Hae
Colour Outside the Lines

Brunssi parvekkeella auringon lämmöstä nauttien

Nyt on taas todella kolea ilma, ainakin täällä Kuopion suunnalla. Varpaita paleltaa ja luita kolottaa. Kaiken kukkuraksi muhun iski joku vatsapöpö viime yönä, joten täältä minä sängyn pohjalta kirjoittelen. Ollaan mummin ja ukin kanssa mökillä, joten onneksi vauvalle on löytynyt korvaavia sylejä.
Täältä on hyvä muistella lämpimiä päiviä, joista jo hetki saatiin nauttia. Uhmattiin säätä yksi aamu ja syötiin brunssi parvekkeella. Brunssi siksi, että nukuimme pitkään ja söimme runsaan aamupalan enemmänkin lounasaikaan. Ja uhmaus siksi, että vaikka aurinko paistoi, tuuli parvekkeelle aikalailla ja oli aika vilpoista.
Meillä on parvekkeen sisustus vielä hieman kesken. Mietinnässä on, haluamme jonkunlaisen hyllyn tai sivupöydän parvekkeelle, johon voisi aina ruoat kattaa, jos ne eivät parvekkeen pöydän ääreen mahdu. Tai nostaa kukat pöydältä, kun nyt ne piti nostaa sohvalle. Parvekkeen pöytä kaipaisi myös uutta maalia. Minulla on myös projektina jonkinlainen valaisin, jolla saisi tunnelmaa parvekkeelle lämpiminä kesäiltoina.
Parveketta olisi muutenkin ihana sisustaa kunnolla, mutta koska se ei ole lasitettu, kastuvat kaikki parvekkeella olevat tekstiilit sateisina päivinä. Viime kesänä ulkona tuuli niin kovasti, että parvekkeellemme muodostui tuulesta jonkinlainen pyörre ja J keräili parvekkeen sisustustyynyjä taloyhtiömme pihalta.

Nipsu oli varmaan eniten innoissaan ulkona parvekkeella syömisestä. Sormiruokailua emme parvekkeella vielä kokeilleet, pysyttelimme soseissa niiden helppouden vuoksi. Ehkä kesällä kannan parvekkeelle myös ruokailualustan ja annan Nipsun syödä pöydän ääressä itse. Ihanaa, kun kohta saa haettua aamuisin torilta tuoreita marjoja ja kasviksia.
Odotamme siis jo kovasti kesän lämpöä, jolloin voimme aloittaa jokaisen aamun syömällä parvekkeella. Parveke tuo kesäisin kotiin yhden huoneen lisää ja kaipaankin edellisen asuntomme lasitettua parveketta, koska siellä pystyi viettämään aikaa myös vesisateella. Ruoan tekeminen olisi myös ihana siirtää kesäisin ulos, mutta valitettavasti taloyhtiömme on kieltänyt parvekkeella grillauksen. Sähkögrilli ehkä vielä menisi. Onneksi olemme kuitenkin kesäisin paljon mökillä, jossa saamme grillata yllin kyllin.

Tykkäättekö te syödä kesäisin parvekkeella tai terassilla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.