Hae
Colour Outside the Lines

Sinä olet minun kaunein lauluni

Mun esikoinen teki minusta äidin ja tämä onkin seitsemästoista äitienpäiväni.

Keskimmäiselle minusta tuli äitipuoli hänen ollessaan 2,5-vuotias.

Tämän jälkeen kävin syvissä vesissä. Ensin tuli kohdunulkoinen raskaus, joka vei toisen munanjohtimeni. Sen jälkeen yritimme raskautumista melkein vuoden, joka tuntui koko ajan kaukaisemmalta ajatukselta, koska mitä kauemmin raskautuminen kesti, sitä vähemmän sen mahdollisuuteen uskoin.

Kun tulin raskaaksi, sain varhaisen keskenmenon melkein heti raskauden alettua. Siinä vaiheessa olin varma, ettei kehoni enää tekisi kanssani yhteistyötä asiassa, joka tuntui minulle niin mahdottoman tärkeältä.

Mutta kuitenkin vain pari kuukautta keskenmenon jälkeen, tein positiivisen raskaustestin. Pelkäsin kuollakseni koko raskauden ajan, että jotain pahaa sattuu ja sylini jää taas tyhjäksi.

Raskausaika oli vaikea. Minulla oli koko ajan huono olo ja olin loppuvaiheessa pitkän aikaa myös vuodelevossa sekä totaalisessa nostokiellossa. Raskausviikoilla 37+0 meille syntyi pieni tytär ja minä jouduin suoraan synnytyksestä kaavintaan, koska istukka ei tullut kokonaan ulos. Se vahvisti menetyksen pelkoani, koska olin ihan varma, etten sieltä enää herää.

Heräsin kuitenkin ja pidin vauvaa koko ajan lähelläni. Menettämisen pelko oli läsnä koko vauvavuoden. Jotenkin se pelko oli jäänyt päälle ja olin ihan varma, etten saisi tätä ihanaa lasta pitää. Synnytyksen jälkeinen masennus pahensi tätä pelkoa.

Nyt masennus on kuitenkin onneksi vain muisto ja osaan nauttia äitiydestä täysin siemauksin.

Kaikki kolme lastani ovat omanlaisiaan, erilaisia persoonia ja rakastan heitä kaikkia täydestä sydämestäni.

äidin kulta

äidin kulta

Nuorin on kuitenkin se, joka sai sydämeni taas ehjäksi kaikkien huonojen kokemusten jälkeen. Me ollaan kasvettu tiiviiksi paketiksi ja meillä kerrotaan joka ikinen päivä monta kertaa miten rakas toinen on.

Nuorimmainen rakastaa halailla ja pussailla, nukkua vieressä ja olla sylissä.

Vaikka sydämeni ja sylini usein huutaa vielä useampaa lasta, tiedän olevani onnekas, kun olen saanut nämä kolme murua jo elämääni. Heistä jokainen on tehnyt minusta omalla tavallaan äidin.

äidin kulta

Äitiys on minulle maailman ihanin ja luonnollisin asia ja olen onnellinen, että oon saanut kokea tätä jo niin pitkään. Äidiksi tuleminen 18-vuotiaana oli tosi erilaista kuin äidiksi tuleminen 30-vuotiaana, mutta molemmilla kerroilla olin todella onnellinen lapsistani. Ja olen edelleen joka ikinen päivä.

Hyvää äitienpäivää vielä kaikille!

 

LUE MYÖS: 

MITÄ EROA ON YKSINHUOLTAJALLA JA TOTAALIYKSINHUOLTAJALLA? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.