Hae
Colour Outside the Lines
Kaupallinen yhteistyö

Särkänniemi oli hauska aloitus kesälomalle!

Kaupallinen yhteistyö: Särkänniemi

Me vietettiin reilu viikko sitten hauska kesäpäivä, kun meidän kohteena oli Särkänniemi Tampereella. Oltiin yötä mun tädin luona siinä lähellä, koska meiltä kotoa matkaa Särkänniemeen on melkein neljä tuntia.

saapuminen särkänniemeen

Me saavuttiin paikalle omalla autolla, joka oli lapsista (ja Janista) jännää, koska päästiin ajamaan uutta rantatunnelia sekä mennessä että lähtiessä. Tunneli on 2,4 kilometriä pitkä ja olihan se aika elämys!

Särkänniemessä on isot parkkipaikat, joilla pysäköinti koko päivältä maksaa 15€. Pysäköinnin voi maksaa joko Särkänniemen infoon tai kätevällä pysäköintisovelluksella. Ulos ajaessa pysäköintikuittia vaan näytetään pysäköinninvalvojalle. Sovellus veloitti meiltä seitsemän tunnin pysäköinnistä 13,50€.

Jos olet liikkeellä muulla kuin omalla autolla, pääsee ennakkoranneketta näyttämällä Nyssen eli paikallisbussin kesälinjan 100 kyytiin ilmaiseksi sillä bussikyyti kuuluu rannekkeen hintaan. Sama etu kuuluu myös kausikorttilaisille. Tuo linja-auto muuten kulkee myös rautatieaseman kautta, joten jos olet tulossa kauempaa, on tämä aika kätevä!

Bea tapasi heti parkkipaikan läheisyydessä leppäkertun.

Särkänniemi

Jo parkkipaikalla oli selvät opasteet turvallisuuskäytännöistä.

Särkänniemi

Me jätimme auton rannan tuntumaan isolle parkkipaikalle.

Käsidesiä oli saatavilla runsaasti.

näsinneula

Näsinneula viettää tänä vuonna 50-vuotissynttäreitä. Näsinneula on siitä hauska, että sen toisena esikuvana on toiminut Kuopiossa sijaitseva Puijon torni, joka on meille kuopiolaisina hyvinkin tuttu kohde. Toinen esikuva on ollut Seattlessa sijaitseva Space Needle.

Me ei menty ylös Näsinneulaan, koska pakko myöntää, ettei me tiedetty sen kuuluvan myös rannekkeen hintaan. Mun lapsuudessa (ainakin mun muistikuvien mukaan) Näsinneula maksoi erikseen enkä ole ikinä käynyt ylhäällä katsomassa maisemia. Nyt siihen olisi ollut mahdollisuus, mutta ei sitä tajuttu hyödyntää. Ensi vuonna me siis sinne noustaan!

Omasta lapsuudestani muistan myös Näsinneulassa sijaitsevan Planetaarion, joka on valitettavasti tällä hetkellä kuitenkin suljettu.

Näsinneulaa vastapäätä sijaitsee iso rakennus, joka oli mun lapsuudessa Delfinaario. Nyt tila on tyhjillään ja odotammekin innolla mitä siihen on tulossa.

akvaario

Me aloitettiin meidän kierros Akvaariosta, joka sijaitsee Näsinneulan alakerrassa. Akvaariossa oli vielä ainakin aamupäivästä kivan väljää, kun ei ollut kamalasti vielä porukkaa.

Me ihailtiin erilaisia eläimiä ja varsinkin kaikkia hurjan hassuja kaloja lasten kanssa ihan ihmeissämme. Akvaario on kahdessa kerroksessa eli siellä on tosi paljon katseltavaa.

Löydettiin myös meille tuttu laji eli punakorvakilpikonna, jollainen meillä on kotona.

Jani leikki vesikäärmeen kanssa Harry Potteria.

Tämä parta-agama olo supersöpö ja tosi sosiaalinen. Ne myös kesyyntyvät helposti eli se olisi hyvä lemmikki. 

 

koiramäki

Jatkettiin Akvaariosta matkaa Koiramäkeen eli Särkänniemen vieressä sijaitsevaan kotieläinpuistoon. Me käytiin lasten kanssa puistossa viimeksi kolme vuotta sitten, joten keskimmäinen muisti joitain asioita tosi hyvin ja pienin ei muistanut mitään. Jani ei ollut Koiramäessä koskaan edes käynyt.

Koiramäessä pääsee oikeasti silittelemään eläimiä. Siellä on hevosia, poneja, alpakoita, vuohia, lampaita, pupuja, marsuja, possuja ja monia muita eläimiä. Viimeksi siellä oli myös koiranpentuja, mutta nyt niitä ei näkynyt. Nyt niiden aitauksessa oli puutarhanhoitopalsta, jota pääsi oikeasti mukaan hoitamaan tiettyyn aikaan päivästä.

Koiramäen eläinpuisto on siitä kiva, että siellä lapset pääsee oikeasti osallistumaan moniin juttuihin ja siellä näytti olevan mainoksia myös päiväleiristä, joka järjestetään 1-4.luokkalaisille lapsille loppukesästä.

Mä oon käynyt Koiramäessä monta kertaa lasten kanssa, mutta silti se on joka kerta yhtä ihana. On hauskaa, kun eläimiä pääsee näkemään niin lähietäisyydeltä ja oli mahtavaa huomata kuinka meidän pienin, joka on aika pelokas menemään eläimien lähelle normaalisti, oikeasti uskalsi silittää esim pupuja.

Koiramäen keskellä on aukio, jossa on iso lava. Aiemmin siinä on esitetty pieniä näytelmiä, mutta poikkeuksellisen tilanteen vuoksi ne ovat tauolla. Nyt lavalle pääsi leikkimään rokkitähteä.

Lavan takana on portaat, jotka johtavat putkiliukumäkeen.

Aukiolla oli myös kiva seinä, jota pääsi värittämään tusseilla. Vivialla oli tuon värityksen jälkeen kädet monta päivää ihan tussissa, mutta onneksi se ei menoa haitannut.

Lavaa vastapäätä on myös Drakkulan linna, joka on kiva sisäleikkipaikka lapsille (aikuisilta se on kielletty). Se on kuitenkin nyt suljettu, joka hieman harmitti meidän lapsia. Ehkä he pääsevät sinne ensi kesänä leikkimään.

Kiersimme eläinpuiston kahdesti, ensin aamupäivällä ja sitten vielä ennen poislähtöä iltapäivällä.

Olimme liikkeellä aika kuumana kesäpäivänä ja aamupäivällä eläimet olivatkin hyvin vielä näkyvillä. Iltapäivällä ne kuitenkin aika moni olivat jo varjopaikoissa piilossa auringolta.

Koiramäessä oli paljon henkilökuntaa eli jos tarvitsi apua ihan minkä vaan asian kanssa, oli sitä helppo käydä pyytämässä joltain.


Omasta mielestäni Koiramäessä ihan parasta on, että se on rakennettu näyttämään samalta kuin Mauri Kunnaksen kirjoissa. Siellä on monia pieniä yksityiskohtia, jotka kertovat omaa tarinaansa ja niitä voisi tutkia vaikka koko päivän.

Jos nälkä olisi yllättänyt, olisi Kahvila von Guggelbööstä voinut ostaa lounasta. Sen ulkopuolella mainostettiin lohikeittoa (hinta oli 8€). Itse en kala-allergisena sitä kuitenkaan olisi voinut syödä eikä meidän lapset olisi tuossa vaiheessa vielä edes malttaneet syödä mitään.

Tropin & Nekun Apteekki ja Gunnaksen kirjakauppa ovat samassa tilassa. Niistä olisi voinut ostaa karkkia, matkamuistoja ja Mauri Kunnaksen kirjoja sekä oheistuotteita. Itse ostin edellisellä reissulla veljenpojalleni sieltä kirjan, joka oli tarjouksessa. Kannattaa siis kurkata vähintään tarjoukset ja kauppa on ihanan näköinen eli ihan tutustumisen arvoinen vaikkei mitään ostaisikaan.

Koiramäki Särkänniemi

Vesipullon sai itse täytettyä Koiramäen kaupungin keskellä olevasta vesipumpusta.

Koiramäki Särkänniemi

Aurinkoa ja kuumuutta pääsi pakoon hetkeksi Raatihuoneelle, jossa kuului kaiuttimista satu. Pöydällä oli myös kirjoja, jos niitä halusi hetken selata. Tässä tilassa olisi ollut myös helppo rauhassa imettää.

 

Keskellä Koiramäen eläinpuistoa sijaitsee kirjoista tuttu Maatila, jossa on ihania maalaisrakennuksia. Niihin pääsee kaikkiin sisälle, tosin kahvila Prännäri oli suljettu, kun me olimme paikalla.

Näissä järjestetään mun käsityksen mukaan joulun alla myös piparien leivontaa ja muita ihania joulujuttuja. Haaveilenkin siksi reissusta joulun alla Koiramäkeen!

Me mentiin aurinkoa karkuun rakennusten sisälle hetkeksi. Koiramäen talossa oli kiva putkiliukumäki, joka tuli takasta ulos. Se oli varsinkin pienimmän mielestä tosi jännää.

Navetassa pääsi myös lypsämään (leikki)lehmää ja se vasta olikin hauskaa!

Vivia, Jani ja Bea rakastivat myös uittaa kaarnaveneitä. Näidenkin lähettyviltä löytyi helposti käsidesiä!

Tämä on ollut meidän lasten kestosuosikki vuodesta toiseen. Kuumana kesäpäivänä käsien veteen upottaminen muuten myös viilensi ihanasti.

Lasten lempparijuttu on kuitenkin aina ollut, ja oli nytkin, lautta. Se kulki lammen puolelta toiselle itse vetämällä. Siinä lapset kävi monta kertaa. Vivia otti isin aina mukaan, koska ohjeistuksen mukaan lautalle ei saanut mennä alle 5-vuotiaat yksin.

Koiramäki Särkänniemi

Poislähtiessä meitä vastaan tuli vielä Koiramäen Tilta.

särkänniemi

Särkänniemi on itselleni tuttu jo lapsuudestani. Minulla oli tapana käydä Tampereen lähellä asuvan serkkuni kanssa Särkänniemessä vähintään kerran kesässä ja siksi olenkin rakastanut käydä siellä myös omien lasteni kanssa.

Se riemu, jonka jo pelkkä huvipuistoon käveleminen lapsissa aiheuttaa, on ihan parasta.

Särkänniemi sijaitsee Näsijärven rannalla. Sijainti onkin siitä ihanteellinen, että kuumanakin kesäpäivänä huvipuistossa yleensä tuulee edes hieman.

Me jakaannuttiin Särkänniemen puolella kahteen porukkaan. Jani lähti Bean kanssa kiertämään isompia laitteita ja me Vivian kanssa lähdettiin katselemaan pienempiä.

Bea on jo yli 140 senttimetriä pitkä, joten pituutensa puolesta hän pääsisi jo kaikkiin laitteisiin. Osa oli kuitenkin vielä niin hurjia, ettei hän niihin uskaltanut mennä. Parhaita laitteita Bean mielestä olivat Tukkijoki, Ketjukaruselli ja MotoGee, jossa pääsi moottoripyörän kyytiin. Se oli kuulemma tosi hurja ja liikkui älyttömän kovaa vauhtia.

Vivia oli juuri kasvanut 105 senttimetrin ohi ja hän saikin ensimmäisessä laitteessa käydessään käteensä leiman, jossa tämä kerrottiin. Näin jokaisen työntekijän ei tarvinnut mitata häntä erikseen vaan leiman nähdessään he pystyivät päästämään Vivian kyytiin. Kaikki rannekkeet nimittäin oli tänä kesänä samanvärisiä. Mun mielestä joskus aiemmin tätä pituutta on merkattu eri värisillä rannekkeilla.

Muistan muuten omasta lapsuudesta, että silloin rannekkeet olivat sellaista paksua muovia ja ranneketta pystyi pitämään kädessään vaikka koko kesän. Koulun alettua osalla oli erilaisia rannekkeita vaikka kuinka. Nykyään rannekkeet on kuitenkin paperia, joka ei kyllä ranteessa pysyisi koulun alkuun asti. Ainakaan, jos huvipuistossa käy jo alkukesästä.

Viviaa harmitti, koska iso Angry Birds-leikkipuistoalue ei ollut vielä auki. Me oltiin paikalla heti koulujen kesäloman alettua sunnuntaina ja se olisi auennut seuraavana päivänä. Osaa lasten laitteista myös pyöritettiin vajaalla miehityksellä eli niin, että yksi ihminen pyöritti kahta laitetta. Yksi laite oli auki 30 minuuttia, jonka jälkeen se suljettiin ja toinen oli auki 30 minuuttia.

Kuulemma tämä käytäntö oli käytössä enää sen päivän ja koko loppukesän laitteet ovat auki normaalisti. Ainoastaan Koskiseikkailu oli kiinni ja avautuu ilmeisesti juhannuksen jälkeen. Sitä laitetta olimme Bean kanssa hieman odotelleet, mutta mennään siihen sitten ensi kesänä.

Kävimme muutamissa laitteissa koko porukalla. Näitä olivat Tukkijoki, johon Vivia ei enää halunnut uudelleen, koska hän suuttui kastumisesta ja Kantti X Kantti, jossa ajelimme autolla hyvissä maisemissa.

Vivia ja Bea kävivät myös yhdessä Crazy Bus-laitteessa vaikka Bean mielestä se ei ehkä ollutkaan enää ihan niin jännä kuin Vivian.

Bea ehkä on just siinä välissä, että osa pienten lasten laitteista on jo vähän liian pieniä ja osa taas kiinnostaisi.  Ne isot laitteet kuitenkin kiinnostaisivat kauheasti, mutta osa on niin hurjia, ettei niihin uskallakaan mennä. Ehkä ensi kesänä jo moni laite tuntuu hieman vähemmän hurjalta.

Vivian ihan ehdoton lempparilaite oli Red Baron. Siihen hän pääsi yksin ohjaamaan lentokonetta ja Vivia kävikin laitteessa yhdeksän kertaa!

Kuusi niistä kerroista hän kävi putkeen, kun odottelimme, että Angry Birds-laite avautuisi. Hän tuli aina laitteesta pois ja juoksi suoraan laitteen jonoon uudelleen eikä ollut todellakaan ainut lapsi, joka teki näin.

Hauskoja olivat myös Red Baronin vieressä oleva Angry Birds Ride ja lasten vuoristorata Vauhtimato, jossa kävimme kahdesti yhdessä.

Turvavälit oli helppo pitää, koska puistoon tulevien asiakkaiden määrää oli rajattu. Henkilökunta myös muistutteli turvaväleistä aina jonotustilanteissa.

 

muutama käytännön vinkki Hauskaan huvipuistopäivään

  • Varaa huvipuistoaika etukäteen nettisivuilta. Saat myös ostettua päiväkohtaisen huvipuistolippusi samalla kertaa.
  • Muista, että elämysrannekkeella pääsee Näsinneulaan, Akvaarioon, Koiramäen eläinpuistoon sekä Särkänniemeen. Suosittelen ostamaan rannekkeen, koska pelkkä sisäänpääsy Särkänniemeen maksaa kympin verran. Sillä sisäänpääsyllä ei pääse kuin Särkänniemeen (eli ei Koiramäkeen, akvaarioon tai Näsinneulaan) ja laiteliput maksavat kympin kappale. Tietysti jos tiedät meneväsi pelkästään Särkänniemen laitteisiin etkä haluakaan muihin kohteisiin, voit ostaa huvilaiterannekkeen, jolla pääset laitteisiinkin.
  • Lataa Moovy-sovellus puhelimeen parkkeerausta varten tai käytä Linja 100-kesäbussia (tai siis Nysseä tamperelaisittain).
  • Laita mukavat kengät, aurinkorasvaa ja hattu. Vaikka järveltä tuleva tuuli viilentää mukavasti, aurinkoisena päivänä palat alta aikayksikön!

  • MUISTA NESTEYTYS! Jos sinulla on oma vesipullo mukana, saat täytettyä sitä helposti. Joka ikinen ravintola ja kahvila/kioski täyttää pullosi, kun vain pyydät.
  • Ruokaa löytyy vaikka millä mitalla, mutta huvipuistossa siitä on oltava myös valmis maksamaan aika paljon. Esimerkiksi me ostimme yhdet makkaraperunat, limun ja hodarin kahdella nakilla, jotka maksoivat yhteensä 16,90€. Buffet olisi ollut noin 12€ per aikuinen. Joillain puistovierailla oli mukana kylmälaukkuja ja jotkut olikin piknikillä nurmikkoalueella, koska omien eväiden puistoon vieminen on täysin sallittua. Ensi kesäksi ostan reppumallisen kylmälaukun!
  • Myös juomat ovat aika hintavia eli ne omat vesipullot ja reppu on suositeltavia.

  • Hattara maksaa neljä euroa tikussa ja se on pakko syödä kaikki kerralla. Purkissa se maksoi karkkikaupassa vitosen eikä kuumasta ilmasta huolimatta sulanut purkkiin. Tästä riitti hyvin meille kaikille neljälle.
  • Koiramäki ja Akvaario avautuvat tuntia aiemmin kuin Särkänniemi eli kannattaa saapua paikalle ajoissa ja aloittaa päivänsä niistä.

kuuluuko huvipuistot sun kesään?
onko särkänniemi tuttu kohde?

LUE MYÖS: 

KOIRAMÄKI VIE MATKALLE LAPSUUTEEN

SÄRKÄNNIEMESSÄ VIIHTYY KAIKEN IKÄISET HUVITTELIJAT

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Kaupallinen yhteistyö: Särkänniemi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.