Hae
Colour Outside the Lines

Game Boy – käsikonsoli, joka nousi suursuosioon

Nintendon Game Boysta puhuttaessa monelle tulee yleensä mieleen joko harmaa käsikonsoli tai mukana kulkenut värikäs ilopilleri. Todellisuudessa Game Boy on kokonainen Nintendon tuoteperhe, joka kattaa pelikonsolihistoriaa yli 20 vuoden ajanjaksolla. Game Boyn nimen alle kuuluu laskentatavasta riippuen jopa 7 eri nimikettä, lukematon määrä erilaisia väriyhdistelmiä ja erikoisjulkaisuja sekä virallisia ja tarvikelisävarusteita pelaamisen ja kuljettamisen helpottamiseksi.

Koska keräily on päättymätön projekti, kuvasta puuttuu Game Boy Light.
Virallisena lisätarvikkeena myytiin muunmuassa Pokémonin kuvalla varustettuja kuljetuspusseja.
Ensimmäinen Nintendo Game Boy julkaistiin vuonna 1989 ja maailmanlaajuisesti konsoli oli levinnyt myyntiin jo seuraavan vuoden aikana. Markkinoilla oli muidenkin merkkien tuotteita kilpailemassa, mutta Nintendo jätti ne myynneissä kauas taakseen. Yksi syy Nintendon suureen suosioon oli julkaisun yhteydessä konsolin kanssa myyty supersuosittu Tetris, jonka pystyi nyt ottamaan mukaansa mihin vain.

Nintendo Game Boy (1989)
Vuosina 1996 ja 1998 julkaistiin Gameboysta päivitetyt versiot. Vuonna 1996 tuli kansainvälisille markkinoille Game Boy Pocket. Pienempi ja kevyempi koko, mustavalkoinen näyttö ja pienempi virrankulutus oli odotettu päivitys jo muutaman vuoden ikään kerenneelle Game Boylle. Parin vuoden sisään Pocketista saatiin vain Japanin markkinoille julkaistu Game Boy Light-versio, jossa oli taustavalaistu näyttö, jolla pystyi pelaamaan pimeämmissä olosuhteissa. Light syrjäytyi nopeasti, kun muutaman kuukauden kuluttua ilmestyi Game Boy Color, joka oli tuoteperheen seuraava iso kehitysaskel.

Game Boy Pocket (1996)
Game Boy Colorin huomattavin kehitysaskel verrattuna edellisiin malleihin oli värillinen näyttö. Näyttö pystyi näyttämään 56 eri väriä yhtä aikaa ja tarjosi 32 768 eri väri vaihtoehtoa. Kaikki alkuperäisen Game Boyn peleistä ovat myös yhteensopivia eteenpäin, joten vanhat Game Boy pelaajat pystyivät hyödyntämään vanhoja kokoelmiaan myös uuden konsolin kanssa ja tällä kertaa kokemaan ne ihan uusissa väreissä. Game Boy Colorilla oli hyvin vähän kilpailijoita markkinoilla ja Nintendon käsikonsoli jatkoi erittäin suosittuna kuluttajien keskuudessa. Lopulta Game Boy Coloria myytiin 1998-2003 välisenä aikana ja Game Boyn ja Game Boy Colorin yhteen laskettu myynti oli lähes 119 miljoonaa laitetta. Se oli 2000-luvun alussa myyntiennätys ja edelleenkin se pitää tuon listan kolmatta sijaa. Edelle ovat menneet vain Nintendon oma DS-malli sekä Playstation 2.

Game Boy Color (1998)
Game Boy jatkoi vielä elämäänsä Advance malliston myötä ennen kuin Nintendo siirsi Game Boy-nimen eläkkeelle ja ryhtyi kehittämään käsikonsoleita DS-malliston nimellä. Palataan Advance malleihin vielä tulevissa postauksissa.

Mutta minne unohtui viime viikolla lupailtu Selfie?

Siitä enemmän tämän päivän toisessa postauksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.