Hae
Colour Outside the Lines

Tänä vuonna hemmotellaan Disney-faneja

Tänä vuonna julkaistaan peräti kymmenen uutta Disneyn tuottamaa elokuvaa. Näistä jopa kolme on vanhojen klassikkopiirrettyjen live action-versioita ja kaksi uusia animaatioita. Osa on Disneyn omia, osa Pixarin tai jonkin muun Disneyn omistaman studion kanssa tehtyjä.

Jo aiemmin tänä vuonna tuli myös Suomeen viime vuonna julkaistu Räyhä-Ralf, joka meillä on vielä katsomatta. Olimme menossa elokuviin ensi-iltapäivänä, mutta sairastuminen muutti suunnitelmia. Kävimme tämän vuoden puolella Melissan kanssa katsomassa myös joulukuussa ensi-illassa olleen Maija Poppasen. joka oli ihan huikea visuaalinen elämys. Jos yhtään tykkää edellisestä Maija Poppasesta niin suosittelen katsomaan tämän uudenkin, joka on jatkoa edelliselle elokuvalle.

Mitä elokuvia Disneyltä on tulossa vuonna 2019? 

Captain Marvel

Marvelin universumi sai lisää sankareita, kun Captain Marvelin oma elokuva tuli ensi-iltaan 6. maaliskuuta. Olemme Janin kanssa odottaneet elokuvaa jo pitkään. Jo edellisen Avengersin easter egg antoi viitteitä Captain Marvelista. Captain Marvel on siis nyt elokuvateattereissa! Me olemme menossa katsomaan tätä, kun olemme lapsivapaalla ensi viikolla mummin ottaessa lapset viikoksi lomalle luokseen.

Henkilön Walt Disney Studios (@disneystudios) jakama julkaisu Maalis 3, 2019 kello 7.55 PST

Dumbo

Näimme Dumbon trailerin ollessamme katsomassa Maija Poppasta ja elokuva vaikutti huikealta. Ohjaajana on Tim Burton, joten elokuva saattaa yllättää monellakin tapaa. Elokuva tulee ensi-iltaan jo 29. maaliskuuta eli ihan kohta. Luulen kuitenkin, että tämä on yksi niistä elokuvista, jotka me odotamme dvd:lle emmekä mene katsomaan elokuvateatteriin.

Avengers: Endgame

Tätä me odotamme kuin kuuta nousevaa. Olemme katsoneet kaikki jo julkaistut Marvel-elokuvat useampaan kertaan ja edellinen loppui niin jännästi, että menemme katsomaan tämän varmasti hetimmiten sen tultua elokuvateattereihin. 
Marvelilta on tänä vuonna tulossa myös uusi Spider-man, jonka ensi-ilta on heinäkuussa. Sen levittäjä on kuitenkin Disneyn sijaan Sony. Marvel Studios on Walt Disney Studiosin tytäryhtiö, joten tavallaan tämäkin on Disney-elokuva. 

Aladdin

Odotamme innolla Melissan kanssa Aladdinista tehtyä live actionia, joka tulee ensi-iltaan 24. toukokuuta. Somessa ollaan oltu aika tuohtuneita siitä, että Henkenä nähdään sininen Will Smith, mutta minusta hän on aika hauska ainakin tuossa trailerissa. Alkuperäinen Hengen ääninäyttelijähän oli jo edesmennyt Robin Williams ja hänen saappaitaan on varmasti vaikea täyttää.

Hieman minua ärsyttää, kun Jasminen vaatteissa ei näy yhdessäkään napa kuten piirretyissä. Pieni asia, mutta jotenkin se pisti silmään. Odotan elokuvalta kuitenkin huikeaa puvustusta ja väriloistoa.

Toy Story 4

Toy Story 3 loppui kyyneliin, joten voin vain kuvitella miten tämä nelososa saa hanat auki. Hieman minua kyllä närkästytti tuo Bo Peepin uudistunut ulkomuoto. Hänellä on nykyään housut ja naamakin on kokenut muodonmuutoksen. Kai se on naisen asemaa jotenkin parantavaa, ettei Bo Peep enää kulje mekossa, mutta aika radikaali muutos on elokuvien välillä tapahtunut. 
Traileri ei kauheasti anna vihjeitä mitä elokuvassa tapahtuu, mutta eiköhän se ole taattua Pixar-laatua. 
Elokuvan ensi-ilta on USAssa 20. kesäkuuta, mutta luultavasti elokuvan ensi-ilta on Suomessa muutamaa kuukautta myöhemmin. 

Leijonakuningas

En kestä kuinka söpö pienestä Simba-vauvasta on tehty! Tuntuu vähän hassulle, että näistä kokonaan eläinten tähdittämistä klassikoista tehdään live actioneita, mutta ainakin trailerin perusteella tämä elokuva on hyvin toteutettu. Tämä täytyy ehkä katsoa ihan vain elokuvantekijöiden lopputuloksen näkemisen takia.

Elokuvan maailman ensi-ilta on 19. heinäkuuta, katsotaan kauanko sillä kestää rantautua Suomeen.  

Henkilön Walt Disney Studios (@disneystudios) jakama julkaisu Helmi 24, 2019 kello 6.50 PST

Artemis Fowl

Artemis Fowl on kirjasarja, josta olen kyllä kuullut aiemmin, mutta en ole siihen sen enempää tutustunut. Nyt Disneyltä tulee sarjan ensimmäinen elokuva, joten taidanpa tarttua kirjoihin tänä kesänä.

Elokuvan maailman ensi-ilta on 9. elokuuta.Maleficent: Mistress of Evil

Melissa rakasti edellistä Maleficent eli Pahatar-filmatisointia, joten menemme varmasti katsomaan tämän elokuviin. Minusta on hauska, kun vanhoista elokuvista tehdään ihan uudenlaisia elokuvia ja tarinoita. Niissä pääsee niin erilailla tutustumaan hahmoihin kuin esimerkiksi piirretyissä versioissa.

Maleficentin jatko-osan maailman ensi-ilta on 18. lokakuuta, Suomeen se tulee luultavasti muutamaa kuukautta myöhemmin.


Star Wars: Episode 9

Tämä on minun, Janin ja Melissan listalla ehdottomasti tämän vuoden eniten odotettu elokuva! 
Maailmanensi-ilta on 20. joulukuuta ja ainakin joidenkin lähteiden mukaan se olisi Pohjoismaissa jo 18.12. Aiempien elokuvien julkaisujen perusteella uskoisin tätä. Traileria tai edes teaseria ei ole vielä julkaistu, mutta fanit ovat arvailleet teaser trailerin tulevan huhtikuussa. 
Tämä on viimeinen elokuva Skywalker Sagassa, joten odotukset elokuvalta ovat todella suuret. Tuskin se niitä pettääkään. 

Frozen 2


Kun me äidit pääsimme jo huokaisemaan helpotuksesta pahimman Elsa ja Anna-kuumeen laantuessa, kertoi Disney tekevänsä elokuvaan jatko-osan. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 25. joulukuuta eli
joulupäivänä.

Me katsoimme teaser trailerin koko perheen voimin ja aika hiljaiseksi se veti jokaisen. Teaser traileri on aika synkkä ja ehkä jopa vähän pelottava. Toivottavasti koko elokuva ei ole sävyltään näin synkkä, koska vaikka ensimmäisessäkin elokuvassa käsitellään isoja ja vahvoja tunteita, on elokuvan sävy kuitenkin keveä ja hauska.

Suuret on odotukset niin minulla kuin lapsillakin tämän elokuvan osalta ja me menemme varmasti katsomaan elokuvan heti, kun se tulee ensi-iltaan.

Voisikohan Finnkinollekin joskus tulevaisuudessa tulla sellainen vuosikortti kuten Museokortti, jolla pääsisi rajattomasti elokuviin maksettuaan vuosimaksun? Tänä vuonna se olisi ainakin tarpeen.

Odottaako kukaan muu tämän vuoden
Disney-elokuvia yhtä kovasti kuin minä? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.