Hae
Colour Outside the Lines

Seitsemän kuukauden ikäinen vauva

Aika kuluu kuin siivillä. Jotenkin kummasti minun pienestä vauvasta on jo tullut iso tyttö, joka täytti tänään seitsemän kuukautta. Mitat olivat viime neuvolassa pari viikkoa sitten 62cm ja 7025g. Vaatekoossa vaihdettiin juuri kokoon 74, koska bodyt jäivät olka-haara-mitaltaan lyhyeksi ja vaipoissa on käytössä edelleen koko 4. Joku aiemmin kommentoi, että vaipoissa on eroja ja niinhän niissä on. Meillä käytetään siis Liberon vaippoja koossa 4.
Meillä osataan jo liikkua hieman itse. Ryömimisharjoitukset on jo alotettu, tosin vauva liikkuu vain taaksepäin tai kääntyy ympäri paikallaan. Eli yleensä liikkuminen esimerkiksi kohti sitä haluttua lelua ei vielä onnistu. Konttausasentoakin jo kovasti harjoitellaan, mutta liikkeelle siitä ei ole vielä lähdetty. Pari kertaa Nipsu on tuosta konttausasennosta hakeutunut istuma-asentoon, muttei ihan istumaan ole siitä päässyt.
Uutena juttuna on opittu nyt huulilla päristäminen. Kaikista parasta se on ruokapöydässä vähän sosetta suussa.
Soseita on maisteltu jo pitkän aikaa ja sormiruokailuakin me ollaan jo aloiteltu. Kaikista parhaita herkkuja tuntuvat olevan kurkku ja maissinaksut. Niitä jo hienosti syödään itse. Muutaman kerran on jo maisteltu kanapötköjä ja bataattikiekkojakin, mutta suurin osa niistä menee vielä lattialle. Korvikemaitoa menee noin litra vuorokaudessa. Yöllä Nipsu syö muutamia kertoja.
Yöt menee vaihtelevasti. Nipsu nukahtaa yleensä joko syliin tai viereen, josta hänet nostamme omaan sänkyyn nukkumaan. Joskus todella harvinaisina iltoina Nipsu saattaa nukahtaa suoraan omaan sänkyynsä. Yöllä Nipsu herää muutaman kerran. Yleensä ensimmäinen unipätkä on 4-6 tuntia pitkä, jonka jälkeen hän nukahtaa pullolle muutaman maitohuikan jälkeen. Aamuisin nostan Nipsun yleensä viereen nukkumaan, koska silloin hän nukahtaa vielä hetkeksi ja saan itse nukkua pidempään, jos vielä väsyttää. Usein aamuisin en kuitenkaan nukahda enää uudelleen vaan juttelemme vierekkäin sängyssä.
Sormet on suussa koko ajan ja pääsiäisenä huomattiinkin, että ylhäällä pilkottaa pienet kulmahammashelmet. Ei ne vielä taida ihan läpi olla, mutta kovaa vauhtia meille on kasvamassa pikku vampyyri. Alhaalla ei näy minkäänlaisia hampaan alkuja edelleenkään.
Tällä hetkellä Nipsulla on menossa jokin äitivaihe. Minun on mahdoton päästä edes vessaan ilman, että Nipsu alkaa kitisemään eli eroahdistus on aivan älytöntä. Autossa Nipsu huutaa kuin hyeena, jos ajan autoa ja ääneni kuuluu, mutta minua ei näy. En tiedä olisiko sellaisesta takapenkille viritettävästä peilistä apua. Nipsu on siis aikalailla minussa kiinni koko ajan.
Kaikkea mihin ylettää, täytyy rapsuttaa. Yritin etsiä kaupoista kirjoja, joissa olisi ollut erilaisia rapsutuspintoja, mutten löytänyt. Ompelin Nipsulle itse leikkimaton, jossa on erilaisia rapsutuspintoja. Ei siitä mitenkään erityisen kaunis tullut, mutta on ainakin lapsella rapsutettavaa. Erityisen ylpeä olen Aikakoneen kuvasta maton reunassa. Se on vanhasta bändipaidasta, jonka ostin joskus aikoinaan Aikakoneen konsertista muistoksi. Osa muistakin matossa käytetyistä kankaista on sellaisia, joihin liittyy muistoja. Yksi kangas on esimerkiksi samaa, josta mummollani oli essu.
Juttua Nipsulla riittää aivan mahdottomasti. Selviä sanoja ovat ”pappa” ja ”vauva” vaikkei Nipsu niiden merkitystä varmasti tiedäkään. Välillä autossa huomaa aivan selvästi, että Nipsu yrittää laulaa radion mukana. Aikamoista ölinäähän se kyllä on.
 Vierastaminen on tullut mukaan kuvioihin tässä ihan kuukauden sisällä. Kaikkia ei vierasteta eikä aina, mutta välillä vauva vierastaa aivan selvästi. Yleensä kaikki on hyvin, kun äiti ei mene kovin kauas tai vieraiden syliin ei tarvitse mennä.

Minkä kokoisia muiden 7kk vanhat vauvat ovat olleet?

Entä joko muut vauvat ovat kontanneet tämän ikäisenä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *