Hae
Colour Outside the Lines

Kaikki mun työasut loka-joulukuulta

Olin viime vuonna lokakuusta joulukuuhun töissä Designkavereiden Iloisessa Joulukaupassa Matkuksessa vastuumyyjänä ja ajattelinkin nyt jakaa teille kuvan jokaisesta asukokonaisuudesta, jota mä käytin kaupan aikana. Okei, pakko myöntää, ettei tässä oo ihan kaikki  mun työasut, koska kauppaa rakentaessa ja purkaessa en ottanut kuvia asuista oikeastaan ollenkaan.

Iloinen Joulukauppa on pop up-kauppa, joka on aina pari kuukautta joulun alla auki useassa eri kaupungissa. Viime vuonna kauppoja oli Kuopion lisäksi myös Helsingissä, Jyväskylässä ja Tampereella. Tämä oli jo mun neljäs joulukauppa, jossa oon töissä ja viides Designkavereiden pop up, kun viime kesänä meillä oli Matkuksessa Iloinen Kesäkauppa.

Rakennus- ja purkuviikkojen asu

Koska Iloinen Joulukauppa on pop up, meillä on aina pari viikkoa ennen kaupan aukeamista aikaa rakentamiseen. Aloitetaan tyhjästä tilasta rakentamalla kalusteita, tekemällä esillepanoja ja laittamalla tuotteet kassaan. Kaupan loputtua pakataan loput tuotteet postin kannettavaksi ja puretaan sekä pakataan kalusteet lähtemään pois.

Siksi niinä viikkoina tärkeintä on mukavat vaatteet. Yleensä mulla on aina juoksuhousut, joku t-paita ja huppari. En ikinä meikkaa rakennus- tai purkuviikoille, koska hikoillaan niin paljon. Paitsi ekana päivänä, jolloin otin tyhjässä tilassa tän kuvankin. Ekana päivänä nimittäin tavataan uudet työntekijät.

Huppari: Kiddow
Housut: SOC/Stadium
Kengät: Stadium Outlet

mun työasut toimistopäivinä

Vastuumyyjänä mun tehtäviin kuului kaikki kaupan toimistohommat ja juoksevat asiat, joten toimistopäivinä mä aina pukeuduin mahdollisimman mukavasti. Tuolla toimistossa oli myös tosi kylmä istua, joten yleensä mulla oli aina pitkähihainen collegen tai bleiserin alla.

Collegepusero: Aarre
Housut: H&M
Sukat: Metsola
Sandaalit: Freedom Moses
Korvikset: Ur&Penn
Avainnauha: Riemupuoti

Välillä myös olin toimistopäivinä töissä ilman meikkiä ja vähän tukka sekaisin (esimerkki alla), kun en oikeastaan tarvinnut käydä kaupan puolella ollenkaan. Istuin vaan toimistossa tekemässä tilauksia. Tässä oltiin oltu viikko kotona kipeänä ennen mun toimistopäivää eikä olo ehkä ollut ihan paras vielä.

Poolo: Lindex
Korvikset: H&M

Hame: YO ZEN
Sukat: Metsola
Lenkkarit: Stadium Outlet

Alla esimerkki kerrospukeutumisesta, kun olin aivan umpijäässä. Mietin monesti tilauspäivinä ottavani mukaan villasukat, mutta sitten en kuitenkaan ikinä muistanut niitä sinne kaupalle viedä. Luulen, että Matkuksessa oli vähennetty sisälämpötilaa sähkön säästämiseksi, koska en ollut ainut, joka siellä paleli. Normaalisti en myöskään pitänyt kaupalla tai toimistossa talvikenkiä, mutta tässä kuvassa ne on ihan siksi, että olin niin jäässä ja kengissä oli lämmin vuori.

Bleiseri: Bikbok
Mekko: Kiddow
Poolo: Lindex

Korvikset: Ur&Penn
Avainnauha: Riemupuoti
Silmälasit Specsavers
Housut: H&M
Kengät: Skopunkten

Aika usein pidin ihan vaan bleiseriä ja housuja jonkun paidan kanssa, koska jos piti mennä tekemään inventaariota kaupan puolelle, näytti edes jollain tapaa fiksulta. Mulla oli täydet tunnit ja tosi paljon iltavuoroa, joten välillä oli tosi vaikeaa soveltaa mitä laittaisi päälle, kun en kerennyt pesemään pyykkiä. Tuli oikein selväksi mitä ne ruuhkavuodet tarkoittaa.

Bleiseri: Bikbok
Toppi: New Yorker

Housut: H&M
Sukat: Helly Hansen
Sandaalit: Freedom Moses
Kaulakoru: Ur&Penn
Avainnauha: Riemupuoti

 

Bleiseri: BikBok
T-paita: Stradivarius/Zalando
Housut: SOC/Stadium
Lenkkarit: Stadium Oulet
Avainnauha: Riemupuoti
Korvikset: Mamakoru

Bleiseri: Bikbok
Poolo: Lindex

Housut: Vero Moda
Lenkkarit: Stadium Outlet
Avainnauha: Riemupuoti

Mun työasut kaupalla

Mä käytin suunnattoman monta kertaa samoja vaatteita. Aika paljon rajoitti se, että ulkona oli kylmä enkä jaksanut miettiä mitä laittaisin vaatteiden päälle, jos olisin lähtenyt jossain vähän ohkasemmissa tamineissa töihin. Myös kaupalla oli välillä tosi viileää niin tuo meidän työpaitana toiminut Aarteen Farrah-collegepaita oli siihen kiva.

Useimpina päivinä mulla oli tosiaan ne samat vaatteet, mutta se oli toisaalta ihan kiva, kun tuosta vihreästä collegepaidasta ja pinkistä hameesta muodostui melkeinpä sellainen univormu. Sen päälleen laitettua oli sellaisessa myyjä-moodissa.

Collegepaita: Aarre
Hame: YO ZEN
Sukkahousut ja alla oleva paita: Lindex
Sandaalit: Freedom Moses
Korvikset: Mamakoru
Avainnauha: Riemupuoti

Collegepaita: Aarre
Hame: YO ZEN

Merinosukat: Partioaitta 
Lenkkarit: Stadium Outlet
Avainnauha: Riemupuoti
Rusetit hiuksissa: Happy Parrot
Korvikset: Designkaverit x Mamakoru

 

Pusero: H&M
Liivi: Monki
Hame ja sukkahousut: Lindex
Lenkkarit: Stadium Outlet
Korvikset: Mamakoru
Avainnauha: Riemupuoti
  

Collegepaita: Aarre
Hame ja sukkahousut: Lindex

Lenkkarit: Stadium Outlet
Korvikset: Ur&Penn
Avainnauha: Riemupuoti

Poolo ja sukkahousut: Lindex
Mekko: Puuvillatehdas

Korvikset: Ur&Penn
Avainnauha: Riemupuoti

Kuten näitte, mun työasut ei sisältäneet ihan hirveän montaa eri vaatekappaletta tai asustetta, mutta eri tavalla niitä yhdistelemällä sain aikaiseksi vaikka kuinka monta erilaista asua. Mulla on tällä hetkellä aika kompakti vaatekaappi, koska yritän päästä sellaiseen ”rakastan kaikkia vaatteitani” valikoimaan. Se on vielä työn alla, mutta sitä kohti ollaan vahvasti menossa.

Mikä asu oli sun lemppari? 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA REAALIAJASSA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS 

LUE MYÖS: 

PALATAAN HETKEKSI KESÄASUUN

NAPPAA TIMMA KOODI OMAA HETKEÄ VARTEN

EILISEN REISSUASU

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *