Hae
Colour Outside the Lines

Clare Pooley: Joka päivä laiturilla 5

*Sisältää mainoslinkkejä

*Kirja saatu arvostelukappaleena WSOY

Sain tammikuussa luettua vuoden ekan kirjan ja tämä olikin ainut kirja, jonka sain luettua tammikuun aikana. Nyt täytyy yrittää petrata ja lukea helmikuun aikana edes kaksi kirjaa.

Ekaksi kirjaksi valikoitui *Clare Pooleyn Joka päivä laiturilla 5, joka kertoo samalla junalla aamuisin ja iltaisin kulkevista ihmisistä. Jokainen ihmisistä elää omaa elämäänsä eikä kukaan heistä tunne toisiaan, koska kuka nyt uskaltaisi puhua kenellekään junassa? 

Luin viime kesänä Clare Pooleyn ensimmäisen kirjan Totuushaaste ja ahmin sen melkein yhdeltä istumalta. Hänellä on uskomaton tapa kuvailla henkilöitä niin, että tuntuu aivan siltä kuin itse tuntisi heidät.

*Joka päivä laiturilla 5 on ihana kirja erilaisista ihmisistä, yllättävistä ystävyyksistä ja ihmisten kohtaamisesta.

Mitä tapahtuisi, jos puhuisitkin työmatkalla kohtaamiesi ihmisten kanssa jonain päivänä?

Kirjassa seurataan todella erilaisia ihmisiä ja yllätin itsenikin, kun alussa vihaamani tyyppi oli mun mielestä kirjan lopussa tosi symppis ja toivoin hänelle pelkkää hyvää. Kirja sai minut monesti lukiessa pohtimaan asioita eri näkökulmista ja parhaita kirjoja ovatkin just ne, jotka oikeasti laittavat pohtimaan asioita pidemmäksi aikaa. Luin kirjan muutamassa päivässä ja en olisi halunnut sen vielä loppuvan.

Kirjan henkilöt asuvat Lontoossa, mutta aivan hyvin samanlaiset tapahtumat olisi voineet tapahtua Suomessakin. Suomessakin ihmiset kohtaavat työmatkalla junassa tai linja-autossa päivittäin samoja ihmisiä puhumatta heille koskaan. Montako kertaa sä olet jutellut junassa jollekin tuntemattomalle, ainakaan heti aamusta?

Tätä mieltä on myös joka päivä samalla junalla töihin kulkeva keski-ikäinen Iona, joka salaa tarkkailee kanssamatkustajiaan. Hän antaa mielessään muille nimiä ja kuvittelee millaista elämää muut elävät, muttei silti puhu kenellekään mitään. Kunnes yhtenä aamuna Ionaa vastapäätä istuva mies meinaa tukehtua aamupalaansa ja jonkun on autettava. Tästä alkaa tapahtumien sarja, jonka jälkeen ihmiset alkavatkin puhua toisilleen junamatkan aikana ja todella erilaisista ihmisistä alkaakin tulla ystäviä.

Tulisipa kirjasta elokuvaversio. Menisin heti katsomaan!

Osta kirja itsellesi *Adlibrikseltä tai lainaa kirjastosta. Jos tykkäät enemmän äänikirjojen kuuntelemisesta, niin kirja löytyy *Storytelista, *Bookbeatista ja *Nextorysta. Suosittelen varaamaan lähelle kupin teetä ja keksejä, koska niitä alkaa aivan varmasti tehdä mieli melkein kirjan alkumetreillä.

Tänään muuten WSOYn instatilillä on klo: 17 Clare Pooleyn live! Kannattaa kurkata.

Joko sä olet lukenut tämän kirjan?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:

Sophie Kinsella: Sitä saa mitä antaa

Beth O´Leary: Kimppakämppä

Jenny Colgan: Uusia lukuja ja onnellisia loppuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *