Hae
Colour Outside the Lines

Katselussa: Cruella

Disney+ suoratoistoon on ilmestyi jo keväällä Disneyn elokuva Cruella. Silloin Cruella oli kuitenkin katsottavissa vain Premier Accessilla eli lisämaksua vastaan. Disneyn Premier Accessilla ilmestyvät elokuvat tulevat suoratoistoon kuitenkin aina katsottavaksi ilman lisämaksua kolme kuukautta elokuvan ilmestymisen jälkeen.

Nyt Cruella on ollut jo reilun viikon saatavilla kaikille tilaajille. Me katsottiin elokuva kaveriporukalla viikko sitten ja nyt kerronkin mitä olimme elokuvasta mieltä.

Cruella on esitarina Disneyn klassikkoelokuvalle 101 Dalmatialaista. Elokuva kertoo kuinka Estella Milleristä tulee Cruella De Vil.

Elokuva alkaa Estellan syntymästä ja kertoo hieman myös hänen lapsuudestaan. Estella on jo lapsena aikamoinen niskoittelija ja tämän takia hänen äitinsä kutsuu häntä Cruellaksi. Estella on läheinen äitinsä kanssa ja äiti näkeekin hänessä aina hyvää vaikka koko muu maailma olisi häntä vastaan. Estellan elämä muuttuu kuitenkin iäksi, kun hän surkeiden sattumusten kautta menettää äitinsä ja Estella päätyy orpolapsena Lontooseen. Siellä hän tapaa orpopojat Jasperin ja Horacen, joista tulee hänen uusi perheensä.

Estella, Horace ja Jasper elättävät itsensä tekemällä pieniä rötöksiä. Estella kuitenkin haaveilee koko ajan muodin maailmassa työskentelystä ja hän pääseekin (hieman vahingon kautta) töihin ihailemansa Paronitar Von Hellmanin muotitaloon. Siellä Estellan lahjakkuus puhkeaa kukkaan.

Elokuva tapahtuu 1970-luvun alussa ja se näkyy ihanasti myös sekä lavastuksessa että puvustuksessa. Puvustus on läpi elokuvan upeaa ja on muuten outoa, jos sitä ei huomioida Oscar-gaalassa.

Estella ystävystyy vintagepuotia pyörittävän Artin kanssa ja yhdessä he toteuttavatkin Estellan alter egolle, Cruellalle, mitä upeampia asuja. Muodonmuutos Estellasta Cruellaksi tapahtuu hitaasti, mutta varmasti elokuvan aikana.

Elokuva kertoo upean tarinan Cruellan hahmon takaa ja auttaa ymmärtämään Cruellan hahmoa paremmin. Elokuva saa jopa ehkä hieman pitämään Cruellasta. Elokuvalle on suunitteilla jatkoa ja projekti on vahvistettu tämän vuoden elokuussa eli pääsemme tutustumaan lisää Cruellaan.

Elokuvassa vilahtaa muitakin 101 Dalmatialaista-elokuvasta tuttuja hahmoja kuten Roger, Anita, Pongo ja Perdita, joten luultavasti heitä nähdään enemmän seuraavassa elokuvassa.

Elokuvan juoni on hyvä, mutta ehkä hieman ennalta-arvattava. Toteutus on upea, tosin meitä kaikkia aika ajoin hieman häiritsi koirien tietokoneella tehty toteutus. Muuten elokuva oli todella hyvin rakennettu tarina, hyvin toteutettu kokonaisuus ja visuaalisesti häikäisevä.

Joko sinä olet katsonut Cruellan?

LUE MYÖS: 

NÄIN KATSOT MARVEL-ELOKUVAT JA SARJAT AIKAJÄRJESTYKSESSÄ

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *