Hae
Colour Outside the Lines

Joulun this or that

Ainakin Iinan blogissa oli viime vuonna tällainen kiva joulun this or that haaste ja koska rakastan blogihaasteita ja joulua, oli minunkin pakko tähän nyt vastata.

Jos ei vielä ole joulufiilis, niin tästä se tulee takuulla!

 

1.Riisipuuro kanelilla vai sekametelisopalla?

Kanelilla, sokerilla ja maidolla mieluiten. Meillä oli aina aiemmin sekametelisoppaa joulupöydässä jälkiruokana, koska ukkini tykkäsi siitä, mutta kukaan muu ei sitä oikein edes syönyt. Viime aikoina ei olla tehty sitä edes tarjolle.

Riisipuuroa me syödään ympäri vuoden, mutta siltikin tehdään sitä aina jouluaattona aamupalalle.

2.Joulupukin kuuma linja vai Samu Sirkan joulutervehdys?

Joulupukin kuuma linja tulee ihanasti aamulla ja katsottiin sitä aina lapsena. Jossain vaiheessa olin aina töissä just siihen aikaan, kun Joulupukin kuuma linja tuli ja nyt on ihanaa, kun sitä voi taas katsoa lasten kanssa.

Samu Sirkan joulutervehdyskin on ihana, mutta usein se jää katsomatta. Se nimittäin tulee suunnilleen samaan aikaan, kun syödään tai juuri silloin, kun Joulupukki on jakamassa lahjoja. Muutamana vuonna ollaan katsottu se tallenteelta, mutta ei ihan joka vuosi.

3.Joulusauna päivällä vai illalla?

Mä kävin varmaan viime vuonna ekaa kertaa joulusaunassa. Meillä on kyllä tapana käydä siellä, mutta mä en vaan itse ole ikinä mennyt jouluaattona saunaan vaan käynyt joko edellisenä iltana tai seuraavana päivänä.

Viime jouluna meillä oli kuitenkin niin väljä aikataulu, että ehdin hyvin itsekin sinne saunaan.

Mitä laittaa teinin joulukalenteriin?

4.Love Actually vai  Holiday?

Vaikea valinta, mutta Holidayta katson useammin. Molemmat kuitenkin on tosi ihania elokuvia, jotka kestää aikaa ja joita voi katsoa ympäri vuoden eikä vain joulun aikaan.

5.Pehmeät vai kovat paketit?

Varmaan lapsena olisin vastannut, että vihaan pehmeitä paketteja, mutta en enää. Kovista paketeista tulee kuitenkin yleensä parhaat lahjat. Tänä vuonna toivon saavani edes yhden kovan paketin, jossa olisi Legoja.

6.Joulukinkku vai graavilohi?

Joulukinkku, koska olen kalalle allerginen. Näin vanhemmiten alan jo vähän kyllästyä joulukinkkuun enkä ole ainut, joten ei osteta yleensä enää hirveän isoa kinkkua.

7.Joululahjojen saaminen vai antaminen?

Joululahjojen suunnitteleminen, hankkiminen ja antaminen on ihan parasta joulussa ja siksi ostan lahjoja aina myös joulukeräyksiin.

Tottakai niitä on myös kiva saada, mutta se ei ole tärkeintä joulussa.

8. Suomenkieliset vai kansainväliset joululaulut?

Tykkään kuunnella enemmän englanninkielisiä joululauluja yksinäni, mutta lasten kanssa kuuntelemme yleensä suomenkielisiä.

9.Suklaakonvehdit vai vihreät kuulat?

Mä VIHAAN marmeladia yli kaiken, koska jossain vaiheessa lapsena en voinut syödä suklaata. Se aiheutti ristiallergiaa astmani kanssa ja oli siksi tauolla. No, koska en voinut syödä suklaata, osti kaikki mulle jouluna marmeladia. Kukaan ei koskaan ajatellut kysyä, että tykkäänkö ees marmeladista. Ja joka ikinen joulu sain mummoltani vihreitä kuulia vaikka joka vuosi kerroin, etten niistä pidä.

Nyt vihreistä kuulista tulee mieleen mummo vaikka en niitä vieläkään syö.

Suklaakonvehdeista tykkään ja joka vuosi ostan itselleni rasian, koska en vieläkään saa niitä joululahjaksi.

10.Itsetehdyt joululahjat vai aineettomat joululahjat?

Itsetehtyjä lahjoja on ihana saada, koska yleensä ne on tosi mietittyjä ja sopivia saajalleen. Itse olen kuitenkin nykyään tosi huono tekemään lahjoja, kun aika ei vain riitä.

Aineettomatkin lahjat on huippuja ja ehkä mieluummin valitsen ne. Koska hei Hoplop-liput, leffaliput, teatteritliput ja konserttielämykset on just parhaita lahjoja mitä voi saada ja me on alettukin toivomaan niitä lapsille enemmän.

11.Perinteiset jouluruoat vai erilainen joulumenu joka vuosi?

Aiemmin olin aina sitä mieltä, että jouluna syödään vaan sitä perinteistä jouluruokaa ja ilman sitä ei tunnu joululta.

Nyt kuitenkin olen tullut siihen tulokseen, ettei sillä ole niin väliä, koska joulun fiilis tulee mun sisältä. Jouluna tärkeintä on ne ihmiset ympärillä ja se yleinen fiilis eikä ruoka. Vaikka tottakai hyvä ruoka lisää sitä joulun tunnetta.

12.Vaalea vai tumma glögi?

Ostetaan aina lasipullossa olevaa Marlin glögitiivistettä, koska se on ihan parhaan makuista ja maistuu joululta. Viime vuonna tosi moni kuitenkin kehui vaaleaa glögiä, joten tänä vuonna on pakko kyllä ostaa sitäkin testiin.

Me juodaan Janin kanssa joulukuussa yleensä melkein joka ilta glögiä, koska se on niin hyvää.

13.Juhlaavaatteet vai värikkäät ja kilisevät jouluneuleet?

Todellakin värikkäät ja kilisevät jouluneuleet, mieluiten koko perheelle. Tänä vuonna onkin ostoslistalla jotkut ihanat jouluneuleet. Haluaisin myös koko perheelle yhteensopivat joulupyjamat, koska olisi ihan parasta hengailla niitä kotona.

14.Aito joulukuusi vai tekokuusi?

Meillä on aina tekokuusi, koska mä oon tosi allerginen oikealle kuuselle ja tekokuusen voi laittaa esille jo hyvissä ajoin marraskuun lopulla tai heti joulukuun alussa.

15.Amaryllis vai hyasintti?

Kumpikin on kauniita kukkia, mutta olen allerginen molemmille, koska niissä on niin voimakas tuoksu. Tämän takia ei kumpikaan.

16.The Elf vai The Grinch?

Mä oon molemmat katsonut vasta tässä parin viimeisen vuoden aikana. Molemmat on omalla tavallaan hauskoja ja Vivia katsoi viime syksynä koko ajan sitä The Grinchin animaatioversiota.

Mutta ehkä pakko kuitenkin valita The Elf, koska se Buddy on niin hellyyttävä.

17.Jouluaattoiltana leffoja vai lautapelejä?

Lautapelejä! Meistä joku saa yleensä aina jonkun lautapelin joululahjaksi ja aina pelataan eri kokoonpanoilla jotain.

18.Joulupäivänä jotain ohjelmaa vai yökkäreissä kotona?

Mieluiten niissä yhteensopivissa yökkäreissä kotona. Ihan parasta, kun ei ole kiire mihinkään ja talo tuoksuu ihan joulun tuoksuille.

19.Jouluruokia vain aattona vai tapaninpäivään asti?

Aiemmin söin ihan mielelläni jouluruokia tapaninpäivään asti, mutta nykyään mieluiten en. Eli mielellään vaan aattona.

20.Joulukoristeet pois heti joulun pyhien jälkeen vai vasta loppiaisena?

Mä koristelen mielelläni jo marraskuussa ja loppiaisena kerään koristeet pois vaikka sydän itkee verta. Koska joulu on ihmisen parasta aikaa.

 

Millaisia olisi sinun joulun this or that haasteen vastaukset?

 

LUE MYÖS: 

Meidän joulu 2020

Yhdeksän joulukeräystä, joiden kautta voit auttaa

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.