN KOTIKAUPUNGISSASI JOKIN MAAMERKKI? 

 

LUE MYÖS:

SISÄVESIRISTEILY KALLAVEDELLÄ LASTEN KANSSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.