Hae
Colour Outside the Lines

Kuudes päivä koronakaranteenia

”Se oli paras ulkoilu ikinä”

Näin julisti meidän kaksi pienintä melkein yhteen ääneen, kun tulimme tänään ulkoa. 
Aamulla kaikki nukkuivat kerrankin pitkään. Vivia tuli herättyään iloisena toivottamaan hyvää huomenta ja lukemaan kirjaa meidän sänkyyn. Noustuamme söimme aamupalaa ja keitin riisipuuroa lounaalle. 
Katsoimme maksukanavalta uuden Ryhmä Hau-jakson, leikimme duploilla ja lääkäritarvikkeilla ja Bea luki kokonaisen Peppi Pitkätossu-kirjan, jossa oli 149 sivua. 
Viiden maissa lähdimme koko perheellä ulkoilemaan. En edes muista milloin oltaisiin kaikki viisi oltu viimeksi kävelyllä yhdessä. 
Vivia on alkanut nyt joka kerta jäätyneen lammikon nähdessään muuten kysymään ovatko ankat nukkumassa, kun heitä ei näy. Eihän nyt lammikoissa muutenkaan ankkoja ole, mutta hänellä on sellainen ajatus. Ihana. 

Kävelimme läheiseen rantaan ja kävimme kävelemässä jäällä. Lapsilla oli huippuhauskaa ja teinikin meni heidän mukanaan iloisena. Oli parasta ihan vaan viettää aikaa perheenä muuallakin kuin kotona. 
Kauempana näkyi jonkin verran ihmisiä, mutta me kävelimme ihan omissa oloissamme. Käännyimme pois ennen kuin kukaan oli edes huutoetäisyydellä. Bea ja Vivia kiipeilivät innoissaan kivien päällä ja kävimme myös leikkimässä läheisen ala-asteen tyhjällä pihalla. 
Vaikka me vietämme suurimman osan ajasta vain sisällä, käymme välillä myös vähän ulkoilemassa. Meille on kuitenkin tosi tärkeää vältellä kaikkia sosiaalisia kontakteja, koska mä en todellakaan halua koronatartuntaa meille. Toivon edelleen, että kaikki muutkin tajuaisi pysytellä omissa oloissaan. 

Illalla me syötiin lihapullia ja dippikasviksia ja katsottiin Youtubesta Frozen-videoita. Bean ja Vivian nukkumaan mentyä me Janin kanssa katsottiin Frendejä muutama jakso. Ollaan nyt päästy kakkoskauden alkuun eli päästy ihan hyvin vauhtiin.
Palautettiin myös Melissan läksyt, kun heidän piti liikunnan opettajalle pitää liikuntapäiväkirjaa. Hauska ja ajankohtainen lisäys oli, että opettaja laski Tik Tok-videoiden tekemisen musiikkiliikunnaksi. Kun huomasimme tämän, Melissa saikin ylimääräisiä tunteja pakollisten lisäksi liikuntapäiväkirjaansa. 
Tänään muuten loppui mun ja Melissan seuraama Keihäsmatkat Ruudussa. En tiedä mitä seuraavaksi aletaan seuraamaan, kun tämä oli ihan huippua viihdettä. Jos et ole katsonut, suosittelen katsomaan. 

Huomenna Janilla on pakollinen työkeikka ja me ollaan lasten kanssa kotona. Käydään siis varmaan keskenämme ulkoilemassa ja leivotaan jotain. 
Toivottavasti Vivia nukkuu ensi yönäkin paremmin. Viime yö meni ihan hyvin, kun edellisen yönhän nukuin Vivian kanssa sohvalla, koska hän näki painajaisia jahtaavista peikoista. 

Kuinka teidän sunnuntai sujui? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.