Hae
Colour Outside the Lines

Kouvolan asuntomessut 2019

Kaupallinen yhteistyö Asuntomessujen kanssa.
Rakastetaan Janin kanssa molemmat asuntomessuja. Ollaan molemmat käyty jo ennen parisuhdettamme messuilla (tietty erillämme) ja nyt käytiin toista kertaa yhdessä. Viimeksi kävimme Mikkelin asuntomessuilla muutama vuosi sitten.
Tänä vuonna asuntomessut järjestettiin Kouvolassa, jonne oli Kuopiosta helppo mennä junalla. Saatiin mummi hoitamaan päiväksi lapsia ja lähdettiin aamujunalla kohti Kouvolaa. Kesähelteet oli pahimmillaan, mutta onneksi junassa toimi ilmastointi. 
Saavuttiin hyvissä ajoin aamupäivästä Kouvolaan ja löysimmekin nopeasti juna-asemalta Asuntomessubussin oman pysäkin. Edellinen bussi meni ihan meidän nenän edestä ja jäätiinkin istumaan varjoon ennen seuraavan bussin saapumista. Busseja kulki noin 10-15 minuutin välein, joten kauan ei tarvinnut odotella. 

Mehän ollaan siis haaveiltu omasta kodista vaikka meidän haaveet vähän vielä eriää toisistaan, kun mä haaveilen kahdesta kerroksesta ja Jani yhdestä. Tänkin takia asuntomessut on parhaita, koska siellä pääsee konkreettisesti näkemään mitä muut ovat keksineet ja millaiset ratkaisut muilla toimivat. Tätä kautta voi niitä omiakin haaveita miettiä uusiksi ja yhdistellä sieltä ne itselle toimivat jutut. 
Meidän yksi ihan lempparitaloista messuilla oli Airon Neito, jonka rakentajat olivat Iron Maiden-faneja. Talo oli juuri sen kokoinen mitä mekin olemme miettineet ja autotallin yhteydessä oli etätyöskentelyyn soveltuva tila, joka olisi meillekin ihan täydellinen. 

Mun suurimmat haaveet on iso ja toimiva keittiö sekä ruokailutila, vaatehuone ja kodinhoitoon tarkoitettu tila. Näitä näkyi monissa eri muodoissa messuilla ja huomasin, että minua selvästi miellytti paljon enemmän vaaleat kuin tummat keittiöt. Itsehän olen yhden keittiön suunnitellut aiemmin, jossa oli vaaleat kaapit ja tummat tasot ja edelleen voisin kuvitella sellaiset valitsevani. 
Yhteen taloon oli rakennettu ihan täydellinen läpikuljettava vaatehuone niin kuin Carrie Bradshawlla Sinkkuelämässä. Juuri sellainen vaatehuone, josta ihan jokainen sitä sarjaa ja vaatteita rakastava on joskus haaveillut. 

Asuntomessualue on rakennettu vanhalle kasarmialueelle, jolla on edelleen vanhoja punaisia tiilirakennuksia. Yhteen niistä oli myös rakennettu malliasunto, jossa oli ihana värimaailma. Saatoin rakastua tummanvihreän ja vaaleanpunaisen yhdistelmään, jota tuolla näkyi paljon. 
Me oltiin liikkeellä muuten varmaan kesän kuumimpana päivänä. Lämpötila oli auringossa lähempänä neljääkymmentä astetta ja messualueelta oli hyvin vaikea löytää varjopaikkoja. Onneksi messuilla oli aika hiljainen päivä, joten saimme rauhassa kierrellä messukohteita, jotka antoivat suojaa auringolta. 

Messuilla oli tänä vuonna tosi paljon näkyvillä lapsiperheiden rakennuttamia taloja ja lastenhuoneitakin näimme vinon pinon. Niissä oli ihanasti käytetty värejä ja kuvioita, kun muutaman vuoden on jo olleet paljon pinnalla hyvin vaaleat lastenhuoneet.

Lastenhuoneissa oli myös tosi ihanasti mietitty säilytysratkaisuja, koska yleensä lastenhuone on se, jossa tarvitaan kaikista eniten säilytystilaa. Ainakin miedän lastenhuone on niin täynnä leluja, että olisi ihanaa, kun siellä olisi toimivammat säilytystilat.

Tästä alaspäin olen pahoillani, että kuvanlaatu on ihan erilainen kuin ylhäällä olevissa kuvissa. Olin ilmeisesti vahingossa kääntänyt kameran asetukset väärään kohtaan, jonka huomasin vasta kotimatkalla. 
Jani oli innoissaan, kun paikalla oli pelastushelikopteri, johon pääsi myös sisälle. Asuntomessuilla on aina jotain ekstraa myös asuntojen lisäksi ja yleensä ne on juuri tuollaisia juttuja, joita ei muuten missään näkisi. 

Kouvolan asuntomessujen yksi erikoisuus oli eläkeläisille suunnattu yhteisasumisalue. Se oli rivitalokompleksi, jonka suunnittelussa oli pidetty mielessä vanhemmat kansalaiset ja sisustusratkaisuja oli tehty esimerkiksi huonommin liikkuville sopiviksi. 
Nämä asunnot olivat opiskelijoiden sisustamia (ainakin osa) ja niissä oli ihanasti käytetty värejä. Meillä värit kuuluvat sisustukseen kotona, joten minusta on ihanaa nähdä miten muut käyttävät niitä. 

Kouvolan asuntomessuja kiertäessä tuli todella kuuma ja olin onnellinen, että olin tajunnut pukeutua todella kevyesti meidän kotoa lähtiessä. Minulla oli myös isolierinen hattu, joten pääsin aurinkoa hieman piiloon sen taakse. 
Haluan muuten tuota seinälaattaa meidänkin kylppäriin sitten, kun joskus sellainen sisustetaan. Siitä tuli merenneito-fiilis. 

Kouvolan asuntomessut toivat kyllä huimasti inspiraatiota omaan sisustamiseen ja kasvattivat huikean paljon sitä talokuumetta. Tajusin haaveilevani lasitetusta terassista ja isosta kylpyhuoneesta, jossa on meidän tämän hetkisen muovimaton sijaan laattalattia. 
Huomasin myös haaveilevani värikkäistä seinistä, jotka meidän edellisessä asunnossa olikin, muttei ole enää. Tässä nykyisessä vuokra-asunnossa kaikki seinät ovat valkoisia. 

Meidän sisustuksessa ei paljon viherkasveja näy, koska olen tosi huono pitämään ne hengissä. Yhdessä kohteessa niitä oli kuitenkin ihan älyttömästi ja aloin miettimään miten ihanaa olisi, kun kotonakin olisi niin paljon kasveja ympärillä. 
Tämä haave jää kuitenkin luultavasti haaveen tasolle, koska en uskalla viherkasveja ostaa, jos tiedän niiden kuolevan minun hellässä hoivassani. 

Kouvolan asuntomessut eivät jättäneet meitä kylmäksi, varsinkaan sään suhteen. Kotimatkalla junasta oli vielä meidän vaunustamme ilmastointi rikki niin pääsimme istumaan paremmille paikoille, kun olimme aiemmin ostaneet. Tämähän ei meitä haitannut. 

Oletko sinä käynyt asuntomessuilla? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.