Hae
Colour Outside the Lines

Tyttöjen retkellä Jyväskylässä

Mä oon tosi huono viettämään omaa aikaa ilman lapsia missään. En käy baareissa enkä kahvilla oikeastaan koskaan kenenkään kanssa. Yleensäkin, kun lähden ystävien kanssa jonnekin vaikka syömään, on minulla vähintään yksi lapsista mukana. 
Tämän takia oli ihana, kun ystäväni Katja ehdotti minulle tyttöjen päiväretkeä Jyväskylään. Jyväskylä on suhteellisen lähellä, ajomatka sinne Kuopiosta on vain noin puolitoista tuntia. Alunperin päätimme retkipäivän sillä perusteella, että Jyväskylässä oli silloin vielä menossa Designkavereiden Iloinen Design Outlet. Päätimme kuitenkin yhdistää retkeen myös alueen kirpputorit, koska tykkäämme molemmat kierrellä niitä. Teimme molemmat mahtavia löytöjä. Oli muuten ihanaa kierrellä uusia kirppareita, kun normaalisti aina käy niillä samoilla. 
Ensimmäisenä kävimme Vaajakoskella Vaajapörssissä. Kuopiosta Jyväskylään ajettaessa ajetaan aina Vaajakosken liikenneympyrästä enkä ole koskaan tiennyt, että siellä on tuollainen kiva kirppis ihan vieressä. Siellä tulee varmasti käytyä uudelleenkin. Pysäköinti oli kiekolla ihan ulko-oven läheisyydessä. 
Seuraavaksi ajoimme Kirriin, jossa sijaitsi Kirpputori Silinteri. Tätä suosittelen tosi paljon! Kirpputori oli iso, käytävät tarpeeksi leveät vaikka tuplarattaille ja myyntipöydät tilavat. Täältä teimme monia löytöjä. Kirpputorilla oli ilmainen pysäköinti ja sisältä löytyi wc. 
Kävimme myös kierrätyskeskuksella, jossa vaatteet myytiin kilohinnalla. Se oli minusta hauska idea, johon en ollut aiemmin kirpputoreilla törmännyt. Ivalossa on kirpputori, jossa kaikki myydään pusseittain eli otat pussin, täytät sen ja maksat ehkä vitosen. Kiva, kun on vaihtelua hinnoittelussa. Sillä tavalla voi tehdä vaikka mitä hyviä löytöjä! 
Seuraavaksi suunnistimme UFFille. Olimme varautuneet siihen, ettemme löydä oikein mitään, koska kokemukseni mukaan UFF pitää hinnat aika korkealla. Emme kuitenkaan tienneet, että UFFilla oli juuri menossa tasarahapäivät ja satuimme paikalle päivänä, jolloin kaikki pystyi maksamaan maksimissaan neljä euroa! Katja ostikin UFFilta neljällä eurolla hääpuvun vaikka heillä ei hääpäivä olekaan vielä tiedossa. 
Suuntasimmekin UFFilta kauan odotettuun Designkavereiden Design Outletiin, joka sijaitsi Forumin alakerrassa. Siellä olisi ollut myös kirppistapahtuma, mutta tulimme paikalle juuri, kun kaikki jo pakkailivat tavaroitaan pois emmekä siis kirppistelleet. 
Designkavereiden kaupat on aina yhtä kauniita ja sieltä tekisi mieli ostaa ihan kaikki. Mulla ei kuitenkaan budjetti ollut mikään supersuuri, joten ostin vain kauan etsimäni polvisukat Vivialle.
Kävimme keskustassa vielä Keskustan kirpparilla, joka oli ihan Forumin nurkalla ja itse asiassa vastapäätä UFFia. Sieltä löydettiin jotain ihan pientä. Tällä kirppiksellä oli myyntipaikkoja tyhjänä aikalailla ja sen kiertämiseen ei ihan kauheasti mennyt aikaa. 
Kotimatkalla pysähdyttiin vielä Vaajakoskella Pandan tehtaanmyymälässä, koska hei mitä olisi Jyväskylän reissu ilman Pandan lakritseja? Sieltä oli helppo ostaa tuliaisia lapsille ja Janille, koska sieltä löytyi jokaiselle jotakin. 

Ihan paras päiväreissu oli tämmöinen. Matkoihin meni se pikkuisen vajaa neljä tuntia, joten oli helposti toteutettavissa päiväreissuna. Ja oltiin siis liikkeellä Katjan autolla niin liikkuminen paikasta toiseen onnistui helposti. 

Kiitos Katja vielä ja otetaan uusiksi mahdollisimman nopeasti! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.