Hae
Colour Outside the Lines

Viljattomat aamiaispannarit

Koska meillä on nykyään kaksi viljaa välttelevää henkilöä, minä ja Vivia, on ruokavalinnat tehtävä sen mukaan. Tämän takia on tullut tutustuttua vaihtoehtoisiin tuotteisiin ja olenkin huomannut, että Semper valmistaa huimasti meille sopivia tuotteita. 
Olen alkanut käyttää kaikessa leivonnassa Semperin jauhoseoksia, joita löytyy ihan valkoisena hienona jauhona kuin vähän tummempanakin. Valkoisista jauhoista on helppo tehdä esimerkiksi lettuja tai pannareita, joita meidän lapset rakastaa yli kaiken. Joskus teen kaksi erillistä lettutaikinaa kahdenlaisista jauhoista, mutta usein teen kaikki suoraan samoista jauhoista. 
Olen vähän huono jakamaan reseptejä, koska minä kokkaan aina vähän siitä mitä kaapista löytyy ja sovellan reseptejä todella paljon. Nämäkin pannarit on tehty aivan samalla tavalla. 

Viljattomat aamiaispannarit


1 muna4 dl maitoa4 rkl öljyä1 tl vaniljasokerianoin 3 dl Semperin jauhoseostaöljyä paistamiseen

Vatkaa kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja paista lettupannulla pieniä pannukakkuja. 

Tarjoilin pannarit pakastimesta löytyneiden pensasmustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa. Kuten kuvista näkyy, siirappia lorahti lautaselle vähän liikaa. Olipahan lapset innoissaan. 
Viimeksi meillä oli isompien tyttöjen synttäreillä tarjolla Janin äidin tekemää kuivakakkua, joka oli myös tehty näihin samoihin Semperin jauhoihin. Olen tehnyt siitä tummemmasta jauhoseoksesta myös pizzapohjan joskus. Jani leipoi myös munkkeja vaaleasta jauhosta vappuna. 
Luontaisesti gluteenittomat jauhot vaativat hieman totuttelua leipomisessa, koska niitä tulee herkästi laitettua liikaa ja silloin lopputulos epäonnistuu, mutta pikku hiljaa niillä leipominen alkaa luonnistua. 

Ja näistähän saa ihan normipannukakkuja, kun vaan vaihtaa tuon Semperin jauhon normaaliin vehnäjauhoon. Muuten kaikki ainekset pysyvät samana. Eli kokeile vaikka äitienpäiväksi aamupalalle! 

Oletko sinä kokeillut leipoa luontaisesti gluteenittomilla jauhoilla? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.