Hae
Colour Outside the Lines

30 faktaa minusta

Nyt se sitten iski -vanhuus. Täytin 30 vuotta lauantaina. Ei tämä kyllä mitenkään kovin ihmeelliseltä tunnu, jos minulta kysytään. Menneen syntymäpäivän kunniaksi ajattelin kirjoittaa 30 faktaa itsestäni.

1. Olen 155cm lyhyt.

2. Olen allerginen kalalle, äyriäisille, mustapippurille, omenalle, banaanille, kiiville, appelsiinille, päärynälle ja monelle muulle hedelmälle. Lisäksi minulla on laktoosi-intoleranssi.  
3. Olen myös hieman allerginen suklaalle, mutta syön sitä silti, koska rakastan sitä.

4. Minulla ei ollut lapsena yhtään lemmikkiä. 
5. Lempielokuvani ovat Pieni Merenneito ja Uneton Seattlessa. 
6. Olen lukenut Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon ainakin 20 kertaa ja se on edelleen yksi lempikirjoistani. 
7. En ole koskaan maistanut tupakkaa. 
8. Minulta on poistettu kilpirauhanen kokonaan, jonka takia joudun syömään kilpirauhaslääkkeitä loppuelämäni.

9. Dippaan ranskalaiset jäätelössä.

10. Olen tosi kömpelö ja siksi olenkin koko ajan mustelmilla. Minulle myös tulee mustelmia todella herkästi. 
11. En voi ottaa kesäisin aurinkoa, koska palan samantien vaikka käyttäisin suojakerrointa 100.

12. Olin lapsena todella kova Michael Jackson-fani ja minua harmittaa edelleen, etten päässyt katsomaan hänen konserttiaan, kun hän konsertoi Suomessa 1997.

13. Omistan yli 5 erilaista Monopoly-peliä. 
14. Olen jojoillut painoni kanssa siitä asti, kun sain Lissun eli viimeiset 11 vuotta. Ennen raskautta painoin 45kg, raskauden jälkeen 65kg. Tällä hetkellä paino on 70 kg. Painavimmillani olen painanut melkein 85 kg ja sain pudotettua painoni muutama vuosi sitten 60 kiloon, mutta stressitason noustua paino lähti taas nousuun. Tämän raskauden jälkeen tavoite onkin päästä normaalipainoon ja pysyä siinä.

15. Olen todella sosiaalinen, mutta minulla on vain muutama läheinen ystävä.
16. Käytän edelleen mukana kannettavaa kalenteria, koska unohtelen asioita todella helposti. Esimerkiksi kirjaston kirjani ovat aina myöhässä.
17. Päivitän facebook-profiiliani todella harvoin. Seinä täyttyy blogin päivityksistä useammin kuin muista.
18. Rakastan ruoanlaittoa ja jos meillä olisi suurempi asunto, haluaisin pitää illalliskutsuja.

19. En tykkää uida järvessä, koska pienenä minua puraisi hauki varpaasta, kun olin uimassa.
20. Olen lomaillut ulkomailla monta kertaa niin lapsena kuin aikuisena ja edelleen paras lomamatka oli, kun kävimme muutama vuosi sitten Pariisin Disneylandissa.
21. Tänä vuonna matkakohteena on Kroatia, kun lähdemme Lissun ja suvun naisten kanssa naistenmatkalle. Edellisen kerran kävimme Italiassa 20 vuotta sitten naistenmatkalla.
22. Yksi unelmamatkakohteistani on Lontoo. Olen käynyt siellä päiväseltään 15-vuotiaana (eli puolikas elämä sitten, herranjestas kuluupa aika nopeaa), kun olimme serkkuni kanssa kielikurssilla Brightonissa. Mielisin mennä sinne esimerkiksi pidennetylle viikonloppulomalle koko perheellä ja käydä museoissa sekä tietysti Harry Potter studiokierroksella.

23. Minulla on kaksi tatuointia ja haaveilen monesta uudesta. Ehkä otan itselleni syntymäpäivälahjaksi ensi vuonna uuden.
24. Lempiaineeni ala-asteella oli matematiikka ja olin siinä aika hyvä, kunnes koitti yläaste ja geometria. Sinne yläasteen pulpetteihin jäi rakkauteni matematiikkaan.
25. Olen tosi laiska siivoamaan. Tällä hetkellä elämme aika ahtaasti ja tuntuu, että tavaraa on aivan liikaa, joten laiskuus johtuu ehkä osaksi myös siitä, ettei tavaroille ole paikkoja. Pitäisi varmaan yrittää vähentää tuota tavarakaaosta…
26. Vaikka meidän koti on kaaos, olen joissain asioissa tosi pikkutarkka. Esimerkiksi lakanat pitää vetää juuri oikealla tavalla ja pyyhkeet viikata tietyllä tavalla kaappiin. Jos ne on laitettu väärin, laitan ne itse uudestaan.

27. Jos pitää valita kissan ja koiran välillä, valitsen koiran. Olen allerginen kissoille, joten ehkä siitä syystä en koskaan ole oikein kissoihin rakastunut. Onhan ne kivoja, mutta ei vaan minun juttu.
28. Olin pienenä tosi utelias ja istuinkin rivitaloyhtiömme hiekkalaatikolla monesti kyselemässä naapureilta mistä he ovat tulossa ja minne menossa.
29. Vihaan sairaaloita, koska olen ollut niissä aivan liikaa. Minulta löytyy arvet viidestä eri leikkauksesta. Olen ollut myös astmani ja allergioideni takia lastenosastolla monen monta kertaa. Kun muut lähtivät ysiluokan loputtua juhlimaan, minä lähdin osastolle hengittelemään lisähappea.
30. Olen syntynyt mummoni 50-vuotissyntymäpäivän aattona. Tämän takia mummoni sanoo kaikille, että olen hänen syntymäpäivälahjansa. 

5 kommenttia

 1. titti // tittin elämää kirjoitti:

  Onnittelut! 🙂
  Tämä oli kiva lukea! Aika paljon yhtäläisyyksiäkin löytyy meistä 🙂
  …kohta 14, onko mulla menny jotain ohi :)?

 2. Susanna kirjoitti:

  Sieltähän se edellisestä postauksesta löytyi tuo kohta 14 niinkuin taisit huomata jo 😀

 3. Ruu kirjoitti:

  Illalliskutsut onnistuvat kyllä pienemmässäkin asunnossa. Me asutaan miehen kanssa kaksiossa ja hyvin on kestitty enimmillään 8 henkeä(6 hengen ruokapöydässä oli hieman tiivistä, mutta mahduttiin) Ruoka tosin tarjoiltiin lautasille keittiössä, eli ruokapöydällä ei ollut mitään ylimääräistä.
  Tosin tuli mieleen että mahtaako mainitsemasi tavarapaljous olla se mikä enempi pistää vastaan, eikä niinkään kodin pienuus? Kyllähän siistiin ja järjestyksessä olevaan kotiin on mukavampi kutsua vieraita.

  Itse olen alkanut raivata kotiani Konmari-metodilla ja täytyy kyllä myöntää että itselleni sopii tämä tyyli tavaran karsimiseen. Paljon jää tavaraa vielä kotiinkin, mutta kyllä sitä on moneen otteeseen tässä projektin kuluessa ihmetelty miten se kaikki tavara on mahtunut ikinä minnekään.

 4. Susanna kirjoitti:

  Juu, on meilläkin siis kestitty isompaa porukkaa. Enemmän minua häiritsee meidän pieni keittiö, jossa ei ole oikein laskutilaa ja isommat kokkaukset on aina vähän hankala toteuttaa.

  Olen kanssa miettinyt tuota Konmaria, että pitää varmaan sitä jossain vaiheessa kokeilla. Asuttiin tässä asunnossa ennen Lissun kanssa kaksin ja meillä oli tosi siistiä ja kaikilla tavaroilla oli oma paikka, mutta sitten kun ihmismäärä tuplaantui, niin tuntuu, että tavaraa pursuaa joka paikasta:D ulkovaatesäilytys on esimerkiksi hankalaa talvella, kun haalarit ja muut toppavaatteet syö niin ison tilan pienestä eteisen kaapista. Ja kummasti helpottaisi, jos tytöillä olisi omat huoneet niin tavarat jakaantuisivat vähän paremmin.

  Täytyy kyllä kokeilla tuota konmaria heti kun tämä raskauspahoinvointi alkaa hieman helpottamaan ja jaksaa taas oikeasti siivota.

 5. Ruu kirjoitti:

  Kannattaa ainakin lukea se kirja, jos siitä jotain ajatuksia saisi irti. Ja onnea odotukseen, toivottavasti olo paranee pian sen verran että pääset nauttimaan raskauden hehkusta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *