Hae
Colour Outside the Lines

Keto -mikä ihana syy syödä hyvin!

Ihan ensimmäisenä mun on pakko tunnustaa, ettei mun keto ole onnistunut ihan niin hyvin kuin olisi voinut tämän alkuvuoden ajan. Oon ollut ketolla ja ollut olematta, tosi vaihtelevasti. 

Kun oltiin valmennuksella, mun paino putosi melkein 6 kiloa viidessä viikossa ja se oli tosi hyvä startti. Sitten tuli joulu ja jotenkin se kaiken muun syöminen jäi päälle. Mulla on hurjan huono itsekuri ja sen takia oon ollut aina suurimman osan viikosta ketolla, mutta sitten taas ketoosi on mennyt pilalle, kun oon syönyt jotain väärää. 

Makean himon keto on selvästi vienyt, koska vaikka himoitsen herkkuja, on ne enemmän sellaisia ketoon sopivia herkkuja kuin esimerkiksi irtokarkkeja tai maitosuklaata. 

Tässä kuvien muodossa muutamia meidän viime aikojen ketoruokia, joita ollaan syöty. Vaikka keto rajoittaa paljon pois, on sillä mahdollisuuksia syödä vaikka mitä ihanaa! Eikä tässä siis todellakaan ole edes puolet meidän syömistä ruoka-annoksista, koska liian usein unohdan kuvata syömiset. 

Aamiaiset, välipalat ja iltapalat

Jani on nyt pari kertaa tehnyt suolakeksejä. Näistä voisi yrittää tehdä vieläkin vähän rapeampia. Ollaan syöty näitä juustojen kanssa ja Jani taisi syödä näiden kanssa etanoita. Juustojen lisäksi mun lautasella on ilmakuivattua kinkkua.

ketohillo, keto suolakeksit

Oon syönyt suolakeksejä myös juustojen ja ketohillon kanssa.

Yksi lauantai tein itselleni iltapalaksi nopeita juustokiekkoja. Laitoin uunipellille vain kokkareita juustoraastetta ja paistoin niitä 175 asteisessa uunissa noin viitisen minuuttia. Niiden kanssa söin pekonia, ilmakuivattua kinkkua, tomaatteja ja tuoreella ruohosipulilla maustettua creme fraichea.

Nachot on olleet meidän perjantai-iltojen vakioiltapala jo monta kuukautta. Yleensä syödään niitä itsetehdyn guacamolen kanssa ja Jani ostaa kaveriksi usein Indian salsaa. Muutama viikko sitten huomasin, ettei kaupan valmiissa nachojuustokastikkeessa ole kovin montaa hiilihydraattia ja ostin sitäkin purkin. Kuvassa osa nachoista oli vielä uunissa, mutta aloitin malttamattomana jo syömään.

Leivän tuska on ollut ehkä pahinta keton aikana. Olenkin tehnyt sitten tämmöisiä ”leipäannoksia” ilman leipää. Tässä BLT eli Bacon Lettuce Tomato, johon tuli kalkkunaleikettä, juustoviipale, jääsalaattia, pekonia, kurkkua, tomaattia ja yhteen sekoitettuna dijonsinappia ja majoneesia.

Tänäänkin aion syödä iltapalaksi ketovohvelin eli chafflen. Ostettiin vähän aikaa sitten vohvelirauta ja olen muutamasti tehnyt juustovohveleita. Niiden päälle olen laittanut smetanaa tai creme fraichea, pekonia, salaattia tai yrttejä ja quacamolea.

Superhelppo ja nopea ruoka on aina kurkkuviipaleet ja munakas milloin milläkin täytteillä.

Jani teki joulukuussa mulle usein töistä tultuani valmiiksi iltapalaksi air fryerilla munakasmuffineja. Hyviä ja täyttäviä!

Janin yksi lemppareista iltapaloista on air fryerissa valmistetut wingsit. Hän on tehnyt siinä myös lohta ja kebabia päivälliseksi.

Lounaat ja päivälliset

Oon niin onnellinen, kun parsakausi on taas täällä! Olenkin nauttinut siitä syömällä pekoniin käärittyä parsaa, halloumia ja kurkkua lounaaksi.

Tein yksi päivä koko perheelle maistuvaa juustopastaa, jossa oli jauhelihaa, papupastaa ja juustoja, kermaa sekä päällä tomaatteja. Tämä upposi lapsillekin niin hyvin, että on pakko tehdä joskus uudelleenkin. Tein myös samantapaista ruokaa nakeilla toisena päivänä ja hyvin upposi.

Viime viikolla Janille ei ollut eväitä töihin ja illalla tein nopean pastan papupastasta, pepperonista, pekonista, tuoreesta chilistä, creme fraiche chilijuustosta ja kermasta.

Jauhelihapihvit, pekoni ja leipäjuusto toimittivat hampurilaisen ja ranskalaisten virkaa.

Possun tai kananpihvit guacamolen ja pinaatin kanssa on tosi helppo ruoka ollut monesti. Pihvin päälle vähän brietä tai koskenlaskijaa ja vatsa täyttyy varmasti.

 

Näiden lisäksi syödään usein erilaisia salaatteja, joista ei nyt ollut näköjään yhtään kuvaa. Yleensä muistan kuvaamisen vasta siinä vaiheessa, kun lautanen on jo tyhjä ja silloinhan se on jo myöhäistä kuvata!

 

Jälkkärit

Mutakakku, mansikat ja kermavaahto vei kielen mennessään.

Suklaahippukeksien ohjetta pitää vielä vähän modata. Tein nämä raakasuklaahipuista ja ne oli hieman liian kitkeriä, mutta hyvin keksit silti katosivat.

Edelliset keksit ei pysyneet ollenkaan kasassa ja tein sitten siitä kakkupohjan. Päälle laitoin pannacottaa jähmettymään ja keitin vielä kaveriksi kuohukermasta kinuskikastikkeen vaihtamalla ohjeeseen normaalin sokerin tilalle vain karppisokerin.

Pannacottaa tehdään viikottain, koska Janin on niin helppo ottaa sitä välipalalle töihin mukaan.

Miltä sinun keto maistuu? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.