Hae
Colour Outside the Lines

rv 13+0

Koska en pidä minkäänlaista raskauspäiväkirjaa paperilla, voisinpa kirjoitella sitä tänne.

Tänään alkoi siis raskausviikko 13 eli toisen kolmanneksen puolella ollaan jo. Viime viikolla käytiin ultrassa katsomassa pikkuista ja J vitsailikin jo, että vauvalla on ADHD, niin paljon vauva siellä heilui ja touhusi. Aktiivinen tapaus siis. 
Tuo ADHD tuli siitä, että vuoden alustahan odottavilta äideiltä kiellettiin lakritsi ja salmiakki kokonaan, koska ne kasvattavat riskiä ADHD:seen. Ja tietysti siellä karkkihyllyllä parhaalta näyttävät juurikin ne salmiakki ja lakritsi. Kaikki kiva kielletään vai miten se meni? Luultavasti himoitsen niitä vain juurikin siitä syystä, että ne ovat kiellettyjä. J on sitten sanonutkin monesti, että ADHD vauvalla on muutenkin eli senkus syöt sitä lakritsia. En kuitenkaan ole syönyt. 
Muuten himoja ei oikein vielä ole ollut. Pahoinvointihan yleensä kai loppuu ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, itse kärsin siitä edelleen. Ruoka tai mikään muukaan ei oikein maistu. Parina päivänä olen saanut syötyä oikeaa ruokaa kunnon annoksen. Nämäkin kerrat viimeisen kolmen kuukauden aikana voin laskea yhden käden sormilla. Vaikka kuinka tekisi sitä juustohampurilaista mieli, saan alas yhden haukkauksen ja se oli siinä. Olen siis aikalailla elänyt suklaavanukkaalla, vedellä ja hapankorpuilla. Hieman jännittää tuo tuleva sokerirasitus, koska sokeria on mennyt aikalailla. 
Kiloja ei ole tullut lisää. Alkupainosta on itseasiassa hävinnyt viisi kiloa eikä paino ole vielä ainakaan lähtenyt takaisin nousuun. Painoindeksini on kyllä tällä hetkellä sen verran suuri, ettei montaa kiloa tarvitsisi tullakaan. Neuvolan täti oli oikein ihana eikä edes sanonut painosta yhtään mitään vaikka itse kyselin raskausdiabeteksen ehkäisystä ja muusta painoon liittyvästä. Ensi viikolla nähdään onko neuvolalääkäri yhtä armollinen. 
Odottelen, että pääsisin kävelemään tuonne ihanaan kevätilmaan, mutta tällä hetkellä taidan tarvita taluttajan, kiitos ihanan huimauksen. Kävelen kotonakin pitkin seiniä ja haaveilen suihkuun laitettavasta penkistä. 
Kehossa on tapahtunut muutoksia aikalailla. Selkä on todella kipeä koko ajan, mutta suurin syy siihen on varmasti se. etten löydä öisin hyvää nukkumisasentoa. Väsymys vaivaa koko ajan ja tekisi mieli nukkua kahdet päiväunet. Rinnat ovat kasvaneet 2 tai jopa 3 kuppikokoa ja aristavat todella paljon. Vatsa turpoaa todella helposti, muttei vielä ole sellainen kauniin pyöreä. Omat vaatteet puristavat, joten olen jo pikkuhiljaa siirtynyt mammavaatteisiin. Yksi asia, jonka olen myös huomannut, on hiusten puhtaana pysyminen. Minulla on hiuslaatu, joka normaalisti rasvoittuu alta aikayksikön ja nyt hiukset rasvoittuvat vähintään puolet hitaampaa kuin aiemmin.  
Siinäpä ne suurimmat asiat mielenpäällä tällä hetkellä. Ensi viikolla siis neuvolalääkäri, josta kerron sitten lisää seuraavassa viikkokatsauksessa. 

6 kommenttia

 1. titti // tittin elämää kirjoitti:

  Mä olin molemmista raskauksista ihan hirveä karkkihiiri. Vedin varmaan pussin tai pari päivässä, en voinu olla ilman. Siis se pakottava tarve 😀 Ja tais mennä lakut ja salmiakit ihan samanlailla.

  Jos vaan saatat, niin kokeile syödä tomaattia tai mansikoita. Ne SAATTAA auttaa heikotukseen ja huonoon oloon raskausaikana 🙂

 2. Napamassu kirjoitti:

  Nää raskausjutut on jotenkin aina nii jänniä vaikka itse ei olekaan enään raskaana 😀

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Voi että, olen jo pitkään lukenut blogiasi, mutta aina välillä unohdan osoitteen ja menee pitkään ennenkuin löydän blogisi taas. Onneksi kommentoit muiden blogeihin, niin sitä kautta löysin sut taas 🙂 ja mitä mahtavia uutisia täällä oli!! Jee!! :):)
  Ja onnea 😀

  Minä olen kohta 35v kahden tytön äiti, tytöt 1 lk ja 4 lk. Pitkään toivottu iltatähti matkalla maailmaan, nyt rv 29 tasan tänään. Minä olisin kolmannen halunnut jo heti tuon nykyisen ekaluokkalaisen jälkeen, pienellä ikäerolla ,mutta mies sanoi että haluaa elämän tasoittuvan välillä. (lapset, vanhan talon remontointia, koiranpentu jne…) minäpä siitä suivaannuin ja myin kaikki vauvakamat pois ja ajattelin että olkoon perheemme sitten tässä. Kun haave kuitenkin takaraivossa oli ja siitä tuli vuosien jälkeen yhteinen haave, niin enpäs enää niin vaan tullutkaan raskaaksi!! Se oli pettymys… Nyt kuitenkin kaikki hyvin ja perheemme täydentyy heinäkuussa 🙂
  Hyviä vointeja sinulle ja kirjoittelehan odotuksesta, siitä on niin kiva lukea.
  Minäkin olen ahkera kirppisten koluaja ja tytöille ostanut todella paljon (ja itsellekin) kirppikseltä. Onneksi sieltä nykyään löytää niin hyvää tavaraa (ja halvalla). Nyt vauvaostosten myötä kirppisinnostus ihan uusissa sfääreissä 😀
  Mukavaa lauantaita ja parempia vointeja!
  T.Sanniska

 4. Susanna kirjoitti:

  Tomaatteja oonkin jo popsinut jonkin verran ja haaveilen suomalaisista mansikoista! Kesällä en varmaan muuta syökään 😀

  Muistan itsekin kuluttaneeni edellisessä raskaudessa (siis silloin 12v sitten) suklaalevyn päivässä ja ei ollut tietoakaan raskausdiabeteksestä eivätkä edes missään vaiheessa sitä epäilleet, mutta nythän asia voi olla ihan toisin.

 5. Susanna kirjoitti:

  Onhan ne. Itsekin niitä aina lueskelin vaikkei vielä ollut tärpännyt.

 6. Susanna kirjoitti:

  Ihanaa, että löydät blogini aina uudelleen. On ihana kuulla, että lukijat palaavat lukemaan juttujani uudelleen ja uudelleen.

  Teilläkin siis hieman isompi ikäero lapsilla. Meillä tytöillä on juurikin tuo 7v ikäeroa mikä teillä taitaa tulla keskimmäiselle ja kuopukselle. Raskautuminen voi olla kyllä hankalaa. Ei se täällä ainakaan ihan helpolla onnistunut. Kai sitä jotenkin liikaa stressasikin. Onnea sinnekin odotukseen!

  Kiitos, toivotaan voinnin vähän paranevan tästä. Raskausjutut on varmasti hyvin pinnalla jatkossa blogissani. Meillekin varmasti ostetaan suurin osa vauvatarvikkeista kirppareilta. Niitäkin siis tulee varmasti täällä näkymään.

  Toivottavasti eksyt tänne uudelleenkin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.