Hae
Colour Outside the Lines

Minut itkemään saavat elokuvat

*Sisältää mainoslinkkejä

Välillä kaipaa nyyhkyleffoja eli elokuvia, jotka saavat itkemään. Koska välillä vaan on pakko päästää höyryjä ulos ja mikä sen parempaa kuin kunnolla itkettävä nyyhkyleffa. Minut itkemään saavat elokuvat ovat yleensä niitä mun mielestä parhaita, koska ne menee niin tunteisiin. 

Tässä siis lista elokuvista, joita katsoessa mä oon itkenyt. 

Minut itkemään saavat elokuvat

P.S. Rakastan sinua

Tän luin eka kirjana ja Cecelia Ahern on yksi mun suosikkikirjailijoista, joten olin innoissani, kun tästä tehtiin elokuva. Elokuva ei pettänyt odotuksia vaan oli ihan niin ihana kuin ajattelinkin. 

Kirja kertoo Gerrystä ja Hollysta, jotka ovat olleet yhdessä teini-ikäisistä. Gerry kuolee ja yhtäkkiä kuoleman jälkeen Holly alkaa saada kirjeitä Gerryltä kuukausittain. Kirjeissään Gerry kehottaa Hollya jatkamaan elämäänsä ja neuvoo joka kuukausi jotain tehtävää joka helpottaisi surua. 

*Kirja itketti jo yksinään, mutta leffa vasta saikin hanat auki. Kirjaan on muuten tehty myös jatko-osa nimeltään *Loppusanat. Tämäkin oli ihana, mutta ei ihan niin surullinen kuin eka. 

Leffa on ainakin Elisa Viihde Viaplayssa. 

Love, Rosie

Tämä perustuu myös Cecelia Ahernin *kirjaan, joka on suomennettu nimellä *Sateenkaaren tuolla puolen. Sekä kirjassa että elokuvassa Alex ja Rosie ovat lapsuuden ystäviä, jotka ovat kuin paita ja peppu läpi lapsuuden. Aikuistuttuaan he ajautuvat eri mantereille, mutta pitävät koko ajan kuitenkin yhdessä. Kirja on hauskasti kirjoitettu viestien ja kirjeiden pohjalta ja tämä on mun lempparikirja koko *Cecelia Ahernin tuotannosta

Elokuvan loppu ja jotkut tapahtumat menee hieman eri tavalla kuin kirjassa, joka mua vähän ärsytti, mutta Rosieta näyttelevä ihana Lily Collins ja Alexia näyttelevä Sam Claflin saa sen anteeksi. 

Tämä leffa löytyy Amazon Prime Videosta.

 

Jospa se vain olisi totta

Oon ennenkin kertonut, että Reese Witherspoon on yksi mun lempinäyttelijöistä ja oon nähnyt tän leffan ties kuinka monta kertaa. Silti se itkettää joka ikinen kerta. Miespääosaa esittää ihana Mark Ruffalo.

Ruffalon näyttelemä maisemointiarkkitehti muuttaa vuokralle asuntoon, jonka omistama lääkäri (Witherspoon) makaa koomassa sairaalassa. Yhtäkkiä kuitenkin Ruffalo ei olekaan asunnossa yksin vaan siellä vaeltelee myös Witherspoonin henki. 

Leffa perustuu Marc Levyn kirjaan *If only it were true ja tätäkään en voinut lukea itkemättä vaikka olinkin nähnyt leffan ensin ja periaatteessa tiesin mitä tapahtuu. Leffa löytyy ainakin Netflixistä tällä hetkellä. 

Sisareni puolesta (My Sister’s Keeper)

Kun olin nuorempi, Cameron Diaz näytteli jokaisessa leffassa, joka oli katsomisen arvoinen. Sisareni puolesta on todellakin sekä leffana että *Jodi Picoultin kirjana aikasi arvoinen. 

Anna on 13-vuotias ja hänet on hankittu vain siksi, että hän antaa sairaalle siskolleen Katelle aina mitä hän tarvitsee. Kate on sairastunut jo hyvin pienenä ja Anna on hankittu siksi, että hän on sopiva luuydin-luovuttaja. 13-vuotias Anna kuitenkin päättää, ettei enää halua häntä leikeltävän ja aloittaa oikeustaistelun vanhempiaan vastaan, joka saattaa myös tappaa hänen siskonsa. Cameron Diaz esittää tyttöjen äitiä. 

Sekä kirja että leffa saa itkuhanat auki melkein heti alusta alkaen eikä sille itkulle tule loppua. Suosittelen katsomaan tämän Elisa Viihde Viaplaysta. 

Lainakengissä (In her shoes) 

Tässäkin leffassa on Cameron Diaz. Tästäkin luin ensin *Jennifer Weinerin kirjan, jonka jälkeen leffa oli vähän pettymys. Molemmissa on paljon samaa, mutta kirja on kuitenkin parempi. 

Cameron Diaz näyttelee Maggieta, joka ajelehtii elämässään eikä saa pidettyä työtä. Toni Collette näyttelee hänen siskoaan Rosea, joka on juristi ja hän on aina paikalla pelastamassa Maggien pulasta. Kunnes Maggie menee sänkyyn Rosen ihastuksen kanssa. 

Tästä alkaa matka, joka itkettää, naurattaa ja itkettää vähän lisää. Suosittelen leffaa ihan ilman kirjankin lukemista! Leffa on tällä hetkellä ainakin Disney+. 

Titanic

Titanic oli just leffateattereissa ja nyt se on katsottavissa taas Disney+. Tästä ei varmaan tarvitse edes kertoa sen enempää, koska varmaan kaikki tuntee Titanicin tarinan. En oo katsonut leffaa ikuisuuksiin, mutta tiedän jo valmiiksi, etten voisi katsoa sitä itkemättä. 

Tähtiin kirjoitettu virhe (The fault in our stars)

Disney+ löytyy *John Greenin saman nimiseen romaaniin pohjautuva elokuva. Elokuva kertoo kahdesta vakavasti sairaasta nuoresta, jotka löytävät toisensa ja molemmat ovat taas elämänsyrjässä vähän paremmin kiinni. 

Oon lukenut kirjan monesti enkä ole koskaan välttynyt kyyneleiltä. Leffa tekee kirjalle oikeutta ja itkettää aivan varmasti. 

Sinä päivänä (One day) 

Tämän luin eka kirjana. *David Nichollsin saman nimisessä kirjassa seurataan Emmaa ja Dexteriä vuosikymmenien ajan. Jokainen luku kertoo samasta päivästä, mutta joka luvussa siirrytään vuosi eteenpäin. 

Emma ja Dexter on leffaversiossakin ihan yhtä ihania. Leffa on tällä hetkellä ainakin Elisa Viihde Viaplayssa. 

Kerro minulle jotain hyvää (Me Before You)

Emilia Clarken näyttelemä Lou saa työpaikan Sam Claflinin näyttelemän Willin hoitajana. Will on neliraajahalvaantunut, hyvin masentunut ja suunnittelee eutanasiaa. Ylipositiivinen Lou haluaa kuitenkin kääntää Willin pään ja alkaa viedä tätä seikkailuille ulos talosta. 

Leffa perustuu *Jojo Moyesin kirjaan ja jos leffa saa sinut itkemään, niin kirjaa saattaa olla vaikeaa nähdä kyyneleiltä. Kirjasta on myös kaksi jatko-osaa, *Jos olisit tässä ja *Elä rohkeasti

Leffaa näyttää tällä hetkellä ainakin CMore ja Elisa Viihde Viaplay. Toinen Emilia Clarken ihanaakin ihanampi ja hanat aukaiseva leffa on Last Christmas, joka ei valitettavasti just nyt oo suoratoistoissa. 

Five Feet Apart

Elokuvassa kaksi kystistä fibroosia sairastavaa nuorta tapaa sairalaassa ja elokuvassa seurataan heidän elämäänsä, rakastumista ja vastoinkäymisiä. Elokuva meni ihon alle jo ekasta sekunnista, mutta valitettavasti sitä ei löydy tällä hetkellä suoratoistoista. 

Muistojen polku (A walk to remember)

Muistan katsoneeni tämän elokuvan jo vuosia sitten, jonka jälkeen mua harmitti kun sitä ei nähnyt mistään. Katsoin tän pari vuotta sitten uudelleen ja itkin suunnilleen koko leffan läpi. Jos oot katsonut This is Us-sarjaa ja rakastanut Mandy Moorea siinä, katso myös tämä. 

Mandy Mooren esittämä nuori sairastaa leukemiaa ja rakastuu Shane Westin näyttelemään ”pahaan poikaan”. Kouluvuosi muuttaa molempien elämän lopullisesti. 

Leffa perustuu *Nicholas Sparksin kirjaan. Jos haluut kirjasuosituksia, niin ihan kaikki *Sparksin kirjat on olleet hyviä, jotka olen lukenut. Leffa löytyy ainakin Elisa Viihde Viaplaysta.  

Tähkäpää (Rapunzel)

Tämä voi olla jonkun mielestä vähän outo valinta, koska tää on piirretty (löytyy Disney+), mutta mä en voi olla itkemättä kohdassa, jossa Tähkäpään isä ja äiti menevät nostamaan lyhdyt taivaalle Tähkäpään syntymäpäivänä. Se musertunut ilme, joka isällä on, murtaa minut joka kerta. Ihan vaikka vaan silloinkin, kun katson pelkästään tämän kohdan. Mulla menee tätä kirjoittaessakin kylmät väreet. 

Moulin Rouge

Mä rakastin Moulin Rougea nuorempana yli kaiken. Muistin kaikki laulut ja melkeinpä kaikki vuorosanatkin ulkoa. Jotenkin Moulin Rouge vaan meni ihon alle. Ja menee edelleen. 

Moulin Rouge on spektaakkelimainen musikaali erilaisista ystävyksistä Pariisin yössä. Jos et oo nähnyt vielä tätä, niin kurkkaa se Disney+. 

Aikamatkustajan vaimo

*Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo on kirjana huikea. Ahmin kirjan melkein yhdeltä istumalta ja käytin varmaan paketillisen nenäliinoja. Tän kirjan leffaversio ei myöskään pettänyt vaan se oli melkein yhtä hyvä kuin kirja itse.

Kirja ja leffa kertoo Henrystä, joka huomaa omaavansa taidon matkustaa ajassa. Hän ei kuitenkaan voi millään tavalla kontrolloida milloin tai mihin hän matkustaa. Henry tapaa Clairen, he rakastuvat ja tarina seuraa heidän elämäänsä vuosikymmenten läpi. Leffa on Elisa Viihde Viaplayssa. 

Muista maininnan arvoisia on Notebook, Haikein terveisin ja Remember Me, mutta nämä ei lukeudu mun omiin suosikkeihin vaikka hyviä leffoja ovatkin niin en listannut niitä ylemmäs. 

Mitkä on sun suosikkielokuvat, jotka on saaneet sinut itkemään? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MINUA JA MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Suoratoistojen tämän hetken suosikit

Näin katsot Marvel-elokuvat ja sarjat tapahtumajärjestyksessä 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *