Hae
Colour Outside the Lines

Mitä kaikkea kivaa lasten kanssa voi tehdä laivalla?

Me oltiin viime keväänä hiihtolomalla 6-vuotiaan kanssa päivä Tukholmassa risteilyllä Silja Serenadella. Me ollaan käyty Siljan laivoilla vuosia, joten laiva oli meille tuttu, mutta silti se on joka kerta yhtä ihana. Käytiin viime vuonna myös toisella risteilyllä alkusyksystä, jossa mukana oli Skidit Festarit ja prinsessat.

Tähän postaukseen ajattelinkin koota mitä kaikkea kivaa voi lasten kanssa laivalla tehdä. Ollaan matkustettu lasten kanssa aina Siljan laivoilla ja tykätty niistä kovasti.

Laivaan nousu

Jo satamaan tullessa on kivaa nähdä laiva, jolle on menossa. Se on niin suuri ja upea! Meillä on aina tapana lasten kanssa ottaa kuva laivan edessä, koska Helsingin Olympiaterminaalissa se onnistuu oikein mainiosti.

Terminaalista laivaan kävellessä soi aina kiva musiikki ja risteilyn tunnelmaan pääsee jo siinä vaiheessa. Ja se ihana fiilis, kun vihdoinkin pääset laivaan sisälle ja sinua on vastassa laivan henkilökuntaa. Sitä ei voita kyllä mikään!

friendship-ranneke

Mä otan aina lapsille FriendSHIP-rannekkeen, johon kuuluu kaikkea kivaa ekstraa risteilyn aikana. Kirje odottaa hytissä, kun risteily alkaa ja kirjeen mukana tulee ranneke, jolla saa etuja ja kivoja lahjoja risteilyn aikana.

Suosittelen tätä kyllä kaikille lasten kanssa risteileville.

laivan myymälät

Laivalla on useampi myymälä, joista voi tehdä löytöjä merihintaan. Me ollaan löydetty esimerkiksi legoja alehinnalla, joka on aina kiva yllätys.

Tottakai yleensä mukaan tarttuu myös karkkia ja olenpa ostanut laivalta joskus Furlan laukunkin.

loma-aikoina ylimääräinen leikkipaikka

Loma-aikoina risteilyille on järjestetty ylimääräinen leikkipaikka, joissa on usein ohjattua toimintaa. Me oltiin laivalla hiihtoloman aikaan, jolloin pääsi pelaamaan ilmakiekkoa (pelattiin sitä monta tuntia), pomppimaan pomppulinnassa ja testaamaan taitojaan nopeuspelissä. Tarjolla oli myös pingispöytä.

lasten leikkihuone siljaland

Lasten leikkihuone Siljaland on aina auki risteilyillä. Se avautuu aikaisin aamulla ja menee vasta myöhään illalla kiinni. Leikkihuone on siitä kiva, että siellä on tekemistä lapsille iästä riippumatta.

Tarjolla on lasten ohjelmia, kaksi eri pallomerta, kiipeilyseinä, paikka piirtämiseen, legojen rakentelupaikka sekä konsolipelejä. Siellä on myös kahvio ja jäätelöbaari, jos jano yllättää kesken leikkimisen.

erilaiset aktiviteetit

Laivalla on leikkipaikan lisäksi myös paljon muita aktiviteetteja lapsille. Siljalandista saa otettua mukaansa erilaisia suunnistuksia, joita voi sitten tehdä omaan tahtiin.

Niiden lisäksi on iltaisin disko ja usein on myös esimerkiksi bingo tai tietovisa.

Aamuisin on kasvomaalausta ja joskus illalla on ollut glitter-maalaus. Ohjattua toimintaa löytyy yleensä todella paljon vaikka ei olisikaan minkäänlainen loma-aika menossa.

 erikoisaamiainen

En voi hehkuttaa tarpeeksi miten paljon parempi mun mielestä erikoisaamiainen on kuin normaali buffet-aamiainen. Molemmissa on varmasti puolensa.

Erikoisaamiaisella on kuitenkin huomattavasti vähemmän ihmisiä eli rauhallisempaa syödä. Oon myös löytänyt paremmin gluteenittomia vaihtoehtoja erikoisaamiaiselta, mutta varmastikin niitä saisi myös kysymällä. Erikoisaamiaisella saa aamiaisen kylkiäisiksi halutessaan kuohuviiniä (mä jätän tän yleensä välistä tai otan alkoholittomana) sekä lapsille on oma kuohujuoma.

promenadehytti

Meidän lempparihyttiluokka on lasten kanssa ollut promenade. Ei olla koskaan testattu kalliimpia hyttiluokkia, joten niistä en voi nyt sanoa mitään, mutta ollaan oltu yötä sekä promenadeluokan kahden hengen, neljän hengen että perhehytissäkin. Kaikki ne on olleet meidän mielestä oikein ihania.

Parasta lasten mielestä on leveä ikkunalauta, jolla voi istua (tai vaikka nukkua kuten lapset on joskus tehneet) ja katsella promenadella kulkevia ihmisiä.

laivan ravintolat

Laivan ravintoloissa on lapsille omat listat ja esimerkiksi buffet-ravintolassa heille on kokonaan oma buffet-pöytä. Silja Symphonylla on sushi-ravintola ja laivan pikaruokaravintolasta saa ihan parhaita lihapullia.

Nälkäiseksi ei siis risteilyllä kyllä jää. Plussaa, että lihapulla-annos on gluteeniton!

pelialue ja peleihin käyvä ranneke

Me ostettiin viimeksi peliranneke, jolla sai pelata laivan erilaisia lapsille käyviä pelikoneita. 7-vuotias pelasikin niitä aivan innoissaan.

Ollaan aiemmin pelattu näitä maksaen kortilla, mutta ranneke auttoi lasta paremmin hahmottamaan kuinka paljon hänellä on pelirahaa vielä jäljellä.

sunflower oasis -kylpylä

Me käydään aina Tukholma-päivän jälkeen lepuuttamassa jalkoja Sunflower Oasis -kylpylässä. Kylpylä on molemmilla laivoilla pieni ja kompakti, mutta oikein mainio pieni breikki kesken risteilyn.

Meidän lapset muistaa, että laivalla on kylpylä ja haluavat itse myös sinne joka kerta. Lasten sisäänpääsy kylpylään kuuluukin yhtenä etuna FriendSHIP-rannekkeeseen.

leikkipaikka ulkokannella

Silja Serenadella on ainakin leikkipaikka myös ulkokannella. Tämä on kesäisin ja alkusyksystä tosi kiva pieni paikka käydä haukkaamassa raitista ilmaa lasten kanssa.

Samalla voi katsella Tukholman upeita maisemia tai aavaa merta.

Toivottavasti tämä postaus toi esiin hyvin mitä kaikkea kivaa lasten kanssa voi tehdä laivalla ja jos jotain unohtui niin kerrothan sen kommenteissa!

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA MATKOJA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS NÄMÄ RISTEILYTEKSTIT: 

Silja Serenaden kahden hengen promenadehytti

Silja Symphonyn ja Silja Serenaden Sunflower Oasis spa-osasto

Siljan friendSHIP-ranneke takaa hauskuuden risteilyllä

Silja Symphonyn muumiperhehytti

2 kommenttia

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Risteilyillä tulee käytyä nykyään aivan liian harvoin. Lapsena muistan, että kävimme useamman kerran vuodessa. Niistä on jäänyt hyvätt muistot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *