Hae
Colour Outside the Lines

Superhelppo omenapiirakka

Syksyisin on kaupan hyllyt pullollaan kotimaisia sekä ulkomaisia omenoita ja jopa Facebook-kirppareilla ihmiset lahjoittavat osan omenasadostaan pois. Meillä on vanhempieni pihalla monta omenapuuta, joista riittää aina omenoita meillekin enemmän kuin tarpeeksi. Olen kuivannut, pakastanut ja soseuttanut omenoita tänäkin syksynä todella paljon. 
Yksi meidän perheen omenaherkku on omenapiirakka vaniljakastikkeen kanssa. Kastikkeen ostan kaupasta valmiina, mutta piirakkapohjan yritän tehdä aina itse. Joskus kyllä suunnistan kaupan pakastealtaalle enkä tunne siitä syyllisyyttä, koska kiireisessä arjessa se nopeuttaa jonkin verran. Ainakin tiskin määrässä, jos ei nyt ajallisesti. 
Ajattelinkin nyt jakaa meidän tämän syksyn lempireseptin omenapiirakasta. Tätä tulee varmasti olemaan tarjolla myös Vivian syntymäpäiväjuhlissa ensi viikolla. Miten meillä voikin olla jo ensi viikolla 2-vuotias taapero? 

Omenapiirakka
(pellillinen)

Taikina pohjaa varten
1,5 dl voita
3dl sokeria
4,5dl turkkilaista jogurttia
7,5dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2tl kanelia
2tl vaniljasokeria
1/4tl suolaa
Täyte
8-10 omenaa
1tl kanelia
2rkl sokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. 
Pese omenat ja poista omenoista siemenkota.
Voit jättää kuoret omenoihin paikalleen.
Pilko omenat haluamasi kokoisiksi paloiksi tai kuutioiksi. 
 Sekoita kaikki taikinaan tulevat ainesosat vatkauskulhossa.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina leivinpaperin päälle. 
Sekoita omenat, sokeri ja kaneli kulhossa sekaisin. 
Kaada omenaseos taikinan päälle ja levitä tasaisesti. 
Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Voit testata taikinan kypsyyttä puutikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, on pohja kypsä. 
Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. 
Meillä on pakastimessa valmiiksi kuutioiksi leikattua omenaa, joka on sellaisenaan pakastettu ja josta on hurjan helppo tehdä suoraan omenapiirakkaa. Olen siis vain kuutioinut omenat ja laittanut kuutiot pakastepussissa pakastimeen. Parasta, kun talvellakin saadaan omenapiirakkaa mummilan pihan omenoista. 

Onko teillä syöty tänä syksynä omenapiirakkaa? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.