Hae
Colour Outside the Lines

Hannele Lampela: Prinsessa Pikkiriikki

*Sisältää mainoslinkkejä
  • Prinsessa Pikkiriikki valloittaa maailman-kirja saatu arvostelukappaleena Otavalta.

”Pikkiriikki ja Pöjöläinen julistivat:
-ME HALUAMME PERUSTAA PRINSESSAKOULUN! Sellaisen, että te opitte käyttäytymään nätisti. Se on pakollinen kaikille tuhmille aikuisille!”

Meillä rakastetaan, siis R-A-K-A-S-T-E-T-A-A-N Hannele Lampelan Prinsessa Pikkiriikkiä. Luulen meidän 4,5-vuotiaan Vivian tunnistavan itsensä Prinsessa Pikkiriikistä. Pikkiriikki on rämäpää, jonka mielestä aikuiset on tyhmiä ja jonka mielestä lasten pitäisi saada joka päivä päättää laittaako tyhmän kakanruskean toppakypärän vai jotain kaunista päälleen.

Prinsessa Pikkiriikki näkee maailman omalla tavallaan ja hänen seikkailujaan on kirjoitettu jo kuuden kirjan verran. Kirjat ovat kaikki hauskoja niin lasten kuin aikuistenkin mielestä. Pikkiriikin päähänpistot ovat niin hulluja ja voisin kuvitella monet Pikkiriikin sanat suoraan Vivian suuhun. Näen myös kuinka olen itse ollut aivan samanlainen pienenä ja usein lukiessamme olenkin miettinyt miten hankala lapsi olen joskus ollut.

Prinsessa Pikkiriikki valloittaa maailman

Uusimmassa Pikkiriikki-sarjan kirjassa Prinsessa Pikkiriikki saa vihdoin luvan lähteä aidan toiselle puolelle ja hänelle aukeaa ihan toisenlainen maailma kuin ennen. Hän ja hänen paras ystävänsä Pöjöläinen kokevat seikkailun toisensa perään ja loppujen lopuksi Pikkiriikki huomaa, ettei ruoho ehkä olekaan vihreämpää aidan toisella puolella eli on kiva palata myös kotiin.

Aiemmista kirjoista minun ja Vivian lemppari on Prinsessa Pikkiriikin kesä, jossa Pikkiriikki, Pöjöläinen ja Pikkiriikin joka paikassa mukana kulkeva Makkara-koira lähtevät mummun ja papan kanssa mökille. Mummu ja pappa ovat entisiä sirkustaiteilijoita ja he ovat Pikkiriikin mielestä tosi siistejä. Mummun kanssa kaupassa saa latoa koko kärryn täyteen herkkuja ja askartelutarvikkeita, mökillä leivotaan hurvittelukakkua ja uimaan mennään hyppäämällä pellehypyillä laiturilta järveen.

Meidänkin mummi ottaa lapset mukaansa aina mökille ja voin niin kuvitella, että se on lapsen mielestä juuri tuollaista kuin Pikkiriikin mökkireissut. Parasta ja kaikki on kivaa! Pikkiriikki jopa näyttää vähän Vivialle ja mummu mummille, joten olemme lukeneet kirjan lukemattomia kertoja.

Prinsessa Pikkiriikki valloittaa maailman

Prinsessa Pikkiriikki valloittaa maailman

Pikkiriikin seikkailuja on aina hauska seurata ja toivon, että syksyllä koronatilanne helpottaa, koska silloin Kuopioon olisi tulossa Pikkiriikki-näytelmä, jota haluaisimme mennä Vivian kanssa katsomaan. Sen on pakko olla hauska, jos se on yhtään kuin kirjat.

onko teillä luettu pikkiriikkiä? 

Prinsessa Pikkiriikki-kirjoja ostat helposti Adlibrikseltä:  *Prinsessa Pikkiriikin kesä, *Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys,  *Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut,*Prinsessa Pikkiriikki valloittaa maailman, *Prinsessa Pikkiriikin kootut tuhmuroinnit, *Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat lollotukset

LUE MYÖS: 

LEO LEIJONA SANOO EI! 

ALEX MILWAY: HOTELLI FLAMINGO -KIRJASARJA

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.