Hae
Colour Outside the Lines

Hyvää loppiaista!

Meillä on pienestä asti ollut tapana kerätä joulukoristeet pois loppiaisena. Siihen asti joulua on vietetty niin kauan kuin muistan. Loppiaisena oli myös isovanhempieni hääpäivä, joten joka loppiainen kävimme mummolassa syömässä. En kyllä tainnut edes nuorempana tajuta, että juhlimme loppiaisena hääpäivää emmekä niinkään itse loppiaista.
Loppiaiseen on siis aina kuulunut hyvä ruoka. Tänään meillä syödäänkin jotain lasten valitsemaa ruokaa. Tällä kertaa B sai päätösvallan ja hän valitsi lihapullat ja perunamuusin. Se on kyllä koko perheen lempiruokaa, joten sitä me kaikki syömme mielellämme. Luulenpa, että se maistuu myös Lissun kavereille, jotka ovat tulossa yökylään. On mukava päästä syömään yhdessä ihan rauhassa, ilman kiirettä minnekään. Pöydänkin voi kattaa kauniisti yhdessä lasten kanssa.
Loppiaiseen asti on myös perinteisesti pitänyt odottaa, että saa syödä piparkakkutaloa. B sai lahjaksi oman pienen piparkakkutalon ja siitä on kaikki irtoavat osat kyllä kummasti jo kadonneet. Meidän joulupukin talo on ihme kyllä pysynyt kuosissaan. Tänään tytöt pääsevätkin nakertamaan taloja J:n kanssa. Itse olen herkkulakossa tammikuun, joten pysyttelen katsojan osassa.
Täällä Kuopiossa on ainakin ollut erityisen kylmä, tosin ei onneksi ihan niin kylmä kuin Lapissa. Ulkoilut on kyllä pidetty ihan minimissä tuon pakkasen takia. Täällä oli -23 astetta eilen ja tänään ilmeisesti pitäisi olla vielä kylmempää.

Kuinka te vietätte loppiaista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.