Hae
Colour Outside the Lines

Korona meinasi pilata meidän joulun

Joulun loppumisesta on kohta jo kuukausi aikaa, mutta palaan siihen vielä hetkellisesti tässä ja mahdollisesti muissa postauksessa. Koska seuraavia asioita en voi kertoa ilman, että puhun myös joulusta.

Meille tuli perheeseen eka koronatartunta 8.12 ja viimeinen eristys päättyi 25.12.

Näin ollen korona melkein pilasi meidän joulun. Minun joulun se oikeastaan melkein pilasikin.

Koko tarinahan alkoi siitä, että keskimmäinen jäi kotiin karanteeniin itsenäisyyspäivänä koulussa edellisellä viikolla tapahtuneen altistumisen takia. Hänellä oli ollut jo vaihtelevasti yskää kolme viikkoa ja me oltiin käyty jo kerran aiemmin koronatestissä, joka tuli takaisin negatiivisena ja hän oli jo palannut kouluunkin normaalisti. 

Koska oireita oli, me varattiin testiaika ja käytiin testissä. Samalla testattiin myös minut ja teini, koska meillä oli orastava nuha. Tällä kertaa keskimmäisen testi oli kuitenkin positiivinen ja meidän muiden negatiivinen. 

Käytiin testissä keskiviikkona 10 aikaan aamulla ja vastaus tuli puoli kahdeksan aikaan samana iltana. Melkein samantien miehelle soitti lääkäri, joka kyseli lapsen vointia ja ohjasi yskivän miehen sekä oireettoman 5-vuotiaan testiin. Keskimmäisen eristys laskettiin alkaneeksi itsenäisyyspäivästä, koska hän oli silloin jäänyt kotiin jo karanteeniin eikä uusia oireita ollut. 

Myös 5-vuotias joutui karanteeniin siitä samasta päivästä, koska hänellähän ei tietysti ollut rokotetta. 

Molempien testitulokset tulivat pari päivää myöhemmin positiivisena. Me käytiin teinin kanssa useamman kerran tämän jälkeen testissä, mutta mulla positiivinen tulos tuli vasta viikkoa myöhemmin ja teinillä ei ollenkaan. 

Mun eristys tosiaan loppui vasta 25.12 eli joulupäivänä. Koska me oltiin jo aiemmin sovittu menevämme mun vanhempien luo joulunviettoon, muut menivätkin sinne iltapäivällä ja mä jäin yksin kotiin. Katsoin joululeffan, nukuin päiväunet, söin jouluruokaa ja olin videopuhelun kautta yhteydessä muihin lahjojen avaamisen ajan. Ennen muiden lähtöä me katsottiin Encanto, joka tuli jouluaattona Disney+ ja syötiin riisipuuroa. Meidän joulun yksi ehdoton juttu on riisipuuro aamupalaksi vaikka syödäänkin riisipuuroa kyllä ihan vuoden ympäri. 

Muut olivat jo kauan ennen joulua ihmeissään, että miten mä selviän joulusta yksin. Mä kuitenkin otin asenteen, että joulu ei ole pilalla vaikka mä en olekaan sitä viettämässä muiden kanssa ja oli mulla ihan hauskaakin yksin. Tottakai olisin halunnut olla muiden mukana, mutta ei se joulua pilannut, etten sinne päässyt. 

Enemmän mun joulufiilistä pilasi se, että korona rantautui meille just ennen joulua ja jouduin olemaan monta viikkoa pois töistä. Töistä, joita olin odottanut superpitkään ja hartaasti. Onneksi sain kuitenkin silti oltua hyvin yhteydessä muihin ja pääsin kaupalle vielä muutamaksi päiväksi joulun jälkeen -vaikkakin vain purkuhommiin. 

Oli aika erilainen joulu, jonka tulen varmasti muistamaan vielä pitkän aikaa. 

Oletko sä viettänyt koskaan joulua yksin? 

 

Tulethan seuraamaan meidän arkea myös Instagramissa @susannakuohula

LUE MYÖS: 

Kananugetit kotona! Helppo ( gluteeniton ja keto ) resepti

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.