Hae
Colour Outside the Lines

Uudistuneen Silja Serenaden A-hytti

Silja Line on pikku hiljaa uudistanut risteilyaluksiaan. Vaikka sekä Silja Symphony että sen sisaralus Silja Serenade olivat aiemminkin hienoja, olivat esimerkiksi hytit jo aika kuluneita, koska laivat risteilevät Helsinki-Tukholma reitillä vuoden ympäri ja lähtöjä on joka toinen päivä.
Me olemme käyneet Silja Linen risteilyillä viimeisen kymmenen vuotta muutaman kerran vuodessa. Rakastamme Siljan Helsingistä risteileviä laivoja, koska siellä on meille kaikille jotain. Laivoilla on otettu ihanasti perheet huomioon. 
Viime kesänä huomasimme taas miksi rakastamme Siljan laivoja niin paljon. Kävimme tyttöjen reissulla Demi Lovaton konsertissa Tukholmassa. Olimme autolla liikenteessä ja laivamatkoja varatessa päätimme säästää kuluissa ja mennä Helsingistä Tukholmaan Viking Linen laivalla. Oli muuten pahin virhe ikinä! Olen ollut Viking Linen laivalla vain muutaman kerran elämäni aikana ja matka kyllä muistutti miksi. Laiva ei ollut todellakaan yhtä ylellinen kuin Siljan laivat, palvelut olivat huomattavasti huonommat ja ostosmahdollisuudet laivassa olivat tosi huonot. Eniten minua häiritsi se laivan myymälän ahtaus. Kaikki tavarat oli aivan kiinni toisissaan ja käytävillä oli hankala kulkea. Siljalla myymälät ovat ihanan avarat ja tuotteet on aseteltu esille kauniisti. 
Kotimatkan kuljimmekin sitten sillä tutulla ja turvallisella Silja Serenadella. Serenade ja Symphony kuljevat vuoropäivinä Helsingistä Tukholmaan ja jotenkin olemme nyt tosi monta kertaa sattuneet juuri Serenadelle. Pitäisi varata matka ihan tarkoituksella Symphonylle, että pääsisi näkemään myös sen uudistukset, joista viimeiset on tehty tämän vuoden puolella. 

Otimme hytin bonuspisteillä, joita oli taas kertynyt sievoinen potti ja ne riittivät hyvin ikkunalliseen A-hyttiin. Kesällä ikkunallinen hytti oli kiva, koska ikkunasta näki vielä pitkään ulos valoisuuden ansiosta.

A-hytit oli uusittu meidän edellisen käynnin jälkeen, joka oli iloinen yllätys. Emme muistaneet uudistuksien jo tulleen ja astuimme iloisin mielin hyttiin. Hytin yleisilme oli ihanan raikas. Olin erityisen innoissani hytin uudesta lattiasta. Vanha kokolattiamatto oli vaihtunut puulattian näköiseen vinyylimattoon. 
Hytistä oli myös tullut huomattavasti avarampi uuden avonaulakon ansiosta. Naulakko oli trendikkäästi musta ja sopi kauniisti hytin muihin materiaaleihin.
Kylpyhuone ei mielestäni ollut kokenut uudistuksia vaan oli edelleen samanlainen kuin ennenkin. Luultavasti kylpyhuoneidenkin pinnat kokevat uudistuksen tulevaisuudessa. Commodore-hyttien kylpyhuoneet oli nimittäin uudistettu viime kerralla, kun laiva oli telakalla.  

Hytissä oli sängyt neljälle hengelle. Tuo kuviointi yläsängyssä oli hauska yksityiskohta. Hytteihin oli tullut myös televisiot. Ainakaan aiemmin ei joka hytissä niitä ole ollut. Emme tainneet kyllä kovinkaan paljon televisiota katsella. Peukku siitä, että tv oli kiinni seinässä eikä näin vienyt mistään kohti laskutilaa! 
Vanhat, tutut hyttipuhelimet olivat edelleen käytössä. Mainoslehdille oli tullut kivat telineet pöydän yläpuolelle. Peili oli edelleen kivan iso ja pöydän alla oli tuoli, joten pöydän ääreen pääsi helposti meikkaamaan tai laittamaan hiuksiaan. 

Serenadelle on parasta, että ulkokansille on laitettu istumapaikkoja ja hyvällä ilmalla (tai miksei huonollakin) voi kauniista maisemista nauttia täysin siemauksin. Kesäisin yläkannella on myös baari, josta voi ostaa juoman, jonka pääsee nauttimaan mukavassa merituulessa. 
Meille sattui kaunis risteilysää ja kävimmekin ihastelemassa auringon laskua ulkokannella. Olimme reissusta aika rähjääntyneitä emmekä jaksaneet nauttia laivan kaikista viihdykkeistä kovin myöhään, joten oli kiva palata kauniisti sisustettuun hyttiin. 

Laiva oli aika täysi, mutta meille ilmeisesti sattui hyvä hytin paikka, koska käytävät olivat rauhalliset eikä hyttiin kuulunut mitään ääniä. 
Näihin uudistettuihin hytteihin on kiva palata uudelleen ja uudelleen. Olemme Janin kanssa lähdössä maaliskuun lopussa kahdestaan pidennetylle viikonloppulomalle Tukholmaan ja menemmekin silloin testaamaan ensimmäistä kertaa Silja Serenaden Deluxe-hytin. Odotukset on tämän A-hytin jälkeen aika korkealla. 

Oletko sinä jo yöpynyt Siljan uudistetuissa hyteissä? 

3 kommenttia

  1. Laura/ iloa, eloa! kirjoitti:

    Mekin käytiin, ja käydään kyllä jatkossakin Siljalla ??

  2. Ves Kei kirjoitti:

    Vanha hytti oli parempi. Takit ja kassit sai nätisti kaappiin piiloon, nyt on ikäänkuin siinä esillä ja enemmän tai vähemmän tiellä koko ajan. Samoin se hylly mikä vanhassa hytissä oli, oli hyvä yläsängyssä nukkuvalle, sillä hän pystyi laittamaan siihen esim. silmälasit näppärästi. Nyt ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.