Hae
Colour Outside the Lines

Mitä meille kuuluu?

Mulla loppui äitiysloma noin kuukausi sitten, jonka jälkeen pidin vielä kolme viikkoa kesälomaa. Kävin jo kesälomallani työterveydessä kertomassa äitiysloman aikana ärhäköityneestä selkäkivusta, jota terveyskeskuksessa epäiltiin välilevyn pullistumaksi. Jokainen lääkäri, jolla olen käynyt, on kuitenkin ollut sitä mieltä, että selkä paranee parhaiten vain ajan kanssa eikä siihen vielä tarvita leikkaushoitoa.
No, tuli kauan pelätty töihin paluun aamu. Selkä oli jo hieman kipeä työpaikalle sisään astuessani, mutta päätin mennä koittamaan kuinka se työnteko onnistuisi. Kuten arvata saattaa, eihän se oikein onnistunut. Sinnittelin töissä koko seitsemän tuntisen työvuoroni särkylääkkeiden voimin. Kuitenkin suoraan töistä kävelin työterveyteen. Juuri ja juuri sain myös käveltyä työterveydestä ulos, koska selkäkipu oli jo niin pahaksi äitynyt, ettei se ihan perusburanalla parantunut.
Siitä asti olenkin sitten ollut sairaslomalla. Ensimmäisen viikon selkä oli aivan järkyttävän kipeä ja säteili kipua oikeaan jalkaan, joka esti jalalla kunnolla astumisen. Viime viikolla sain selän lisäksi kipeäksi myös niskani ja sitä kipua olen tässä yrittänyt saada laukeamaan viimeiset viisi päivää.
Tämän kaiken huipuksi Nipsu päätti, että nyt on hyvä aika tehdä hampaita. Vaikka oikein ylpeitä ja onnellisia hampaista olemme, mutta jo muutenkin huonosti nukutut yöt muuttuivat aika lailla unettomiksi ihanasti laulettujen huutokonserttien siivittäminä. Kun vauva vihdoin nukkuu kunnolla, keskimmäinen herää. Me vanhemmat olemme siis eläneet samoilla silmillä jo monta viikkoa. Esikoinen ystävällisesti kutsuikin minua jo pandaksi mustien silmänalusteni vuoksi.
Hampaita Nipsulla oli aiemmin jo yksi, nyt niitä on tulossa ylös kolme lisää. Kävimme hammastarkastuksessa kahdeksan kuukauden ikäisenä, jolloin hampaita ei ollut vielä yhtään. Innolla siis odotamme kuinka seuraavien hampaiden tulo vaikuttaa yöuniin.

Kuinka hampaiden tulo on teillä vaikuttanut yöuniin? Onko vinkkejä kuinka

nukkuminen sujuisi ilman jatkuvia heräilemisiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.