Hae
Colour Outside the Lines

5 asiaa, joita kaipaan koronavapaasta elämästä

Mä kaipaan koronavapaasta elämästä montaa asiaa kuten sitä, ettei tarvinnut miettiä bussiin tai kouluun lähtiessä onko maski pakattu laukkuun mukaan. On kuitenkin muutamia sellaisia asioita, jotka on koronan maailmaan tupsahtamisen jälkeen tulleet mahdottomiksi tai ainakin alkaneet itsestä tuntua mahdottomilta toteuttaa ja päätinkin listata niistä viisi tänne. 

Pahoittelen hieman tärähtäneitä kuvia. Kamera ei osannut oikein tarkentaa viimeksi, kun oltiin laivalla ja se heilui, mutta minusta kuvat heijastivat ihanasti meitä. 

1. Risteilyt

Minulla on ihan hullun ikävä risteilyille. Me ollaan lasten kanssa otettu tavaksi käydä Silja Linen laivoilla muutaman kerran vuodessa ja melkein aina laivalta lähtiessä on ollut seuraava risteilyaika jo tiedossa. Kyllähän jotkut laivat edelleen kulkee ja ottaa kyytiin vain suomalaisia matkustajia, mutta ollaan päätetty pysytellä poissa kunnes se tuntuu taas oikeasti turvalliselta edes mennä lähelle Etelä-Suomea. 

 

2. Tukholma

Me on yli kymmenen vuotta käyty Tukholmassa noin 2-3 kertaa vuodessa. Siksi on tosi outoa, että ei oikeasti ole mitään reissua tiedossa eikä mitään ajatusta milloin Tukholmaan voisi edes matkustaa turvallisesti. 

Voisin kirjoittaa oikeastaan oman tekstin siitä mitä kaikkea Tukholmassa kaipaan. Tukholma on ihana ja tuntuu kodikkaalta vaikka ei olla siellä koskaan asuttukaan. 

3. Junalla matkustaminen

Aiemmin kuljin aina matkat Onnibussilla, koska se oli niin edullinen, mutta sitten varmaan tulin vanhaksi ja mukavuudenhaluiseksi. Vaihdoin siis bussimatkat junaan. Olenkin kulkenut viime vuosina melkein kerran kuussa Kuopiosta Helsinkiin junalla, usein saman päivän sisällä molempiin suuntiin. Suurin osa tapahtumista kun järjestetään Helsingissä ja tämä on ainut tapa niihin osallistua, jos ei Helsinkiin ole muuta asiaa. 

Junalla matkustaminen on minusta mukavaa ja nykyään junissa on helppo työskennellä tietokoneella. Usein jopa junan netti toimii vaikkakin yleensä jaan netin puhelimesta tietokoneeseen. Koska junamatka Kuopiosta Helsinkiin kestää melkein viisi tuntia, saa siinä ajassa usein paljon aikaiseksi. Se on myös sitä hiljaista aikaa ilman lapsia, joten nautin kun saan täysillä keskittyä omiin juttuihini. 

Koska olen koronan jälkeen vältellyt pääkaupunkiseudulle matkustamista, en ole ollut junassakaan puoleen vuoteen. Sitä on siis jo hieman ikävä. 

koronavapaa
4. Konsertit

Me on Melissan kanssa oltu ahkeria käymään konserteissa jo monta vuotta ja kun Melissa oli pienempi, kävin niissä usein ystävieni kanssa. Koronarajoitusten takia siirrettiin esimerkiksi Antti Tuiskun stadionkeikkaa, jota me odotettiin kovasti. 

Näihin konserttimatkoihin liittyy myös vahvasti yleensä sekä risteilyt että Tukholma, koska olemme käyneet Melissan kanssa nyt todella monta kertaa Tukholman puolella konserteissa, kun hänen lempibändinsä eivät ole tulleetkaan Suomeen esiintymään. 


5. Huoleton elämä

Elämä ilman maskia, turvavälejä ja yleistä stressitilaa on jotain mitä kaipaan ihan kaikista eniten. Me välteltiin ihmisiä se ensimmäinen kuusi viikkoa ihan totaalisesti ja käytiin leikkipuistossakin vain, jos se oli tyhjä. Vivia saattaa vieläkin välillä sanoa, että ei voida mennä puistoon, koska siellä on muita ihmisiä ja minua ahdistaa mennä esimerkiksi ruuhkabussiin. 

Se stressi mitä keväällä tilanteesta koin, vei minulta hiukset päästä ja melkein järjen. Olen myös aikamoinen stressisyöjä ja söinkin itselleni seitsemän lisäkiloa. Eli sitä stressiä en kaipaa, mutta siltikin koko ajan on pieni stressitila päällä. 

Elämä ei varmaan enää ikinä palaa yhtä huolettomaksi mitä se ennen oli, mutta olisi ihanaa uskaltaa taas esimerkiksi matkustaa ilman sitä koronan tuomaa varjoa pään päällä. 

 

Mitä sinä kaipaat koronavapaasta elämästä?  

 

MUISTATHAN SEURATA MYÖS INSTAGRAMISSA @susannakuohula 

LUE MYÖS: 

POIKKEUSTILA ON TEHNYT MINUSTA POIKKEUKSELLISEN AHDISTUNEEN

RAKAS ANTTI TUISKU, TULISITKO TYTTÄRENI RIPPIJUHLIIN? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *