Hae
Colour Outside the Lines

Kahdeksan kuukauden ikäinen vauva

Nipsu on jo pari viikkoa yli kahdeksan kuukautta, mutta meillä oli vasta viime viikolla 8 kuukauden lääkärineuvola. Ilmeisesti kolme viikkoa etuajassa syntynyttä Nipsua seurataan neuvolassa muutama viikko myöhässä, että pysytään oikeilla käyrillä. Tämä on vain minun villi veikkaukseni, koska meillä on aina neuvola pari viikkoa kuun vaihtumisen jälkeen.
Vähän jännitti mennä neuvolaan kolmestaan Nipsun ja B:n kanssa, koska B ei yleensä malta odottaa ja kaipaa itselleen huomiota, kun yritän jotain saada tehtyä, mutta meillä meni oikein hienosti. Lääkärin huoneessa oli onneksi B:tä kiinnostavia leluja, joilla hän sai leikkiä sillä aikaa, kun juttelin lääkärin kanssa.
Ensin kävimme terveydenhoitajan luona ottamassa mitat. Pituutta oli 65,5cm ja painoa 7590g. Terveydenhoitajan kone oli päättänyt mennä jumiin juuri ennen meidän vuoroamme, joten hän ei saanut laitettua mittoja koneelle emmekä siis nähneet kasvukäyriä. Yleensähän oma terveydenhoitajamme katsoo mitat tarkkaan käyrällä ja kiva niitä on itsekin seurata, joten oli hieman outo olla niitä näkemättä. Lääkäri kehui Nipsua siroksi eikä ollut yhtään huolissaan kasvusta vaikka edelleen mennään -3 käyrällä.
Lääkäri kysyi muutamista taidoista, jotka vauva yleensä oppii 8 kuukauden paikkeilla tai ennen sitä. Nipsulla näihin taitoihin kuului esimerkiksi pöytää taputtaminen. Yksi kysytyistä taidoista oli myös itku, kun ei saa mitä haluaa. Tämän taidon Nipsu osaa oikein hienosti. Varsinkin, kun yritämme mennä autolla kahdestaan jonnekin. Silloin hän huutaa takapenkillä kunnes auto pysähtyy. Lääkäri testasi myös pinsettiotetta pienillä helmillä.
Seuraava neuvola onkin vasta kymmenen kuukauden ikäisenä.

Minkä kokoisia muiden vauvat ovat olleet 8 kuukauden ikäisenä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.