Hae
Colour Outside the Lines

Minä tammikuussa x 10

Näin joskus jonkun blogissa tämmöisen hauskan kuvasarjan, johon oli otettu monelta eri vuodelta. Mun julkinen blogi täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Sitä ennen kirjoitin pari vuotta lähinnä itselleni ja todella rajatulle yleisälle.

Tänä vuonna siis jaan joka kuussa 10 kuvaa itsestäni siinä kuussa-yhden kuvan jokaiselta blogin vuodelta. Nyt vuorossa 10 vuoden tammikuut.

2013

2013-2014 laihdutin melkein 30 kiloa ja olin niin ylpeä itsestäni. Otin siis peiliselfieitä melkein joka päivä (ihan kuin tää olis muuttunut 10 vuodessa mihinkään).

Olin kuitenkin superonneton ja oikeasti saatoin kävellä 20 kilometrin lenkkejä, laskin kaloreita ja menin tosi usein nälkäisenä nukkumaan. En siis todellakaan laihduttanut oikein vaan näännytin itseäni. Rakastin kuvan kenkiä yli kaiken ja kun ne oli kulutettu ihan puhki, itkin verta. Nykyään en enää edes osaa kävellä korkkareilla.

2014

Kuva napattu tammikuun postauksesta And if you are in love, then you are the lucky one . Muistan miten rakastin yli kaiken tuota puhelimen kuorta ja näitä hiustenpidennyksiä. Ei ne ehkä kovin luonnolliset olleet, mutta rakastin niitä silti. Tuo oli muuten mun ensimmäinen älypuhelin ikinä, joku iphonen tosi aikainen malli.

2015

Kuva napattu tammikuun postauksesta Tämän viikon touhuja. 2015 tqmmikuussa oltiin asuttu Janin kanssa jo melkein puoli vuotta yhdessä.

2016

2015 aloitin International Business-linjalla polkuopiskelijana ja olinkin innoissani uudesta koulutuksesta. Kävin opiskelijabileissä, olin mukana viikon vaihdossa Alankomaissa ja muutenkin opiskelin tosi innokkaasti.

2017

Tammikuussa 2017 olin äitiyslomalla vauvan kanssa, joka ei nukkunut ikinä yöllä. Olin ihan loppu vaikka ei se ehkä ulospäin näkynyt. Myöhemmin mulla todettiinkin synnytyksen jälkeinen masennus, jota varmaan edesauttoi tuo unettomuus.

2018

Mulla on ollut vaan 2018 vuoden alussa ripsienpidennykset. Oon miettinyt niitä monesti sen jälkeenkin, mutta koskaan en oo raaskinut ottaa. Ehkä mä tänä vuonna vihdoin otan ne.

2019

Tammikuussa 2019 käytiin teinin kanssa Tukholmassa konserttimatkalla ja me ollaan aina kuljettu Tukholmaan laivalla. Tuolla kerralla kuljettiin Turusta tukholmaan eikä kauheasti tykätty laivasta, kun ollaan totuttu Helsingistä kulkeviin.

2019 aloin olla suht tyytyväinen ulkonäkööni enkä enää ottanut siitä samalla tavalla paineita kuin ennen. Silloin aloin myös enemmän ottaa asukuvia ja uskaltamaan kameran eteen. Noi kengät oli mun ihan lempparit ja kulutin ne puhki asti ennen kuin, melkein itkun kanssa, luovuin niistä.

2020

Tammikuussa 2020 pääsi vielä kouluun paikan päälle ja mä teinkin silloin kovasti töitä sen eteen, että pysyisin kursseilla mukana. Kävin kuraattorilla juttelemassa siitä miten vaikeaa oli olla väärien ryhmien mukana, kun koulusta ei tuntenut ketään. Ammattikorkeakoulu ei oo selvästi mulle tehty, kun oon aina tuntenut olevani ihan ulkopuolinen siellä.

2021

2021 oltiin vielä pääosin etäopetuksessa ja välillä se oli tosi hankalaa, kun lapset sairasti paljon ja oli kotona. Opiskelin tosi paljon ja yritin ottaa kiinni muita opiskelijoita, mutta en siinä ihan onnistunut.

2022

2022 tammikuussa jäin pois koulusta ja työttömäksi kotiin. Olin ihan poikki ja pari kuukautta meni, että sain raha-asiatkaan rullaamaan, kun tukihakemukset oli milloin missäkin jumissa. Olin ihan suunnattoman väsynyt enkä oikein edes ymmärtänyt miksi (lopulta syyksi paljastui kohdunkaulan syöpä).

BONUS: 2023

Tänä vuonna olen saanut ihan uutta motivaatiota opiskeluun, kodin kunnossa pitämiseen sekä ihan vaan elämään. Elämä on ihanaa ja aion nauttia siitä. Tuo paita repesi kainalosta auki tän kuvan ottamisen jälkeen, täytyisi hankkia oikean väristä lankaa ja korjata.

10 vuodessa oon oppinut ottamaan rennommin, stressaamaan vähemmän ja uskaltamaan olla enemmän oma itseni. 10 vuoden aikana oon myös rakastanut, saanut lapsen, mennyt naimisiin, matkustanut moneen eri paikkaan ja julkaissut yli 1000 blogipostausta.

Mitä sä oot oppinu viimeisen 10 vuoden aikana?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA ELÄMÄÄ MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:

30 tiukkaa kysymystä viime vuodesta

Nappaa Timma koodi omaa hetkeä varten

Kaikki mun työasut loka-joulukuulta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *