Hae
Colour Outside the Lines

Mun viiden vaatteen vuosi-haaste meni mönkään jo nyt

Kerroin alkuvuodesta, että mua kiinnostaa viiden vaatteen vuosi-haaste ja siihen osallistuminen. Otinkin osaa vaikka arvelin, etten tule onnistumaan.

Miksi viiden vaatteen vuosi-haaste ei sitten onnistunut?

Mulla on ollut viimeisen vuoden aikana aikamoinen kriisi mun vaatekaapin suhteen ja olen yrittänyt poistaa sieltä vaatteita, joita en käytä. Tämän vuoksi haasteen alkupuolella mulla oli vaatekaapissa aika vähän vaatteita -huomattavasti vähemmän kuin keskivertoihmisellä. Mulla ei myöskään ollut kenkiä kuin muutama pari eikä edes sopivia kenkiä jokaiseen vuodenaikaan.

Keväällä ostin itselleni uutena kaksi mekkoa, joista olin haaveillut yli puoli vuotta. Molemmat ostin isolla alennuksella ja olenkin käyttänyt mekkoja melkoisen paljon. Keväällä mä heräsin myös todellisuuteen, etten omista välikauteen sopivia kenkiä, joilla en liukastelisi ulkona. Joten ostin itselleni Goretex-kengät.

alkuKeväällä ostettu: 2 mekkoa ja yhdet kengät

Ennen Pariisin reissua aloin miettiä mitä puen päälleni reissuun ja kiertelin kirppareita tosi paljon. Löysin kyllä vaatteita, joita tarvitsin, mutta joitain jäi uupumaan. Tarvitsin kävelyyn sopivat kengät. Olin käyttänyt edellissyksynä sekä lenkkarit että tennarit aivan kaatopaikkakuntoon eli niitä en voinut laittaa jalkaan. En myöskään omistanut oikein muita kesäkenkiä kuin sandaalit, joilla en halunnut lähteä.

Tilasin Zalandolta tennarit sekä ballerinat, jotka oli molemmat hyvät ja päädyin pitämään ne. Tässä vaiheessa mä olin siis jo ostanut sallitut viisi vaatetta (koska kengät laskettiin haasteeseen mukaan).

Ostin vielä H&Mltä itselleni kauan etsimäni mustan ribbimekon. Ajattelen sen olevan monikäyttöinen ja moneen vuodenaikaan sopiva eri tavalla vaatteita yhdistelemällä. Ostin samalla reissulla myös perustopin ja mustat biker-shortsit, koska omistin vaan pinkit, jotka näkyivät rumasti vaatteiden alta. Joo, olisin pärjännyt varmasti myös ilman mustia shortseja, mutta ehkä on ihan hyvä olla kesällä kahdet shortsit niin toisia voi pitää toisten ollessa pyykissä.

Pariisissa ollessa ostin vielä tennarit, joten tässä vaiheessa olin jo tosi paljon ylittänyt haasteen maksimimäärän.

Loppukeväästä ostetut vaatteet: 1 toppi, 1 mekko, 1 biker-shortsit, 3 kengät

Mä olen siis ostanut tosi paljon enemmän vaatteita jo nyt kuin haasteeseen olisi kuulunut. Aloitin haasteen kuitenkin siksi, että oikeasti miettisin ja harkitsisin ostoksiani enemmän enkä ostaisi niin paljon heräteostoksia kuin aiemmin.

Oon harkinnut ostoksiani todella paljon. Välillä niin paljon, etten oo ostanut mitään vaikka olisin jotain tarvinnut. Eli siinä mielessä viiden vaatteen vuosi-haaste on kyllä tehnyt tehtävänsä.

Edelleen aion kunnolla harkita mitä ostan ja milloin, tulenko oikeasti käyttämään vaatteita paljon ja voisiko vaatteen kuitenkin löytää käytettynä. Ehkä tänä vuonna jopa saan vaatekaappini siihen kuntoon, ettei minun tarvitse ensi vuonna ostaa ollenkaan vaatteita.

Ootko sä tyytyväinen vaatekaappisi sisältöön?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUA JA MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:

Viiden vaatteen vuosi -haaste

Kuinka Viiden vaatteen vuosi-haaste sujuu?

Mitä pakkasin mukaan Pariisiin viideksi päiväksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *