Hae
Colour Outside the Lines

Katselussa: Ex-Onnelliset

Ex- Onnelliset on CMoren suomalainen alkuperäissarja, joka kertoo eroasunnoissa asuvista perheistä.
Ollaan seurattu tätä sarjaa meidän teinin kanssa jo monta vuotta. Sarjasta on ilmestynyt Cmoreen neljä kautta ja ne on esitetty myös tvssä. Neljäs kausi alkaa telkkarissa huhtikuun lopulla, mutta on ollut jo pitkään katsottavissa kokonaan CMoren suoratoistopalvelussa.
Sarjassa seurataan kerrallaan neljää eri perhekokonaisuutta. Laura Kekkonen (Miia Nuutila) on suunnittelut täysin uudenlaisen konseptin, eroasunnot, johon hänen perheensä muuttaa talon valmistuessa. Asunnoissa on molemmissa päissä pienet asunnot, joissa on kylpyhuone, keittiö ja makuuhuone sekä eteinen omalla sisäänkäynnillä ja keskellä asuntoa on kaksi makuuhuonetta ja olohuone. Kun eroperheen lasten on aika vaihtaa toisen vanhemman luota toisen luokse, siirtyvät seinät niin, että vuorollaan kumpikin päätyasunto tulee osaksi keskellä olevaa asuntoa. Näin kenenkään ei tarvitse vaihtaa kotia vaan sovittuna aikana koti vaihtaa seinät niin, että lapset ovat sillä hetkellä vastuussa olevan vanhemman kanssa samassa kodissa.
Mä en ihmeemmin tykkää katsoa suomalaisia elokuvia tai sarjoja. Salkkareita seurasin joskus nuorempana, kun ne alkoi, mutta sarjan seuraaminen loppui Miian ja Sakun poistuttua kuvioista. Valitsen yleensä aina mieluummin katsottavani englanniksi.
Ex-Onnelliset on raikas tuulahdus hauskuutta ja realismia. Se kertoo perheiden tarinat niin, että niitä on pakko myötäelää. Me ollaan teinin kanssa naurettu, itketty, huudettu ja kauhisteltu sarjan tapahtumia. Montaa sarjaa en teiniä enää saa mun kanssa katsomaan, mutta tämän jaksoja ollaan yhdessä aina odotettu ja katsottu.
Sarjan henkilöhahmot on todella hyvin toteutettuja. He on kaikki erilaisia persoonia ja jokaisella on niitä oman elämän ongelmia. Talossa asuu joka kaudella neljä perhettä, joista osa kausien välissä vaihtuu ja osa pysyy samana. Perheet on ihanan erilaisia ja varsinkin ekoilla kausilla mukana ollut hippi Suvianna on ollut meidän ehdoton lemppari. Hän on niin erilainen ja omalaatuinen, että ei voi kuin ihailla, että jotkut ihmiset oikeasti uskaltavat olla juuri sellaisia.

 

Ex-Onnelliset
Ex-Onnelliset on ajan myötä tottakai kehittynyt ja perheiden keskeiset suhteet muuttuneet. Talossa asuu neljännellä kaudella myös uusperheitä ja vaikka kaikki alussa olivat toisilleen ventovieraita, ovat talon asukkaat tutustuneet toisiinsa ja ystävystyneet.

Neljännen kauden viimeinen jakso loppui niin, että se antoi ymmärtää tarinan olevan siinä, mutta me toivotaan sarjalle tulevan vielä jatkoa. Sarjasta on ostettu oikeudet myös Ruotsiin, jonne kaavaillaan sarjasta ruotsalaista versiota. Se täytyy kyllä myös katsoa, jos se ilmestyy CMoreen jossain vaiheessa.

Jos etsit hauskaa ja kepeää, mutta kuitenkin välillä hieman vakavaakin katsottavaa, suosittelen katsomaan Ex-Onnelliset.

Oletko sinä katsonut Ex-Onnellisia?

 

LUE MYÖS: 

KATSELUSSA: LITTLE FIRES EVERYWHERE

KATSELUSSA: HART OF DIXIE

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.