Hae
Colour Outside the Lines

Toinen reissupäivä: Heureka, Hard Rock Cafe ja Fast&Furious 9

Nyt kun ollaan kotiuduttu kunnolla reissusta, niin alan tännekin purkaa sen kuvasaldoa.

Meidän reissu pääkaupunkiseudulla jatkui ekan Airbnbssä nukutun yön jälkeen. Airbnb oli Espoon puolella, ihan Sellon vieressä.

Airbnb-asunto oli kyllä nappivalinta, koska se maksoi kahdelta yöltä saman verran kuin hotellihuone olisi maksanut yhdeltä yöltä ja koska rakennus oli aivan uusi, en ole varma oliko koko rakennuksessa kuin yhdet muut asukkaat. Ainakin meidän kerroksessa tehtiin selvästi vielä remonttia.

Kävin aamulla siirtämässä autoa eri paikkaan, koska ainut puutos Airbnb-kämpässä oli oman parkkipaikan puuttuminen. Espoossa oli kuitenkin helposti löydettävissä kadunvarsipaikkoja, joissa sai pitää autoa ilmaiseksi 24h ja sellaisilla pystyttiinkin pitämään autoa koko perilläoloaika. Käytettiin nimittäin julkisia Helsingissä liikkumiseen.

Mentiin Selloon aamupalalle, koska ei oltu ostettu edellisenä iltana aamuksi mitään syötävää. Tehtiin näin tarkoituksella, koska oli niin hyvä mahdollisuus mennä syömään kahvilaan. Kello oli noin puoli kymmenen, mutta onneksi Espresso House oli auennut jo aikaisin.

Sellosta lähdimme lähijunalla Pasilaan, josta vaihdoimme toiseen lähijunaan ja matkasimme Tikkurilaan. Ekana kohteena meillä oli päivän agenda-listalla nimittäin Heureka ja sehän sijaitsee ihan Tikkurilan aseman tuntumassa.

Jani on haaveillut Heurekasta käymisestä jo monta vuotta ja hieman harmittaa, ettei saatu aikaiseksi käytyä siellä ison dinosaurus-näyttelyn aikana. Nyt kuitenkin päätettiin mennä, oli näyttelyn aiheena mitä tahansa.

Heurekassa oli aika paljon porukkaa, mutta maskit päässä mentiin koko reissu muutenkin niin ei annettu sen häiritä. Ensi vuonna Heurekaan on tulossa Lasten Heureka näyttely, joten sen voisi sitten lasten kanssa käydä kiertämässä. Vietettiin Heurekassa parisen tuntia, kun kierreltiin ihan rauhassa.

Heureka on myös siitä kiva, että heillä on oma matkamuistomyymälä ja matkamuistomyymälästä me ostettiin Vivialle ja Bealle tuliasia, esittelen niitä tarkemmin sitten kun ollaan ne tytöille annettu.

Heurekasta suunnattiin Helsingin keskustaan. Käytiin hakemassa smoothiet välipalaksi, kierreltiin muutama kauppa ja käväistiin Stockmannin kolmannessa kerroksessa olevalla Relove-kirppiksellä, mutta ahdistuin ihmispaljoudesta ja lähdettiin nopeasti pois.

Käytiin myös katselemassa maisemia ratikan kyydissä, kun ajeltiin sillä Verkkokauppa.comille. Sieltä Janin mukaan tarttui yksi pieni legopaketti.

My oh myn liikkeessä muuten kauhisteltiin simpukkalautasten hintaa (34€/kpl), koska mehän ollaan kerätty kirppiksiltä melkein identtisiä lautasia häitä varten muutamalla eurolla kappale. Nyt ne ilmeisesti alkaa olla taas trendikkäitä juuri sopivasti.

Kierreltiin keskustassa muutama kauppa, kunnes nälkä yllätti. Mun toiveesta mentiin syömään Hard Rock Cafe-ravintolaan, joka on vastapäätä Stockmannia. Janille ravintolakonsepti oli täysin uusi tuttavuus ja hieman mietin, että missähän purkissa hän on elänyt lapsuutensa.

Hard Rock Cafe on perustettu jo 1970-luvulla ja muistaakseni -79 ravintoloita alettiin sisustaa rock-henkisesti. Googleteltiin ravintolaketjun historiaa siinä syödessä, joten saatiin paikasta irti täysi kokemus.

Minusta ravintolossa oli kyllä ehdottomasti hienointa Elton Johnin-velourhaalari, joka oli vessoihin johtavalla käytävällä.

Me molemmat tilattiin hampurilaiset ja ne oli ihan superisot. Hämmästeltiin myös gluteenittoman sämpylän pehmeyttä. Tuonne mennään kyllä varmasti uudelleenkin syömään! Mä oon teininä käynyt Kööpenhaminan Hard Rock Cafessa, mutta en ikinä ollut eksynyt Helsingissä sinne syömään.

Kaksi burgeria ja kaksi limua kustansi alle 50€.

Syömästä suunnattiin ensin Kauppakeskus Hertsissä sijaitsevalle Kidia lastenkirppiksellä, josta en kuitenkaan löytänyt mitään ja haettiin mulle apteekista allergialääkkeiden täydennystä.

Siitä jatkoimme matkaa Itikseen ja kävimme katsomassa Luxe-salissa uusimman Fast&Furious-leffan. Luxe-salissa on erikoisuutena superpehmeät mekanisminojatuolit ja Kuopiossa ei sellaista ole niin haluttiin käydä testaamassa.

Jani olisi oikeastaan halunnut mennä IMAXiin, mutta siellä ei pyörinyt muuta kuin Black Widow ja se ollaan luvattu mennä katsomaan Katjan kanssa Kuopiossa niin ei voitu sinne sitten mennä.

Leffan jälkeen päätettiin mennä bussilla takaisin Airbnb-kämpälle, kun sopivasti linja 550 lähti siitä Itiksestä ja kulki siihen lähelle. Bussimatka kesti melkein tunnin, mutta mikäs siinä oli istuessa. Junaa olisi pitänyt vaihtaa Helsingin keskustassa niin bussi oli siitä helpompi vaihtoehto.

Airbnb-kämpälle kotiuduttiin joskus 23.30 ja oltiin niin väsyneitä, että uni tuli heti, kun painettiin pää tyynyyn.

Onko heureka sulle tuttu?

LUE MYÖS: 

Eka reissupäivä: Mall of Tripla ja Helsinki Outlet

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.