Hae
Colour Outside the Lines

Beth O´Leary: Vaihtokauppa

*Sisältää mainoslinkkejä

*Kirja saatu arvostelukappaleena WSOYlta.

Vaihtokauppa on Beth O’Learyn toinen kirja ja se valloittaa aivan samalla lailla kuin ensimmäinenkin kirja, Kimppakämppä, teki.

Vaihtokauppa kertoo Leena Cottonista, lontoolaisesta uraohjuksesta, jolle iskee burnout. Hän joutuu pakkolomalle töistä kahdeksi kuukaudeksi lepäämään. Ensin Leenan on todella vaikea päästää irti oravanpyörästä, mutta kun hän vierailee isoäitinsä Eileenin luona maaseudulla, he keksivät, että voisivat vaihtaa koteja pariksi kuukaudeksi.

Eileen vie Lontooseen mukanaan myös Leenan puhelimen ja Leenalle jää vain isoäidin vanhan mallinen puhelin, jolla ei pääse edes nettiin. Maaseudulla Leenalla menee aluksi todella huonosti, niin huonosti, että hän on jo valmis luovuttamaan ja lähtemään ensimmäisellä junalla Lontooseen. Pian palaset alkavat kuitenkin loksahdella kohdalleen ja hän alkaa unohtaa millaista on olla koko ajan stressaantunut.

Eileen taas elää uudelleen nuoruttaan 79-vuotiaana Lontoossa. Eileenin mies jätti hänet nuoremman takia jokin aika sitten ja koska avioliitto oli ollut jo kymmeniä vuosia muutenkin lopussa, Eileen on nyt valmis taas deittailemaan. Ja mikä olisikaan sen parempi paikka siihen kuin Lontoo?

Vaihtokauppa oli taattu Beth O’Leary-laatua eli hauska, mukaansatempaava ja helposti luettava. Henkilöhahmot olivat syviä ja tuntuivat tutuilta jo muutaman kappaleen jälkeen. Itse kuvittelin Eileeniksi koko ajan jostain syystä Jane Fondan.

Vaihtokauppa ei myöskään ollut kirjailijan ensimmäisen kirjan toistoa. Joskus käy niin, että kirjailija toistaa tosi monia pieniä juttuja, jotka häiritsee liikaa ja tuntuu, että kirjakin käy sen myötä tylsäksi.

Luin kirjan muutamassa päivässä, kun pääsin vauhtiin. Kirjaa ei vain malttanut laskea käsistään, kun sen oli aloittanut. Leena ja Eileen olivat niin ihania persoonia.

Odotan jo innolla, että Beth O’Learyn kolmas kirja ilmestyy tänä vuonna. Siinä lähdetään road tripille.

Oletko sinä jo lukenut vaihtokaupan?

 

Jos haluat ostaa kirjan omaksi, onnistuu se helposti *Adlibriksen verkkokaupasta

LUE MYÖS: 

BETH O’LEARY: KIMPPAKÄMPPÄ

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.