Hae
Colour Outside the Lines

Mikä arkiruoka maistui lapsille parhaiten viime viikolla?

Me syötiin viime viikolla (eli viikolla 9) kotona joka arkipäivä. Mikä arkiruoka maistui lapsille parhaiten ja miksi? 

Maanantaina me syötiin kanapastaa. Koska meillä on kaksi viljatonta (minä ja 6-vuotias), tein kaksi pastaa. Vehnäpastan sekaan sekoitin kanaa, kuohukermaa, sipulia ja mausteita, viljattomaan pastaan taas kuohukermaa, kanaa ja pakastepinaattia. 6-vuotias tykkäsi tästä hurjasti. 

Tiistaina muut söi edellispäivän kanapastaa, mutta mä ja 6-vuotias oltiin syöty kanapasta lounaaksi, kun oltiin kotona saikkupäivällä ja tein meille muuta ruokaa päivälliseksi. Me syötiin spagettia ja jauhelihakastiketta. Jatkan jauhelihaa aina tummalla soijarouheella ja tämä kastike uppoaa lapsille joka kerta paremmin kuin hyvin. Mun jauhelihakastike ei oo Janin lempparia, koska laitan aina kastikkeeseen sekä kermaa että paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa. Hän haluaisi mieluummin sellaista ruskeaa jauhelihakastiketta, mutta mä ja lapset tykätään tomaatista siellä seassa. 

Keskiviikkona syötiin samaa jauhelihakastiketta kuin edellisenä päivänä. Lisukkeeksi keitin vaan muille vehnäspagettia ja meille kuopuksen kanssa pastaa, koska viljaton spagetti oli loppu. 

Torstaina olin suunnitellut tekeväni lapsille perunamuusia ja kalapuikkoja, kun niitä sattui olemaan pakastimessa. Me aikuiset oltais syöty uunifetapastaa. Meillä kuitenkin oli vielä jäljellä pastaa ja jauhelihakastiketta, joten syötiin sitä. 

Perjantaina me ei periaatteessa syöty arkiruokaa, kun haettiin kaksi sushitarjotinta Prismasta hiihtoloman aloituksen kunniaksi. Mä en voi syödä sushia, joten tein itselleni pizzaa jääkaapista löytyvistä aineista. Näistä neljästä sushi voitti lasten mielestä mennen tullen kaikki muut, mutta mä en ajattele sen olevan arkiruoka ollenkaan, koska yleensä ostetaan sushia aika harvoin ja silloinkin viikonloppuisin. 

Sanoisin, että pastaruoat menee meillä aina parhaiten kaupaksi ja tän viikon suosikki oli selvästi spagetti ja jauhelihakastike. Lapset tykkäisi kyllä myös kalapuikoista, mutta ne ei selvästikään ole 6-vuotiaan lemppareita. Näitäkin pitää ostaa aina kaksi erilaista pakettia, koska halvempien kuorrutteessa on käytetty viljaa ja ne viljattomat on sen verran hinnakkaampia, etten viitsi niitä kaikille syöttää. 

Lauantaina me lähdettiin nuorimman kanssa hiihtolomareissulle ja Jani vei keskimmäisen Raxiin syömään. He oli miettineet sinne menoa jo pidemmän aikaa ja se oli helpointa kahdestaan, koska me viljattomat ei pystytä siellä kaikkea syömään. Raxin gluteeniton pizza kyllä käy meille, kun pohjassa ei ole viljaa (eikä olla niin herkkiä, jos tehdään samassa keittiössä), mutta mä en näe Raxia itselleni hyvänä vaihtoehtona, kun en jaksa syödä koko rahalla. 

Mikä arkiruoka on sun lemppari? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUA JA MUN KOKKAILUJA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLE @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Mitä meillä syödään usein?

Syyskuun ruokakuvat

Gluteenittomasti paneroidut kanapihvit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *