Hae
Colour Outside the Lines

Jenny Colgan: Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita

*Sisältää mainoslinkkejä

*Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerus. Kirja on Polly Waterford-trilogian toinen osa.

Jenny Colganin * Auringosäteitä ja vuoroveden vaiheita jatkaa Polly Waterfordin tarinaa. Kirja on trilogian toinen osa (kolmas osa ilmestyy syksyllä 2021) ja vie Skotlantiin.

Polly Waterford teki trilogian ensimmäisessä osassa, *Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua, konkurssin ja erosi poikaystävästään. Tämän seurauksena hän muutti pienelle saarelle, jonka ajotie huuhtoutuu piiloon vuoroveden mukana ja saarelta ei pääse minnekään. Polly alkoi leipoa leipää ja muita leivonnaisia pysyäkseen järjissään ja sai itselleen käyttöön rannalla sijaitsevan leipomon, jonka yläkerrassa hän asui vuokralla. Hän sai saarelta myös ystäviä ja löysi uuden rakkauden sekä hieman erikoisen lemmikin.

Toisen osan alussa Polly leipoo edelleen, asuu yhdessä poikaystävänsä kanssa ja on vihdoin onnellinen. Kunnes eräänä päivänä leipomon omistaja kuolee ja sen seurauksena matto vedetään hänen jalkojensa alta.

auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita

* Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita oli yhtä ihana kuin ensimmäinenkin kirja. Vaikka Pollylla oli paljon vastoinkäymisiä elämässään, hän piti päänsä pystyssä. Kirjan aikana hän myös löysi aika yllättävän ystävän.

 

Jos meinaat lukea ensimmäisen kirjan tai et ole vielä lukenut Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita , niin älä lue tästä eteenpäin, koska nyt tulee spoilereita. 

Olin ikionnellinen ekassa kirjassa, kun Polly vihdoin päätyi yhteen amerikkalaisen Hucklen kanssa. Olin odottanut toiselta kirjalta heidän yhteiselämäänsä, mutta Huckle on (taas) poissa melkein koko kirjan ajan. Joko kolmannessa kirjassa hän olisi oikeasti paikalla?

Koska olin vasta todella vähän aikaa sitten lukenut Jenny Colganin *Uusia lukuja ja onnellisia loppuja (luin nämä kolme kirjaa viikossa), toisti kirjailija hieman liikaa itseään. Jos kirjojen lukemisen välissä olisi mennyt paljonkin aikaa, olisin varmaan unohtanut jo mitä ensimmäisenä lukemassani kirjassa tapahtui.

Minua häiritsi vähän liikaa, että molemmissa tarinoissa sarjan ekoissa kirjoissa oli kolmiodraama ja molemmissa tarinoissa työongelmat ratkaistiin ostamalla iso auto, josta käsin tehdä töitä. Nina osti kirjakauppa-auton, Polly ruokarekan. Tarinat siis tuntuivat hieman toistavan itseään.

* Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita myös sisälsi virheen, joka häiritsi minua ihan suunnattomasti. En tiedä oliko virhe tullut kirjailijalle vai suomentajalle eikä sitä ehkä olisi tajunnut, jos kirjoja ei olisi lukenut peräjälkeen. Ekassa kirjassa Polly sanoi, että hänellä on veli. Toisessa kirjassa Polly kertoo, ettei hänellä ole koskaan ollut veljeä, mutta hänellä on sisko. Hieman hämmentävää.

Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita juonipaljastukset loppuu! 

 

Kaiken kaikkiaan kirja oli helppolukuinen ja nopea luettava, tarina imaisi mukaansa ja kirjaa ei olisi halunnut laskea käsistään. Hiilarihimot oli myös päällä koko ajan, koska Polly leipoi koko ajan kaikkea ihanaa. En jaksaisi odottaa trilogian kolmatta osaa, jossa on joulu ja Polly luultavasti leipoo vaikka mitä ihanaa jouluksi. *Englanniksi pokkari olisi jo saatavilla, mutta taidan odotella kovakantista kirjaa, koska minulla on niin paljon kirjoja lukematta.

 

Onko POlly WAterford jo sinulle tuttu? 

 

LUE MYÖS: 

JENNY COLGAN: MAJAKANVALOA JA TUOREEN LEIVÄN TUOKSUA

JENNY COLGAN: UUSIA LUKUJA JA ONNELLISIA LOPPUJA

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.