Hae
Colour Outside the Lines

PSVR Astro Bot: Rescue Mission

Tänään arvostelussa varsin uusi peli Astro Bot: Rescue Mission. Peli vaatii Playstation 4-konsolin ja PSVR:n toimiakseen. PSVR-laitteiston ikäraja on 12 vuotta.

Playstation VR on Sonyn virtuaalitodellisuus järjestelmä, jolla pelejä voidaan pelata täysin uudenlaisesta näkökulmasta. Virtuaalilasit päässään pelaaja pääsee sisään erilaisiin maailmoihin täysin kokonaisessa 360 asteen ympäristössä, jossa päätä kääntelemällä näkee maiseman vaihtuvan liikkeen mukaan.


Koska peliympäristö on niin erilainen, tänään arvostelussa kuvan lisäksi on mukana pelivideoita, josta saa hieman käsitystä millaisesta pelistä on kysymys. Peli alkaa videolla, jossa sankareidemme aluksen kimppuun käy vihamielinen ufo. Sen seurauksena aluksen osat ja miehistö leviävät avaruuteen ja päätyvät sikin sokin yhteensä viiteen eri maailmaan. Pelaajan avuksi jää aluksesta yksi miehistön jäsen, jonka kanssa pelaajan on löydettävä kaikki kadonneet miehistön jäsenet, voittaa kaikkien maailmojen osia vartioivat päävastukset ja viimein kohdattava itse ufo.

Maailmat koostuvat neljästä erilaisesta ympäristöstä, jota pelaaja pääsee tutkimaan pienen ystävänsä kanssa. Ympäristöt ovat erittäin mielikuvituksellisia, yllättäviä ja monipuolisia ja niissä riittää paljon tutkittavaa. Osa miehistön jäsenistä on helposti pelastettavissa, mutta osa jäsenistä on päätynyt erikoisiin paikkoihin, joihin päästäkseen pelaajan on löydettävä salaisia reittejä tai käytettävä hiukan päätään. Peli on erittäin viihdyttävä ja helppo lähestyttävä kaiken tasoisille pelaajille. Pelin läpäisyyn riittää, että pelastaa helpoimmin löytyvät jäsenet, mutta kokeneemmallekkin pelaajalle riittää haasteita vaikeimmin piilossa olevien etsimisessä sekä erityisten haastetehtävien suorittamisessa.


Jokaisessa kentässä on piilossa myös kameleontti. Kameleontin löytäminen avaa haastetehtävän, jonka vaatimusten mukaisella suorittamisella saa pelastettua 1 tai 2 miehistön jäsentä riippuen pelaajan suorituksesta. Ehdottomasti hankalimpia pelastettavia miehistön jäseniä ovat juuri osa haastetehtävien palkintohahmoista. Erityisen hankalaksi tilanne menee kun haastetehtäviin ilmestyy uusintaottelut pelin pomotaisteluista ja pelaajan tulisi selvitä niistä läpi, tällä kertaa kokonaan ilman osumia.
Pomotaistelut kuvaruudun maailmoja vartioivia eläimiä vastaan ovat vaikuttava VR-kokemus, jossa mittasuhteet ovat täysin erilaiset kenttien pieniä mönkijöitä vastaan taistelemisesta. Pelissä pääset taistelemaan muun muassa talon katolla Gorillaa ja puiden latvoissa lentävää korppikotkaa vastaan.

Peli on kokonaisuutena ehdottomasti yksi parhaista mitä PSVR:llä voi pelata ja siitä riittää iloa moneksi pelikerraksi. Pelin pariin palaa mielellään uudelleen tutkimaan jo pelattuja kenttiä löytääkseen kaikki puuttuvat palaset.

Ensi viikolla peliarvostelussa uutuuspeli Spyro Reignited Trilogy PS4:lle, joka on uusintapainos legendaarisesta trilogiasta. Pelin julkaisupäivä on tiistai 13. marraskuuta, jonka takia Nörttimiehen PeliCorner julkaistaan ensi viikolla keskiviikkona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *