Hae
Colour Outside the Lines

Minulla alkaa tänään työt

Tänään on vihdoin se päivä, jota oon odottanut koko syksyn. Tänään mulla alkaa työt!

Olin viime joulun alla töissä Kuopion kauppakeskus Matkuksessa olleessa pop up-kaupassa nimeltä Iloinen Joulukauppa, jonka järjesti Designkaverit. Rakastin olla töissä siellä, koska pääsin taas olemaan sosiaalinen, asettelemaan kauniisti tavaroita ja olemaan osa työyhteisöä. Meillä oli huippu porukka ja töihin oli aina kiva mennä.

Kun mulle sitten elokuussa soitettiin, että haluaisinko tulla töihin taas tänä vuonna, sanoin heti kyllä. En ajatellut tai pelännyt koronaa vastatessani.

Viime vuodesta opin, että turvavälit asiakkaisiin on kuitenkin suht helppo halutessaan pitää ja töissä voi pitää maskia. Desinfioin käsiä jo nyt hullun lailla, joten ei sen tarvitse töissäkään muuttua.

Tämä työpaikka on kuitenkin mun mielenterveydelle niin iso boosti, että halusin ottaa työpaikan vastaan. Saan itse siitä niin paljon positiivista energiaa ja jaksan paremmin, että mulle on tärkeää saada tehdä asioita ihan vain minuna eikä vain äitinä.

Pop up aukee vasta ensi viikon lauantaina eli 14.11, mutta me rakennetaan myymälää nämä puolitoista viikkoa ennen sitä. Meille on taas tulossa huippua väkeä töihin ja uskon tämänkin vuoden kokemuksen olevan mieltä nostattava.

Tiedän syksystä tulevan myös henkisesti aika rankka, koska opiskelen samalla, mutta onneksi suurin osa kursseista loppuu jo hyvissä ajoin ennen joulua niin saan sitten olla vain töissä hetkisen ennen joulua. Ja tammikuussa helpottaa, kun kursseja on enää muutama opinnäytetyön lisäksi. Se vain tietysti vaatii, että saan syksyllä kaikki kurssit kunnialla läpi.

Koronan takia Matkuksen liikkeet eivät ole auki arkena kuin iltakahdeksaan, joten kotiinkin pääsee tänä syksynä hieman aiemmin. Viime vuonna suljimme aina yhdeksältä. Silloin kuljin kuitenkin autolla työmatkat ja pääsinkin nopeasti aina kotiin. Nyt suunnittelin kulkevani ainakin osan ajasta bussilla, että auto jää Janin käyttöön, joten on ihanaa, että työt eivät kestä niin myöhään.

Odotan jo innolla, että pääsen hypistelemään kaikkia ihania tavaroita, joita pop upissa on myynnissä. Iloinen Joulukauppa myy suomalaisten merkkien tuotteita ja merkkejä kaupasta löytyy yli 70! Sieltä löytyy myös tosi monta kuopiolaista merkkiä, joten on ihan parasta saada olla töissä niiden parissa.

Mulle työnteko merkitsee oman osaamiseni näyttämistä ja vahvistamista, omaa aikaa ilman lapsia ja sosiaalista kanssakäymistä asiakkaiden kanssa. Mulle on tärkeää saada tehdä töitä ja toivonkin, että tämä työkokemus auttaa minua tulevaisuudenkin uralla, minne ikinä sitten suuntaudunkin. Minulle on myös erityisen tärkeää, että saan tehdä sellaista työtä, josta oikeasti nautin.

Blogissa työt saattaa tarkoittaa sitä, ettei tekstejä tule ihan joka päivä, mutta pyrin silti kirjoittamaan tänne 3-4 kertaa viikossa, koska nautin kirjoittamisesta niin paljon.

Onko sinulla mieleinen työpaikka?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *