Hae
Colour Outside the Lines

Kouluun paluu ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä

Kerroin aiemmin, että mun opinto-oikeus ammattikorkeakouluun palasi viime perjantaina ja että olen palaamassa silloin opiskelemaan. No, ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä tuo kouluun paluu ja perjantaina tuntui, että olisi ehkä ollut järkevämpää vain jäädä kotiin.

Päivä alkoi ihan hyvin ja aika normaalisti, kun vein lapsen aamulla päiväkotiin. Ulkona oli yön aikana satanut lunta ja auto oli lumen peitossa, joten sen putsaamiseen meni aika pitkään. Oli myös tosi liukasta ja nuorimmainen pyllähtikin matkalla, onneksi ei sattunut mitään.

Kävin päiväkodilta tullessa suihkussa, meikkasin ja mietin vaatteet valmiiksi. Puin ja mietin, että voisin käydä aamulla joutessani etsimässä jotain perus t-paitaa, koska en omista sellaista yksiväristä t-paitaa. Siinä sovituskopissa t-paitoja sovitellessani huomasin sitten, että mun neuleen kainalossa oli nyrkin kokoinen reikä. Ei ihan putkeen mennyt siis mun vaatevalinta aamulla.

T-paitaa en vielä löytänyt eli sen täydellisen t-paidan metsästys jatkuu edelleen, mutta ostin kuitenkin valkoisen perustopin ja harmaan neuletakin, ettei tarvinnut käydä enää kotona vaihtamassa vaatteita.

Ostoksien jälkeen lähdin miehen kanssa lounaalle, mutta lounaspaikassa tajuttiin, ettei ruoka ollutkaan mulle sopivaa ja menin sitten aikalailla salaattilounaalla. Tästä en kuitenkaan syyttänyt Jania, koska olisin itse voinut ennen ruokapaikan valintaa tarkistaa ruoan olevan mullekin sopivaa. Tarjolla oli siis leivitettyjä possupihvejä enkä tajunnut tarkistaa, että onhan ne gluteenittomia (ei olleet).

Jatkoin lounaalta matkaa koululle, koska mun oli tarkoitus iltapäivällä osallistua kirjanpidon tunnille. Pääsin koululle, kirjauduin mun tunnuksilla koulun sähköpostiin ja muihin kanaviin, joita opiskelussa käytetään ja mitä mä näen. Mua ei oltu ilmoitettu yhdellekään kurssille vaikka oltiin sovittu muhun yhteydessä olleen opettajan kanssa, että hän ilmoittaisi minut viidelle kurssille kevääksi. Laitoin hänelle sähköpostia ja jäin odottamaan vastausta.

En päässyt myöskään kirjautumaan Moodleen eli siihen järjestelmään, jossa kaikki kurssien tehtävät palautetaan, kokeet tehdään ja jota käytetään koulussa päivittäin. Tekninen tuki oli kiinni just tuon perjantain, joten en saanut sieltäkään apua. Mun edelliset suoritukset ei myöskään näkyneet kaikissa meidän käyttämissä palveluissa.

En sitte mennyt tunnille, koska en olisi päässyt mitenkään kurssin tietoihin, kun Moodle ei toiminut. En myöskään olisi ollut kurssin oppilas, joten opettaja olisi ehkä joka tapauksessa käännyttänyt minut ovella pois. Kävelin kirjastoon ja avasin tietokoneen.

Maksoin opiskelijakortin ja jäin odottamaan sitä. Koska mun sukunimi on vaihtunut edelliskerran opiskelujen jälkeen, en voinut käyttää vanhaa korttia ja vain ostaa uutta lukuvuositarraa.

Laitoin siinä sitten joutessani kahdelle muulle opettajalle parista kurssista kyselyä ja ilmoittauduin kahdelle muun ammattikorkeakoulun tarjoamalle verkkokurssille. Nämä kaksi kurssia on markkinointiin liittyviä ja superkiinnostavia, joten aloitin jo toisen tekemisen, kun en voinut oikein muutakaan tehdä. Kävin koululla vielä päivittämässä kulkulätkän ja lähdin pois.

Siinä pois lähtiessä sitten vedin komeasti kyljelleni ulkona, kun oli niin liukasta. Tuttuun tapaansa muut opiskelijat kiersivät minut kaukaa eikä kukaan kysynyt tarvitsenko apua. Mutta hei, puhuuko bussipysäkilläkään kukaan toisilleen Suomessa? Onneksi selvisin pelkillä mustelmilla. Ja tiedättekö mitä? oon varmaan vihdoin kasvanut tarpeeksi aikuiseksi, kun ei edes hävettänyt yhtään.

Kävin vielä päivittämässä bussikortin opiskelijahinnalle ja lähdin kotiin.

Ei tosiaan mennyt mun eka koulupäivä ihan niin kuin Strömsössä, mutta enpä anna sen lannistaa itseäni. Maanantaina palaan kouluun pää pystyssä, etsin opettajani ja pyydän häntä ilmoittamaan minut kursseille. Käyn myös teknisessä tuessa kysymässä miksi mun tunnukset ei toimi ja miksei suoritukset näy kaikissa järjestelmissä.

Osasin vähän odottaa, ettei mun kouluun paluu välttämättä suju ihan ongelmitta, mutta silti perjantaina oli olo, että olisi ehkä kannattanut jäädä kotiin ja tehdä vaan niitä verkkokursseja sieltä käsin.

milloin sulla oli viimeksi ei mennyt ihan niin kuin strömsössä -hetki?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA KOULUUN PALUUTA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

HUOMENNA KOITTAA AMMATTIKORKEAKOULUUN PALUU

NAPPAA TIMMA KOODI OMAA HETKEÄ VARTEN 

10 ARKISTA KUVAA VIIME KUUKAUSILTA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *