Hae
Colour Outside the Lines

Vauvan kanssa häissä – 3+1 vinkkiä

1. Jos kutsussa nimen perässä lukee perheineen, myös lapset on kutsuttu juhlimaan.

Saimme kesän alussa hääkutsun B:n kummisedän häihin, joita juhlittiin loppukesästä. Häissä meitä eniten jännitti ortoksinen vihkiminen, jollaisessa kukaan meistä ei ollut koskaan ollut vieraana.  Ortodoksisessa vihkimisessähän seisotaan koko seremonian ajan, joka kesti 45 minuuttia.
Jotkut häät ovat vain aikuisille, jätä silloin suosiolla lapset hoitoon.
+vinkki: Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset vauvalle syöttötuolin. Näin juhlapaikka osaa varautua pieneenkin vieraaseen paremmin. 
 

2. Jätä vauva hoitoon vihkimisen ajaksi, jos mahdollista.

Tämän vinkin jaoin jo aiemmin, koska olimme suunnitelleet jättävämme sekä vauvan että B:n mummille hoitoon vihkimisen ajaksi, mutta B pääsikin häissä morsiusneidoksi, joten vain vauva jäi hoitoon. Vihkimisen ja juhlatilaisuuden välissä oli mukavasti siirtymäaikaa ja kävimmekin hakemassa vauvan juhliin mukaan.
Hääpaikalla oli ihanasti ajateltu lapsia. Lapsille oli leikkipaikka, värityskuvia, kirjoja ja helmiaskarteluun tarvikkeita. Lapset myös rakastivat ruokailun jälkeen avautunutta karkkibuffettia.
Illalla lasten jo väsyessä mummi haki lapset nukkumaan ja me aikuiset (plus teini) saimme jäädä rauhassa juhlimaan.
+vinkki: Pakkaa varulta vauvalle mukaan muutama lelu ja isommille vaikka värityskirja, jos sinusta tuntuu, ettei lapsille ole hääpaikalle varattu viihdykettä. 

3. Varaa vauvalle mukaan omat eväät

Tässä tein ison virheen. Pakkasin mukaan maissinaksuja ja korviketta, koska meillähän on jo sormiruokaileva vauva ja ajattelin juhlapaikalla olevan jotain vauvalle sopivaa ruokaa. Häissä oli kyllä buffet, mutta ruoat eivät olleetkaan ihan niitä perinteisiä suomalaisia vaan tarjolla oli esimerkiksi cheddar-perunoita ja whiskeyssä sekä chilissä haudutettua härkää. Ei ihan vauvalle sopivaa murkinaa.
Salaatissa kuitenkin oli melonia ja muuta, jota pystyin vauvalle tarjoamaan. Onneksi mummi oli vauvan syöttänyt juuri ennen hääpaikalle menoa. Keittiöhenkilökunta olisi kyllä varmasti tullut hätiin, jos vauva olisi ollut nälkäinen. Helpoin tapa tässä olisi kuitenkin ollut ne purkkiruoat, jotka laukusta unohtuivat.
+vinkki: Jos hieno ruoka ei maistu isommille lapsille, pyydä heitä syömään edes leipää tai pelkkiä perunoita. Ruoan jälkeen tarjottavat kakku ja karkkibuffet maistuvat varmasti, mutta huono olo yllättää aika äkkiä, jos ei vatsassa ole jo ruokaa. 

+1 Ota vaunut tai kaukalo mukaan, jos vauvalla on päiväuniaika juhlissa

Meillä oli auto juhlapaikan läheisyydessä, josta J kävikin hakemassa turvakaukalon, kun Nipsua alkoi väsyttää. Väsymys kuitenkin mene ohi, kun uteliaisuus juhlapaikalla olevia ihmisiä kohtaan voitti ja päiväunet jäivät välistä. Vaunuissa meidän vauva harvoin edes suostuu nukkumaan, joten tämän takia emme vaunuja mukaan ottaneet. Juhlapaikalla oli kuitenkin jonkun rattaat ja ne olisivatkin olleet tarpeen, jos vauvaa olisi tarvinnut esimerkiksi rauhoitella poissa hälystä. Eivät tainneet toisetkaan niitä tarvita kuin kirkosta juhlapaikalle siirtymiseen, kun rattaat seisoivat samassa paikassa koko illan.
+vinkki: vaunut toimivat myös hyvänä alustana vaipanvaihdolle, jos juhlapaikalla ei ole lastenhoitohuonetta. 

Oletko sinä ollut vauvan kanssa häissä? 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.