Hae
Colour Outside the Lines

Osaatko sinä nauraa itsellesi?

Muistan, kun joskus teininä törmäsin koulussa pylvääseen (koska tuijotin kauempana kulkevaa poikaa) ja loppuviikon, tai ehkä jopa loppukuukauden, häpesin silmät päästäni, koska se oli niin noloa ja tottakai kuvittelin koko koulun nähneen minut. 

Koska olen ollut koko ikäni todella kömpelö, on niitä noloja tilanteita riittänyt elämääni enemmän kuin jaksan laskea.

Joskus kävelin väärään suuntaan rullaportaita ja koska en enää kehdannut mennä niistä pois, kun asian tajusin, saattoi se olla aika typerän näköistä, kun yritin niitä kiivetä ylös. 

Olen törmäillyt, kaatuillut ja punastunut varmaan tuhansia kertoja elämäni aikana, mutta olen huomannut, ettei kukaan tee siitä numeroa, jos osaa nauraa itselleen. 

Kerron esimerkin viime syksyltä. 

Lähdin ystäväni luo bussilla ja kävelin hieman pidemmän matkan bussipysäkille kuin normaalisti. Ennen tätä kävin lähikaupalla hakemassa ystävälleni viemiseksi jotain. 

Huomasin matkalla, että monikin katsoi minua vähän kieroon, mutta en välittänyt siitä. Takanani kulki koko matkan bussipysäkille vanhempi pariskunta, mutta en kuullut mistä he juttelivat, koska he olivat kauempana ja kuuntelin musiikkia kuulokkeistani. 

Pääsin bussipysäkille ja aloin ottamaan takkia pois, koska minulla oli kuuma. Samalla huomaan, että hameeni helma oli jäänyt ohuiden sukkahousujeni sisälle ja olin siis koko matkan kävellyt esitellen alushousujani takanani kävelevälle pariskunnalle. 

Olisin voinut hävetä silmät päästäni, mutta aloin vain nauraa. Tämä oli vain yksi sattumus lisää pitkässä listassa enkä sentään ollut lähtenyt matkaan ilman alushousuja.

Nuorempana olisin hautautunut jonnekin piiloon enkä olisi halunnut tulla sieltä enää ikinä ulos. 

Nyt vain nauroin asialle koko illan ja kerroin siitä Instagramin stoorissakin. Näin tein heikkoudesta vahvuuden, kun osasin nauraa itselleni. 

 

Osaatko sinä nauraa itsellesi?  

 

LUE MYÖS:

TÄLTÄ MINÄ NÄYTÄN JA SE ON OKEI

35 AND FABULOUS

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

3 kommenttia

 1. Yksi itselleen naureskelija kirjoitti:

  Tavallaan hyvä kysymys. Itse ainakin ajattelen hyvin pitkälti niin, että menneitä ei voi muuttaa, niin turha niitä on harmitella ja häpeillä. Olen mies, mutta aikojen saatossa huomannut sukkahousut erittäin hyväksi vaatteeksi, mutta muutaman kommelluksen ne ovat aiheuttaneet, vaikken hametta käytäkään.

  Minulla oli aika varattuna laboratorioon verikokeen ottoa varten. Aamulla oli pakkasta aika reilusti. Kiskoin ainoastaan paksut sukkahousut, jotka näyttää sukilta, farkkujen alle. Siinä näytteitä ottaessa hoitaja totesi, että näkyy olevan myös sydänfilmi merkitty, joten istu aulaan odottamaan. Siinä vaiheessa sydän alkoi vähän pamppailla, kun tajusin, että kohta pitäisi saada nilkat näkyviin. No aiemmin riisuutuminen tuota varten on tapahtunut erillisessä huoneessa, joten ajattelin, ettei mitään hätää. Hetken kuluttua miespuolinen hoitaja kutsui sisään, ja totesi, että nilkat ja yläruumis paljaaksi, ja vaatteet voi laittaa tuohon tuolille. Tuossa vaiheessa ajattelin, että oma moka, ja totesin hoitajalle, etten tiennyt sydänfilmistä ja että minulla on sukkahousut farkkujen alla, joten minun täytyy riisua ne. Hoitaja totesi siihen vain, että ok. Riisuin farkut ja sukkahousut, ja kiskoin farkut takaisin jalkaan. Sydänfilmin jälkeen sulloin sukkahousut vain taskuun, laitoin paidan päälle, ja häivyin vähin äänin. Kun pääsin pihalle, niin siinä vaiheessa enää nauratti koko juttu. Kyllähän siinä hoitajaa saattoi vähän naurattaa, mutta eipä mitään sanonut.

  Toinen kerta kun noista aiheutui vähän kiusallinen tilanne, oli yksi pitkä automatka. Matka oli aika pitkä ja ilma oli lämmin. Autossa ei toiminut ilmastointi. Jalkojen väsymisen/turvotuksen takia oli pakko käyttää tukisukkahousuja. Farkkujen kanssa nuo olisi olleet tukalan kuumat, joten kiskoin niiden päälle shortsit. Ainoat mukaan tulleet tukisukkahousut sattuivat olemaan mustat, ei siis kovin huomaamattomat. Yhdessä matkan varrella olleessa kaupungissa huomasin perässäni poliisin pysäytysvalot. Pysähdyin reunaan. Pienintäkään mahdollisuutta ei ollut kiskoa mitään farkkuja jalkaan tuossa vaiheessa. Poliisi tuli juttelemaan, ja kertoi, että olin lähtenyt liian aikaisin liikkeelle jostain valoista. Vakuuttelin sen olleen vahinko, niin kuin se olikin. Poliisi katsoi ajokortin ja antoi rikkeen anteeksi. Poliisi seisoskeli sen verran kauan siinä auton vieressä, että huomasi aivan varmasti nuo sukkahousuni, mutta ei sanonut niistä mitään.

  Näitä sattuu, ja tässä vaiheessa ne vain naurattavat. Mutta sukkahousujen käyttö jatkuu silti, vaikkei se kovin yleistä miehillä olekaan.

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Ihanaa, kun kommentoit❤

   Mä oon kans oppinut, että parempi osata nauraa itselleen kuin märehtiä jotain jo tapahtunutta. Ja miksei miehetkin voisi ihan yleisesti käyttää sukkahousuja, onhan ne näppärät!

   Mä oon nuorempana aika useinkin lähtenyt ajamaan yöllä pyjamanhousuilla. Siis sellaisilla flanellisilla, jotka oikeesti näyttääkin pyjamalta. Muutaman kerran on ollut poliisin puhalluskoe siinä matkalla ja aika hassuja katseita oon saanut. Mutta ei se mua oo haitannut, ne housut on olleet mukavat jalassa, kun oon ollut kotona ja sitten lähtenyt kuskaamaan esim äitiäni enkä ole jaksanut vaihtaa housuja.

   Kerran istuin liikennevaloissa, lauloin tosi eläytyvästi biisiä mukana ja sitten katsoin vasemmalle puolelleni. Vieressäni liikennevaloissa seisoi ambulanssi, josta kaksi ensihoitajaa naureskeli ja peukutti minulle. Luulen olleeni hetken ihan tulipunainen, mutta nyt se jo naurattaa.

   Nämä ”mokat” on vaan osa mun persoonaa ja mun mielestä siinä ei oo mitään hävettävää.

   Ihanaa päivänjatkoa sulle!

 2. yksi itselleen naureskelija kirjoitti:

  Alkuun hävetti ostaa sukkahousuja itselleen. Nykyään ostan niitä ilman häpeää. Usein olen ostaessa kertonut myyjällekin, että ne tulee itselle. Hyvin usein on tullut kommenttia, että kyllä miehet ostaa paljonkin sukkahousuja itselleen. Eli kyllä ilmeisesti miesten sukkahousujen käyttö on paljon luultua yleisempää, mutta hyvinkin vaiettu asia. Ja miksei olisi? Onhan niissä paksuus ja materiaali vaihtoehtoja paljon enemmän kuin kalsareissa. On niitä valmistajiakin miesten sukkahousuille paljon, joten täytyy olla käyttäjiäkin. Shortsien kanssa noita sukkahousuja on tullut kokeiltua ihan yleisilläkin paikoilla, eikä ne juuri vastaantulijoita kiinnosta, vaikka olisi erottuvatkin. Eli kyllä se sukkahousujen näkyvän käytön este on vain oman pään sisällä. Löytyy niitä jo ihan suomalaisistakin nettikaupoista.
  https://www.pinkmonkey.fi/fi/tuoteryhma/465484
  https://ferillo.com/tuote-osasto/miesten-sukkahousut-ja-leggingsit/
  https://www.emiliocavallini.com/en/men/mantyhose-tights-for-men/

  Löytyypä itseltä tuollaisetkin, niihin tilanteisiin kun jalkojen kanssa on ollut kovasti ongelmia. https://www.solidea.com/en/articolo/dynamic-punta-chiusa-ccl1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.