Hae
Colour Outside the Lines

Matalan kynnyksen lukupiiri -tule mukaan!

*kirja saatu arvostelukappaleena Gummerukselta

Minulla alkoi eilen Instagramissa matalan kynnyksen lukupiiri ja siihen voi kuka vain liittyä.

Olen itse nyt löytänyt lukemisen ilon uudelleen pitkän ajan jälkeen ja viime kuussa luinkin kuusi kirjaa kokonaan. Se oli minulle oli paljon, koska edellisen kerran olin lukenut kokonaisen kirjan joskus viime vuonna.

Nuorempana saatoin ahmia kirjan päivässä. Silloin oli aikaa elää vain kirjoille. Uusien Harry Potterien julkaisua odotin kuin kuuta nousevaa ja hainkin ne aina julkaisupäivänä, tottakai englanniksi ettei tarvinnut odottaa suomennoksen valmistumista. Viimeisen kirjan hain kuudelta aamulla eli heti, kun se oli mahdollista. Suomennoksen ilmestyttyä luin kirjan uudelleen.

Luin paljon. Lempikirjoihini kuului Jane Austenin Ylpeys ja Ennakkoluulo, Cecelia Ahernin Sateenkaaren tuolla puolen ja jossain vaiheessa olin rakastunut True Blood-sarjan taustalla oleviin vampyyrikirjoihin.

Nyt olen lukenut lähinnä kevyitä romaaneja, joita on helppo lukea puolituntinen ennen nukkumaan menoa, paitsi jos kirjassa on erityisen jännittävä kohtaus menossa.

Halusinkin aloittaa Instagramissa lukupiirin, johon kenen vaan on helppo osallistua. Esittelen joka kuun alussa kirjan, joka siinä kuussa luetaan ja luettuaan voi kertoa omia ajatuksiaan kirjasta alkukuussa julkaisemani kuvan alle. Halukkaille järjestän kuun lopussa myös keskustelumahdollisuuden Zoomissa.

Kirjan voi myös tottakai kuunnella äänikirjapalveluista, joista kirja löytyy. Itse tykkään enemmän lukea ihan oikeaa kirjaa, mutta tiedän, että äänikirjat ovat monille se mieleisempi vaihtoehto.

Huhtikuun kirjana toimii Natasha Lesterin Ranskalainen valokuvaaja. Kirja kertoo tarinaa kahdelta eri vuosisadalta ja vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Kirjaa on myös kehuttu todella paljon.

matalan kynnyksen lukupiiri

Lukupiiri lukee huhtikuun kirjana Natasha Lesterin Ranskalainen valokuvaaja.

”1942. Vogue-lehti lähettää entisen mallinsa Jessica Mayn kirjeenvaihtajaksi sodan runtelemaan Pariisiin. Jessica on rohkea ja nopea oppimaan, mutta elämä sotilaiden rinnalla on haastavaa. Kaiken karmeuden keskellä sota tuo Jessican elämään kolme ihmistä, jotka auttavat häntä toteuttamaan unelmiaan: toimittaja Martha Gellhorn rohkaisee rikkomaan sääntöjä, laskuvarjojääkäri Dan Hallworth auttaa kertomaan tarinoita, joilla on merkitystä, ja pieni orpotyttö Victorine saa hänet avaamaan sydämensä. Mutta sodan keskellä uraa tekevän naisen menestyksellä on hintansa.

2005. Taidekuriiri D’Arcy Hallworth saapuu ranskalaiseen kartanoon järjestämään tunnettua valokuvakokoelmaa. Työ osoittautuu odotettuakin dramaattisemmaksi, kun salaperäisen valokuvaajan henkilöllisyys lopulta paljastuu.”

Tervetuloa siis mukaan! Pidän myös täällä kommentoinnin auki eli jos haluat osallistua lukupiiriin kommentoimalla mielipiteesi kirjasta tämän postauksen alle, niin olet vapaa sen tekemään. Lukupiiri toimii siis myös täällä blogin puolella. 

Lukuiloa kaikille! 

LUE MYÖS:

BETH O’LEARY: KIMPPAKÄMPPÄ

BETH O’LEARY: VAIHTOKAUPPA

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.