Hae
Colour Outside the Lines

Juhannus 2021

Me vietettiin juhannus perinteisesti vanhempieni mökillä. 

Muistan jo lapsuudestani juhannukset mökillä isolla porukalla. Silloin mökillä oli mummoni ja ukkini, minä ja pikkuveljeni vanhempiemme kanssa sekä tätini perheineen. Samalla linjalla mentiin nytkin. Mökillä olivat vanhempani, minä perheineni sekä molemmat pikkuveljeni perheineen. Meidän teinillä oli vielä kaveri mukanaan ja parhaimmilaan meitä oli 13 henkeä siellä. 

Vanhempieni kesämökille ajaa meiltä kotoa noin tunnin eli mökkimatka ei ole onneksi hirveän pitkä. Käytiin äitini kanssa ruokaostoksilla torstai-iltana Prismassa ja kauhisteltiin ruoan määrää kaupassa, mutta toisaalta olihan syöjiäkin tosi monta. Esimerkiksi perjantaina me tehtiin lounaaksi viisi pakettia makkaraa salaattien kera ja enemmänkin makkaraa olisi voinut olla tarjolla, koska ne loppuivat hieman kesken. 

Vanhempieni mökki on ihanan virkeässä maalaiskylässä ja siellä onkin sekä toimiva kyläkauppa että aktiivinen nuorisoseura.

Käytinkin teiniä lähikaupalla jätskiostoksilla, koska hellettä piisasi ja jäätelöt oli jäänyt ostamatta, koska menomatkalla lähikauppa oli kiinni. Helle oli kuitenkin tyhjentänyt kaupan jätskialtaat aika kiitettävästi. Kuulemma jäätelöt oli jo kolmesti tyhjentyneet kokonaan eikä jäätelöä oltu saatu kaupalle sitä tahtia kuin kauppias olisi toivonut. Kyllä me onneksi muutamat irtojäätelöt teineille löydettiin ja muille pakettijäätelöä, jota söimme mansikoiden kanssa. Oltiin nimittäin ostettu Prismasta viisi kiloa mansikoita. Laatikon hinta oli vain 29.95€ eli hullun halpaatähän aikaan vuodesta edellisvuosiin verrattuna. 

Nuorisoseurantalolla oli juhannusaattona myös sekä kokko että arpajaiset. Jani toimi kuskina ja kuskaili porukkaa mökiltä kokolle ja pois. Teinit voitti ravintolalahjakortin Tahkolle arpajaisista, muut meidän porukasta ei voittanut mitään. Lapsista kokko oli tosi jännä. Meillä oli nimittäin Viviasta ihanaa, kun hänen serkkupoikansa eli mun veljenpoika oli myös mökillä. Heillä on vain neljä kuukautta ikäeroa, joten heistä oli toisilleen tosi paljon seuraa. 

Käytiin maaseutumatkalla myös Vivian ja teinien kanssa, kun kyläkaupan kauppias kysyi ollaanko käyty tutustumassa läheiseen uimarantaan.

Ranta oli meille ihan uusi tuttavuus ja olisi ollut tosi kiva paikka viettää enemmänkin aikaa, jos mökilläkin meitä kiusanneet paarmat eivät olisi koko ajan pörränneet ympärillä. Rannalla oli kuumaa hiekkaa, johon upottaa varpaat, grillikatos ja pitkä laituri. Testataan siis rantaa ehdottomasti uudelleen ensi kesänä. 

Siellä oli muitakin ihmisiä ja vaikka ranta oli aika pieni, mahduimme siellä hyvin olemaan ja uimaan. Tai no, tällä rannalla minä en huljutellut kuin jalkojani, kun vahdin matalassa rantavedessä polskivaa Viviaa, mutta mökillä heitin talviturkin ja kävin toisenkin kerran uimassa, kun helle kävi liian kuumaksi. Meillä on nimittäin myös mökillä ihana hiekkapohjainen ranta, jossa oli hyvä uida. 

Jani ja Vivia asuivat järvessä varmaan puolet hereilläoloajasta, kun oli lämmintä vettä (24 astetta) ja kuuma ilma. Se oli hyvä tapa viilentyä ja Vivia hienosti uikin jo uimarenkaan kanssa. 

Käytettiin aurinkorasvaa ahkerasti ja oleskelin aika vähän ulkona, mutta silti onnistuin polttamaan nenäni. Koska meitä oli aika paljon, tein usein ruokaa, kun muut olivat ulkona ja olin mielelläni muutenkin sisällä piilossa paarmoilta. 

Lähdimme mökiltä sunnuntai-iltana kohti Joensuuta, jossa tapaamme Janin sukulaisia ja ystäviämme. Janilla alkoi sopivasti kesäloma juhannuksena, joten voidaan kerrankin olla Joensuussa rauhassa ilman kiirettä mihinkään ja ehkä jopa hieman tutustua ympäristöön. 

Suunittelimme ainakin mennä kävelylle rantakadulle ja syövämme jätskiä siellä. Vivialla on myös Hoplopin kesäpassi, joten saatammepa vaikka käydä leikkimässä Joensuun Hoplopissa. 

Meidän juhannus oli täynnä hyvää ruokaa, ihanaa seuraa ja paljon uimista. 

Oliko sinulla kiva juhannus? 

LUE MYÖS: 

Kesän bucket list 2021

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *