Hae
Colour Outside the Lines

Lomafiiliksissä

Nyt on Kroatiaan päästy ja kunnolla nukuttu ensimmäinen yö. On täällä kyllä ihanaa! Pahoittelen ensimmäisenä, jos kuvat eivät ole ihan kohdillaan tai oikean kokoisia, kun suoraan puhelimella blogia päivitän.

Eilen lähdettiin jo heti aamusta kotoa liikkeelle. J meidät kuskasi pysäkille vaikkei sinne kovin pitkä matka olisi kävelläkään, mutta näin saimme nukkua hetken pidempään. 

Kyllä meitä jännitti jo bussia odotellessa. Onnibussi meidät kuljetti Helsinkiin ja siellä teimme vielä viime hetken matkavalmistelut, muun muassa ostimme Lissulle uimakengät. Yövyimme lentokentällä serkkuni, tämän pojan ja kummitätini kanssa, joten suuntasimme Helsingistä kehäradalla lentokentälle muutaman tunnin pyörimisen jälkeen. Ihana oli muuten huomata, että kehärata oli valmistunut ja lentokentälle pääsi suoraan junalla. Viimeksi loppumatka kuljettiin linja-autolla.

Lentokenttähotellissa oli ihana moottoroitu sänky, jolla Lissu innoissaan leikki ja muutenkin hotelli ylitti odotukset! Ehdimme nukkua neljä tai viisi tuntia ja nousimme jo ennen kukonlaulua ehtiäksemme syödäkin jotain ennen aikaista lentoamme. Emme päässeet buffet-aamiaiselle, koska ravintola ei auennut niin aikaisin, mutta hotellilta saimme kupongit, joilla sai aamiaista lentokentän ravintoloista. Kyllä silläkin hetken pärjäsi. 

Lento Splitiin kesti vajaan kolme tuntia hyvän lentosään vuoksi. Loppulennosta meinasi uni jo tulla. Aika väsynyttä porukkaa oli koko matkaseurue ensimmäisen päivän. 

Vuokratalomme on melkein rannassa, tosin rannalle täytyy kiertää aikamoinen matka. Olimme muutaman kuvan nähneet paikasta ennen matkaa ja paikka todella ylitti odotuksemme. Lissu oli innoissaan nähdessään palmuja ensimmäisen kerran elämässään. Osa porukasta kävi ruokakaupassa ja teimme rauhassa lounasta. Jotkut taisivat ennen lounasta käydä päiväunillakin. Lissu ja matkaseurueen muut teinit hyppäsivät melkeinpä suoraan uima-altaaseen. 

Päivän aikana kävelimme myös lähirannalle, teinit ja muutama aikuinen kävi siellä kahdesti. Kroatiassahan meressä on merisiilejä eikä rannat ole kovin hiekkaisia, joten uimakengille tuli heti ensimmäisenä päivänä käyttöä. Pääsin myös testaamaan uusia bikineitäni. Ilma oli todella kuuma, mutten uskaltautunut uimaan mereen. Hieman kastauduin uima-altaassa. 

Talossamme on wifi, joten päivittelen blogia luultavasti muutaman kerran loman aikana. Varautukaa kuvapostauksiin. Tänään lähdemme luultavasti käymään bussilla lähikylässä tutkimusretkellä ja huomenna menemme taksilla Splitiin. 

Olisiko kenelläkään Splitiin vinkkejä? 

2 kommenttia

  1. titti // tittin elämää kirjoitti:

    Ihania fiiliksiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.