Hae
Colour Outside the Lines

Mitä odotan eniten tämän vuoden lapsimessuilta?

*Kaupallinen yhteistyö Messukeskuksen kanssa. 

Olen käynyt Lapsimessuilla kaksi kertaa. Meiltä on täältä Kuopiosta vähän pitkä matka lähteä päiväreissulle Helsinkiin tapahtumia varten vaikka olen minä joskus sellaisiakin reissuja tehnyt. 
Ensimmäisen kerran kävin messuilla vuonna 2016, kun odotin Viviaa. Olimme silloin Janin kanssa messuilla kahdestaan.  Viime vuonna olin messuilla mukanani meidän kaikki kolme lasta. Isi oli yksin kotona nauttimassa harvinaisesta omasta ajasta. 
Yövyimme Espoon puolella, joka oli meille tosi hyvä valinta. Pääsimme sinne helposti autolla ja kuljimme messukeskukselle julkisilla. Viimeisenä messupäivänä tosin menimme Messukeskukseen autolla, koska lähdimme siitä suoraan kotia kohti. En ollut koskaan ennen ajanut Messukeskuksen parkkihalliin ja pakko myöntää, että olihan se näppärä, kun auto oli siinä lähellä messuilta poistuessa. Pysäköinti maksoi 12€ vuorokaudelta. 
Tänä vuonna yövymme samassa hotellissa, mutta mukaan lähtee vain teini ja taapero. Viime vuonna ostin lapsille koko viikonlopun rannekkeet,  jotka oli minun mielestä tosi edulliset. Taaperohan pääsi messuille ilmaiseksi, mutta muut lapset tarvitsivat liput. Kokoaikalippu meidän teinille ennakkoon ostettuna maksaa 20€ ja 4-6-vuotiaat saisi samaisen lipun kympillä. 
Meillä oli viime vuonna ihan ehdottomat nuo kokoaikaliput, koska kolmen lapsen kanssa kiertely messuilla oli aika hidasta. 6-vuotias halusi jäädä jokaiseen jonoon jonottamaan milloin mitäkin ja jäimme jokaiselle leikkipisteelle leikkimään. Minulla jäi muutama kiinnostava messuilla ollut yritys kokonaan näkemättä, kun juoksin vain Bean perässä. Taapero istui tyytyväisenä rattaissa ja tutki ympäristöään.
Kokoaikalipuissa oli muuten sekin hyvä puoli, että messualueelta sai poistua ja palata takaisin päivän aikana niin halutessaan. Näin ollen välillä pystyi vaikka käymään syömässä jossain muualla ja sitten palaamaan takaisin messuille. 
Tänä vuonna meidän on tarkoitus käydä messuilla vain yksi päivä ja viettää muu aika Helsingissä. Jätämme taas auton hotellille ja liikumme julkisilla, koska tunnen sen olevan kaikista helpointa, jos haluaa samalla retkellä käydä messujen lisäksi muualla. Kuitenkin, jos jotain jää näkemättä ja haluammekin tulla myös seuraavana päivänä, saa seuraavan päivän rannekkeen ostettua vitosella ennen messuilta poistumista. 
Viime vuonna meidän taapero pelkäsi kaikkia isoja hahmoja, joita messuilla näkyi. Nyt taapero toivottavasti on jo hieman rohkeampi ja uskaltaa ehkä seurata Satuhahmokulkuetta, joka kulkee Vekarat!-lavalle kahdelta joka päivä. Luulen, että suurimman osan ajasta taapero on edelleen rattaissa, ettei hän katoa messuvilinään. Hän on oikein tyytyväinen rusinarasian ja tabletista pyörivän Pipsa Possun kanssa. Näin myös minä pääsen teinin kanssa hieman tutkimaan messualuetta paremmin. 
Eniten meitä kuitenkin taaperon näkökulmasta kiinnostaa eri leikkialueet, joilla varmasti käymme leikkimässä monta kertaa päivän aikana.

Mitä minä itse odotan messuilta? 
Eniten odotan kauniita messuosastoja, hyviä messutarjouksia ja sitä ainutlaatuista tunnelmaa ja kuhinaa, joka on olemassa vain messuilla. Yritykset panostavat messuosastoihinsa yleensä todella paljon, että ne olisivat mahdollisimman houkuttelevia ja inspiroivia. 
Odotamme teinin kanssa molemmat FOR MINIS AND MOMMIES (6f21) messuosastoa, jota etsin kissojen ja koirien kanssa viime vuonna ja lopulta sen viimeisenä päivänä löysin. Jotenkin olimme aina kääntyneet väärästä mutkasta. Ostin viime vuonna teinille sieltä ponnareita ja luulenpa, että tänä vuonna mukaamme tarttuu muutakin. Viime vuonna myynnissä ollut vyölaukku jäi harmittamaan valtavasti, koska en sitä monista haaveilukerroista huolimatta ostanut ja nyt sitä ei ole enää saatavilla. 
Minua kiinnostaa nähdä myös Kaikon (6e10) messuosasto ja tuotteet. Olen hankkinut Vivialle muutaman vaatteen heiltä ja rakastunut niiden laatuun. Itselleni tilasin paidan, joka oli harmillisesti liian suuri ja odotankin messuihin, että pääsen hypistelemään paitoja livenä. Sieltä saatan itselleni vaikka ostaakin jotain! 
Messuilla on parasta, kun messuosastojen seasta löytyy joka kerta jotain uusia tuttavuuksia. Muutama vuosi sitten ostimme messuilta ensimmäiset Mehujehumme (6b59), jotka ovatkin olleet kovassa käytössä sen jälkeen. 
Samalla messulipulla pääsee myös yhtä aikaa järjestettäviin koululaisille suunnattuun Hupiconiin, OutletExpoon, ELMA- maaseudun eläimiä ja kädentaitoja sekä Eläinystäväni-tapahtumiin. Huomaathan, että Eläinystäväni on auki vain lauantaina ja sunnuntaina! Ihan huippua, että koko messukeskus on täynnä tekemistä. 

Hupiconissa vierailemme varmasti, onhan minulla teini mukana. OutletExposta kävimme viime vuonna ostamassa ainakin jotain meikkejä ja tänäkin vuonna varmasti tarttuu jotain mukaan. Viime vuonna kävimme Eläinystäväni-tapahtumassa ihailemassa söpöjä koiria taaperon nukkuessa päiväunia. Tänä vuonna luulen taaperon ihailevan koiria ja muita eläimiä meidän kanssamme. ELMAn puolella käymme aivan varmasti myös. 

Messukeskus on siitä ihana, että siellä on superhelppo kulkea rattailla. Hissit tietysti ovat koko ajan täynnä, mutta rauhallisesti jonottamalla omakin vuoro tulee joskus. Käytävät on rakennettu aina messuilla hyvin väljiksi ja rattailla mahtuu hyvin kulkemaan. 
Lapsimessuilla on myös ihanasti ajateltu lapsiperheitä ihan joka kantilta. Messuilla on jo useamman vuoden ollut Liberon vaippavarikko (6r28), jossa voi käydä vaihtamassa vauvalta tai taaperolta vaipat. Pisteellä on valmiina vaipat ja puhdistuspyyhkeet, joten ei tarvitse panikoida, jos vaikka varavaipat loppuvat kesken messujen laukusta. 
Lapsimessut valloittavat Messukeskuksen siis 12.-14. huhtikuuta! Me olemme paikalla ainakin lauantaina, mahdollisesti myös sunnuntaina. Jos kävelet vastaan, niin tule vetämään hihasta ja moikkaamaan. 
Arvon Instagramin puolella kahdelle onnekkaalle sisäänpääsyn Lapsimessuille! Käy siis siellä osallistumassa. Arvonta suoritetaan sunnuntaina 17. maaliskuuta!  

Oletko sinä menossa Lapsimessuille tänä vuonna? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.