Hae
Colour Outside the Lines

De-Influencing eli kumoava vaikuttaminen somessa

Tiktokissa trendaa tällä hetkellä De-Influencing eli kumoava vaikuttaminen. Somesta saa todella paljon sekä paineita että vaikutuksia ostaa kaikenlaista ja some saa herkästi ajattelemaan, ettet ole yhtään mitään, jos et omista jotain tiettyä asiaa.

Mä oon vähentänyt mun kuluttamista jo vuosia ja koko ajan yritän vähentää sitä lisää. Pyrin siihen, että kaikki mun ostokset on oikeasti hyödyllisiä ja käytän niitä pitkään. Siksi tämä De-Influencing trendi on mun mielestä ihanan tuore näkökulma someen ja mun tiktokin etusivu onkin täyttynyt aika hyvin näistä videoista (sekä Gilmoren tytöistä ja decluttering-videoista, joissa siis karsitaan tavaraa).

Päätinkin nyt listata asioita, joita minäkin olen himoinnut somen takia, mutta joita en ole kuitenkaan koskaan hankkinut. Lisään listan loppuun myös muutaman trendaavan tuotteen, joita mä en ole halunnut, mutta meidän 18-vuotias esikoinen kyllä haluaisi.

STANLEY PILLIMUKI

Tää kuulostaa ihan joltain lasten tuotteelta, mutta on todellisuudessa iso termosmuki, jossa on pilli. Mukiin mahtuu yli litran verran juomaa ja koska kyseessä on termos, pitää muki juoman joko kylmänä tai kuumana pitkän aikaa.

Mun Tiktok alkoi täyttyä näistä mukivideoista viime syksynä ja himoitsin mukia todella pitkään. Oon tosi huono juomaan vettä, koska en jaksa täyttää lasia koko ajan uudelleen ja tykkään vedestä, kun se on jääkylmää. Eli tiedän, että olisin käyttänyt tätä. Ainakin hetken. Ja tämä tässä mua mietityttikin, että luultavasti olisin käyttänyt mukia pari kuukautta, jonka jälkeen olisin jättänyt sen käyttämättä.

Syy miksi en heti juossut mukia ostamaan oli, ettei sitä saa Suomesta. Ainakin Partioaitta myy Stanley-merkkiä, mutta tämä reilun litran kokoinen pillimuki ei ole vielä rantautunut Suomen valikoimiin. USAsta tilattuna muki olisi maksanut pienen omaisuuden ja tämä lopetti mun ostohimon.

Oikeastaan oon onnellinen, ettei mukia saa täältä, koska oikeasti tiedän, ettei sitä olisi tullut käytettyä tarpeeksi.

MEIKIT

Mä oon jo pitkän aikaa ollut sitä mieltä, ettei meikkipussiin tarvita kuin muutama luottotuote. En tarvitse 20 eriväristä huulipunaa, 10 luomiväripalettia tai mitään muutakaan, jota en käytä ikinä tai liian harvoin. Meikit menee vanhaksi todella nopeasti eli vaikka mä säilöisin niitä mun kaapeissa avaamattomana, ei ne pysy kunnossa.

Meikkaan harvoin, mutta silloinkin aina samoilla tuotteilla. Tän takia mä en halua enää ostaa meikkituotteita, jotka ei pääse mulla käyttöön kuin kerran tai ei koskaan. Dior Lip Glow Oil oli yksi viime vuoden trendaavista tuotteista, mutta oon oikein hyvin pystynyt elämään ilman sitä.

Sama koskee myös ihonhoitotuotteita, shampoota ja muita pulloja. Ostan vaan ne mitä tiedän käyttäväni ja käytän vanhat pois ennen uusien ostamista.

DYSON AIR WRAP

Viime vuonna hypetettiin todella paljon Dysonin Air Wrap-kiharrinta ja vaikka uskon tämänkin olevan hyvin laadukas, kestävä ja toimiva hankinta, en oo sitä edes halunnut. Mulla on ollut sekä kiharrin että suoristusrauta, mutta ekasta oon jo luopunut ja toistakin käytän ehkä pari kertaa vuodessa. Tiedän olevani laiska laittamaan hiuksiani mitenkään erityisesti, joten tää hankinta ei maksaisi itseään takaisin.

Mun ohuet hiukset ei myöskään luultavasti tykkäisi jatkuvasta kihartamisesta. Jossain vaiheessa mietin myös lainerautaa, mutta sitäkään en hankkinut just siitä syystä, että tietäisin käyttäväni sitä todella harvoin.

LONGCHAMPIN LE PLIAGE

Tän laukun mä oikeesti halusin pitkään. Nämä on nyt selvästi tekemässä comebackia ja mun somessa niitä näkyy enemmän ja enemmän.

Mulla oli aiemmin kyseinen laukku ja käytin sitä todella paljon. Ainut miinus laukussa on sen materiaali, joka ei ole kovin kestävää. Laukku on kankainen ja ainakin mulla se kovassa käytössä alkoi hajota alanurkista. Tämän takia en aio ostaa laukkua enää uudelleen.

Nahkaisen version voisin ostaa, koska se kestäisi aikaa ja käyttöä paremmin.

(Tiedän, että mun äitillä on tällainen eli jos nyt oikeesti haluaisin laukun käyttöön, voisin saada sen häneltä lainaksi.)

UGG-kengät

Mä en koskaan teininäkään ymmärtänyt UGG-villitystä enkä oikein ymmärrä vieläkään. Mun mielestä ne ei oo mitenkään kauniit kengät vaikka varmasti lämpimät ovatkin.

Meidän teini kuitenkin olisi nämä halunnut ja neuvoin ostamaan ne itse, koska mua hinta hirvitti. Ja niin hirvitti häntäkin tajuttuaan kuinka paljon ne oikeasti maksavat. Jätti siis kengät ostamatta.

Nämä on varmasti hyvät kengät, jos niitä oikeasti käyttää ahkerasti vuosia, mutta yhden talven muotivillityksen takia niitä ei ehkä kannata ostaa.

KAIKKI MITÄ MUILLA ON JA VAIN SIKSI OSTAT

Tätä trendiä voi hyvin käyttää kaikkeen. Jos haluat jotain vain siksi, että kaikilla muillakin on, mutta et oikeasti sitä tarvitse tai käyttäisi, älä osta. Ei ole mitään järkeä haalia 20 Marimekon mukia vaan siksi, että muillakin on. Osta sitä mistä itse pidät.

OOTKO SÄ TÖRMÄNNYT AIEMMIN DE-influencing trendiin?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUA JA MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Viiden vaatteen vuosi -haaste

Nappaa Timma koodi omaa hetkeä varten

30 tiukkaa kysymystä viime vuodesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *