Hae
Colour Outside the Lines

Miksi en ole kirjoittanut synnytyskertomuksia blogiin?

Olen synnyttänyt kahdesti. Ensimmäisen kerran 18-vuotiaana ja toisen kerran 30-vuotiaana. Ensimmäinen synnytys tapahtui rv 40+0 ja toinen rv 37+0. Kummastakaan synnytyksestä en ole kirjoittanut synnytyskertomuksia blogiin.

Ensimmäisen synnytyksen aikaan minulla ei ollut blogia enkä pitänyt päiväkirjaa. Muistikuvieni mukaan synnytys meni hyvin, suurin osa oli vain odottelua ja ponnistusvaihe oli lyhyt. Synnytyksen jälkeen pyörryin kylpyhuoneen lattialle. Tukihenkilönäni minulla oli äitini. Sairaalaan mennessä pääsin suoraan synnytyssaliin ja olin siellä siihen asti, että siirryimme vauvan kanssa osastolle.

Ensimmäisen lapsen synnytyksestä en ole kirjoittanut blogiin, koska se ei ole tuntunut luontevalta enää siinä vaiheessa, kun syntynyt lapsi on ollut jo koulussa. En myöskään enää luota muistikuviini, koska synnytyksestä on niin pitkä aika. Viralliset paperit minulla on edelleen tallessa, joten synnytyksen kulusta minulla on oikeastaan vain ne todisteena.

Toisesta synnytyksestä en ole kirjoittanut vaikka paljon raskautta ja vauva-aikaa avasinkin blogin puolella. Synnytys ei mennyt niin kuin odotin, joten olin ehkä hieman pettynyt synnytyksen jälkeen enkä halunnut muistella sitä kovinkaan paljon. Olen myös aika varma, että muistini tekee minulle taas temppuja, koska olin aika kovasti lääkitty synnytyksen edetessä. En myöskään päässyt vauvan kanssa ihokontaktiin synnytyksen jälkeen kuin hetkeksi. Jouduin kaavintaan heti synnytyksen jälkeen, kun istukka ei tullut kokonaan ulos ja näin vauvan uudelleen vasta herättyäni nukutuksesta. Tuolloin Jani oli mukana ja jäi vauvan kanssa siihen ihanaan vauvakuplaan. Luulen kuitenkin, että Janiakin jännitti koko synnytys ja se kaavinta niin kovasti, ettei hänkään muista synnytyksen kulkua kovin hyvin.

Olen onnellinen, että koneelle kirjataan melkeinpä kaikki ja itse pääsee synnytyksen jälkeen lukemaan mitä kaikkea siellä salissa onkaan tapahtunut. En kuitenkaan itse aktiivisesti lue muiden synnytystarinoita blogeista tai Instagramista, joten senkään takia omista synnytyksistäni kirjoittaminen ei ehkä ole tuntunut luontevalta.

Tämäkään ei ole synnytyskertomus ja olen pahoillani, jos joku tuli sitä täältä etsimään.

 

Luetko sinä mielelläsi synnytyskertomuksia
muiden sosiaalisen median kanavilta?

 

LUE MYÖS: 

4 VUOTTA SITTEN MINULLA OLI LASKETTU AIKA

KAUNIS PIENI IHMINEN

MIKSI HANKIN LAPSEN YKSIN 18-VUOTIAANA? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.